Kvalita štúdia na lekárskej fakulte
Dobrý deň, mňa by zaujímala jedna vec, či sa dá kvalitne vyštudovať aj medicína v Bratislave napríklad tak ako v Čechách? Teda myslím či je v Bratislave kvalitná medicína?
V Česku je vyššia úroveň. Ale to je len predstupeň, ktorý nemusí byť rozhodujúci, či bude z niekoho kvalitný lekár. Ešte roky praxe a študovania, určitý talent.A hlavne chuť na sebe pracovať.
prečo by nebola aj v Ba kvalitná medicína... problém je sa dostať.
Do ČR chodia študenti ani nie kvôli úrovni, ale že sa tam skôr dostanú...Brno, Olomouc, Ostrava...
@deti95060810 skor dostanu? Na rozdiel od svk je tam velka konkurencia ceskych studentov + prijimacky okrem biologie a chemie aj z fyziky... A uroven je urcite vyssia ako BA...neviem, odkial mate take info
@sisa_s Absolútne súhlasím. Čo poznám lekárov, ktorí sú už v praxi, tak máloktorí z nich svoje deti podporil, ak sa rozhodli pre štúdium medicíny na SK. Taktiež študenti, ktorí skúsili štúdium v Čechách sa na SK neplánujú vrátiť dokončiť štúdium medíciny, napokon samotní študenti medzi sebou zdieľajú svoje skúsenosti a tiež nemajú žiadne pochybnosti, kde je kvalitnejšie štúdium..... Ešte som nepočula o niekom, kto by mal aspoň podobný názor ako @deti95060810 .
Odporucam CZ. Kvalita, zhovievavost, uroven a pristup sa neda porovnat so SR.
@rawmamka tak ja mám tiež ten istý názor ako @deti95060810 a aj osobnú skúsenosť, ktorá to potvrdzuje, že je ťažšie sa dostat do BA, ako do Brna. Bola som 3 roky na LF v Brne a 3 na Slovensku, myslím, že môžem porovnávať.
Brno naberalo na prijimackach viac, viac to ale potom triedilo v prvých ročníkoch. Na SK bolo ťažšie sa dostat, brali menej, ale potom už počas štúdia menej vyhadzovali.
A čo sa týka otazky, vyštudovať medicína sa kvalitne dá aj na SK, mám spolužiakov (absolventov SK fakúlt), ktorým by som bez váhania kedykolvek zverila seba, či svoje dieta. Všeobecne je však úroveň štúdia určite násobne vyššia v CR. Ja po prestupe z Brna na SK som pol roka prekonávala kultúrny šok😏
@oneinamillion Mne skôr išlo o kvalitu štúdia ako o pravdepodobnosť úspešnosti na prijímačkách. Podľa mňa dokonca ten systém v Brne je lepší ako tu na SK - šancu dostane vyšší počet uchádzačov a až potom sa ukáže....... Niekto sa perfektne pripraví na prijímačky, ale v skutočnosti na to nemá a to sa ukáže až po roku, dvoch na fakulte. Niekto zasa naopak môže byť šikovný, len v deň prijímačiek má "deň blbec" alebo xy dôvodov, prečo práve v ten jeden deň zlyhá a nemá už ďalej šancu prejaviť sa.... takže za mňa, je dokonca aj táto menšia náročnosť pri prijímačkách výhodou pre ČR.
@deti95060810 LF OSU (ostrava) v žiadnom pripade nemá kvalitnú fakultu, naopak je na posledných priečkach v ČR. Má hroznú povesť, kedže v roku 2020 stratila akreditaciu kvôli podvodom pri prijimacích skuskach (prijmali ludí čo nespravili prijimačky, alebo sa na ne ani nedostavili.) Študovala som tam minulý rok prvý ročník, nikdy som taký arogantný prístup nevidela, vyhadzujú tam ľudí s potencialom, učitelia sú neprijemni (dokonca dochádzajú z iných miest, kedže tam poriadne nemá ani kto učiť :D. Niektorí nemajú ani pedagogické vzdelanie, chodia hore-dole z nemocnice do školy a spať, niekedy ani neprišli na hodinu/seminar, neboli schopní to ani oznamit a ani sa ospravedlniť. Máš 2 pokusy na skúšku, ak ich nedáš ideš na dekánsky termín (tie môžeš vyuzit iba 6krat) :D nonsens. Vedenie školy je skorumpované, niektorí spolužiaci mali záhadne predlžene skúškové alebo prerusene studium a napriek tomu sa stále objavovali v škole. A tak dalej, a tak dalej, mohla by som pokracovat do nekonecna. Lutujem že som na túto školu vôbec išla, ale nebola iná možnosť kedže na inú medicinu ma nevzali. Ty sa radšej nauč na prijimacky a chod inde, Ostrava nema také ťazke prijimačky oproti iným fakultám ale za to naprd štúdium ti to fakt nestojí. Recenzie z rokoch 2013/2014 na iných fórach, aj na českých su pravdivé, myslela som že už to tak nie je ale naozaj sa tam nič nezmenilo 🙂 chvalabohu som odtial odišla.
Kvalita-nekvalita, chces pracovat v nemocnici, kde ti bude na hlavu padat plesen? Chces existovat v systeme, ktory je nakompletku vytunelovany, nema zakladne zdroje, a vdaka staronovej vlade sa to ani nezmeni? Uz len pre toto by som sla von - ked v Cechach vystudujes, budes sa tam moct aj lahsie etablovat ako lekarka.

Je tu už taká diskusia na MK.....v BA vraj nie je kvalitná lekárska fakulta, preto kto môže študuje minimálne v ČR.