icon

Lekárske fakulty

diidix
22. aug 2025

Lekarske fakulty (1. LF, 2.LF, LF HK, LFP, LF MU, LF OU, LF UPOL, JLF, LF UPJŠ, LF UK, LF SZU)

Ahojte! Je tu niekto kto spravil primacky na LFUK, ale si vybral inu vysoky? Ja sa snazim pochopit, ci bodova hranica LFUK sa bude znizovat. Lebo je to velmi zvlastne. Pisala som do skupiny uchadzavov LFUK, ale moderatory vymazali moj komentar. Napiste svoj nazor na tuto situaciu

anonym_db2cae
22. aug 2025

Tak uz sa neznizi, este po zapise v septembri, aj to nepocitaj nic rapidne. A aky nazor na to mame mat? Proste su neurobila prijimacky, bud sa nauc na dalsi rok, alebo si vyber inu skolu.

anonym_2e9cd0
22. aug 2025

prvá otázka - áno. poznám takých viacerých. Zobrali ich do BA ale aj na iné LF. Vlastne do Ba nenastúpila ani jedna čo ju tam zobrali. Vybrali si inú LF.
neviem či má zmysel túto otázku už riešiť keďže už asi o 2 týždne sú zápisy. Známa čaká ešte či ju nezoberú na odbor zubár - je prvá pod čiarou, ale má isté miesto aj na inom odbore LF.

anonym_64f40d
23. aug 2025

Poznám aj ja. Prijatá bola na LF UK, rozhodla sa pre farmáciu, druhá sa rozhodla pre Martin, obe z rodiny.
Ešte po zápise prijmú pár ľudí, ale hranica sa nejak znižovať nebude.

anonym_64f40d
23. aug 2025
@anonym_2e9cd0

prvá otázka - áno. poznám takých viacerých. Zobrali ich do BA ale aj na iné LF. Vlastne do Ba nenastúpila ani jedna čo ju tam zobrali. Vybrali si inú LF.
neviem či má zmysel túto otázku už riešiť keďže už asi o 2 týždne sú zápisy. Známa čaká ešte či ju nezoberú na odbor zubár - je prvá pod čiarou, ale má isté miesto aj na inom odbore LF.

@anonym_2e9cd0 môže byť, že sa dostane. Sesternica bola prijatá na zubarinu a práve ona odchádza do Martina.

janka_m19
31. aug 2025

prečo zružili tvoj komentar ba fb ? cele to pride zvlastne aj mne. preco dali zapis aj tak neskoro. Ak aj posunu hranicu su v podstate len dva dni na vybavenie vsetkeho potom uz je vikend a sviatok a zacina 16 semester. nepisala si na studijne oddelenie ?

diidix
autor
1. sep 2025
@janka_m19

prečo zružili tvoj komentar ba fb ? cele to pride zvlastne aj mne. preco dali zapis aj tak neskoro. Ak aj posunu hranicu su v podstate len dva dni na vybavenie vsetkeho potom uz je vikend a sviatok a zacina 16 semester. nepisala si na studijne oddelenie ?

@janka_m19 ahoj. Ano, pisala som. Odpoved, tak isto ich predosle odpovede, su velmi neodnoznacne. Odpisali, ze nevedia presne, ale AK sa posune tak cca 10.09 (po zapise), ale tiez nie je to 100%.
Na fb toho kto sa snazil o tomto diskutovat zrusili. Ktosi tiez pytal ci sa hranica posunie, hned dostal odpoved, ze tiez je to vsetko zvlastne, ale po hodinke tato odpoved tiez bola zrusena. 🤷‍♀️ (Mozno je to iba nahoda)
Neviem, asi tento rok rozhodli neznizovat hranicu. Nemyslim si, ze keby som tam isla, povedali by nieco ine.