icon

Má žena na rodičovskom príspevku nárok na kurz cez úrad práce?

9. júl 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať, žena ktorá má dieťa do 3 rokov ma nárok na nejaké kurzy z úradu práce?

listy456
9. júl 2023

nechapem preco by malo rolu hrat ze mas dieta?? kurzy od uradu prace su pre nezamestnanych to je jedno ci s dietatom ci bez ja som raz tak bola pridelili ma tam a cely mi ho zaplatili ale to som nemohla odmietnut inak by ma vyradili z uradu, preplatili aj stravu aj cestu tam ale to si ty nemozes vybrat iba tak musis byt evidovana jak nezamestnana a oni ta moozno na daky pridelia ja som mala iba daky fakt moc jednoduchy kruz odkial mam europsky certifikat prace na pc

patka06
9. júl 2023

Nárok na kurz máš ak si v evidencii UPSVaR ako nezamestnaná a to nie si, pokiaľ si na rodičáku

natall113
9. júl 2023

Myslíš ten program nestrať prácu vzdelavaj sa? Vtedy máš nárok aj na rodičaku

autor
9. júl 2023

Som zamestnaná na dobu neurčitú, ale po rodičaku sa do prace ,ktorú som vykonávala nevrátim
Boli to 12h smeny
Muž robí na 3 smeny takže je to nereálne, potrebujem nájsť niečo iba na ranné aby som mohla deti vodiť zo školy a zo škôlky tak isto ako aj tam .
A mam školu zameranú na účtovníctvo ale z toho som už dávno mimo.
Tak som to myslela pre upresnenie

natall113
9. júl 2023

Do 15.10 funguje program nestrať prácu vzdelavaj sa kde si môžeš spraviť kurz ale buď si tým zvýšis kvalifikáciu ktorú máš alebo podložiš niečím, že to využiješ v ďalšej práci čo asi nebude tvoj prípad

zuzkaa1991
9. júl 2023

@natall113 kde to viem najst?poslali by ste mi nejaky link ?ďakujem za info

autor
10. júl 2023

@natall113 mam nejaké iné možnosti?

natall113
10. júl 2023

Začať podnikať, otvoriť si živnosť, do pol roka od preplatenia kurzu musíš doložiť na UPSVaR papier o tom, že pracuješ v odvetví na ktoré si mala kurz