icon

Mám absolvovať vodičský kurz napriek stresu?

16. okt 2025

Myslíte že mám na to aby som urobila vodičský keď tam chodím so stresom,so stiahnutym žalúdkom,prejde to či sa radšej mám na to vykašľať?jazdy som ešte nemala len 2 cvičiska aj teóriu

madeincssr
16. okt 2025

@anonym_autor zo zaciatku sa (mnohi) obavame vsetkeho noveho, neznameho. Uplne antitalenty na soferovanie sa najdu, ale je ich mizive percento. Daj tomu sancu, bez vodicaku/soferovania je neskor tazsie. 🍀
Nemas niekoho vludneho, s kym by si na niekde na neverejnom priestranstve soferovanie potrenovala? Vacsina ludi po nedlhom trenovani robi pokroky a strach/obavy sa zmiernia.

autor
16. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor zo zaciatku sa (mnohi) obavame vsetkeho noveho, neznameho. Uplne antitalenty na soferovanie sa najdu, ale je ich mizive percento. Daj tomu sancu, bez vodicaku/soferovania je neskor tazsie. 🍀
Nemas niekoho vludneho, s kym by si na niekde na neverejnom priestranstve soferovanie potrenovala? Vacsina ludi po nedlhom trenovani robi pokroky a strach/obavy sa zmiernia.

@madeincssr ja som už jazdila po letisku autom s manželom, cúvať som vedela na 1.krat a na 4kolke po poľnej ceste jazdím tiež aj kosačkou ale v premávke to bude ťažšie,toho sa bojím či to zvládnem.cvičisko mi moc nejde🙁

danica2711
16. okt 2025

@anonym_autor neboj sa dopredu, veď doteraz si ako "čierny šofér" kopu vecí zvládala dobre. No a keď budeš mať po prvý raz problémy na cvičisku, po druhý raz to už bude lepšie, len sa nevzdávaj, tréning robí majstra...

xeonela
16. okt 2025

Presne tak, je to pre teba nieco nove, niet divu, ze mas taketo pocity, je to bezna reakcia. Sama som si tym presla, a to som si ani velmi neverila a spravila som to 🙂 Teraz jazdim uplne bez problemov, dokonca si soferovanie uzivam a o tom sa mi predtym ani nesnivalo. Proste sa mi podarilo prekonat strach, ale to chce cas. 🙂 Vsetko sa da, ked sa chce.

olimuc
16. okt 2025

Vacsina ludi ide do autoskoly bez skusenosti a so stiahnutym zaludkom, nie ako Schumacher. Daj si dobry caj na ukludnenie zaludka - mata alebo kamilky a neboj, das to.

arianna25
16. okt 2025

Ja som sa neskutočne bála. Až veľmi. Naozaj neskutočne dom stresovala. Ale veľmi som chcela vodičák. Na skúškach som opakovala jazdu lebo som chybila zo stresu. Po čase stres opadol.

bibina32
16. okt 2025
@anonym_autor

@madeincssr ja som už jazdila po letisku autom s manželom, cúvať som vedela na 1.krat a na 4kolke po poľnej ceste jazdím tiež aj kosačkou ale v premávke to bude ťažšie,toho sa bojím či to zvládnem.cvičisko mi moc nejde🙁

@anonym_autor Nevzdávaj to, ešte si len začala.

maminkadeticiek
16. okt 2025

Urcite.Stres je prirodzeny ale rreba sa mu postavit.Stres prejonas,to je jasne ale ze nemas vodicak budes lutovat cely zivot.Bude ta to obmedzovat po kazdej stranke a obzvlast aj v pracovnej.Ved dnes mas takmer pri kazdej profesii ze musis mat vodicak Bcko!Po 20 jazde stres uplne opadne,stres je iracionalny,vytvaras si ho v sebe sama.Nema dovid aby ostaval ked hlava zazije ze ved to je uplne normalna vec.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_c36da9
16. okt 2025

@anonym_autor nevzdávaj to. ked som to dokázala ja a teraz aktívne jazdím aj do susedných štátov, dáš to aj ty, len niekto potrebuje dlhšie, kým sa rozjazdí a opadne ten stres. Mala som veľmi veľký strach a vek už po 40, ale brala som to ako svoju osobnú výzvu a neľutujem. Dala som si po vodičáku dosť veľa kondičných jázd ešte a po nociach som potom sa sama učila na prázdnych cestách spočiatku... určite to zvládneš aj ty.

mimikarol
16. okt 2025

Čo si? Ešte si ani poriadne nezačala a už chceš skončiť?
Kto sa na začiatku nebál? Ja som sa inštruktorovi po prvej jazde v aute rozrevala od stresu. A tu som. Šoférujem. Nejdem síce hocikde ale kde potrebujem tam sa dostanem

vilma7
16. okt 2025

Cvičisko bola pre veľkú väčšinu z nás stresfaktor, a úprimne, šoférovať som sa naučila až ked som si kúpila vlastne auto a nie v autoškole. Takze kľudne pokračuj.

margotka17
16. okt 2025

@anonym_autor jasne, len pokračuj, určite to dáš, keby si videla nejaké individua čo tu jazdia a zvládli to. Môj spolužiak bol stvorkar a jazdí ako šíp 👍. Ver mi či zo stresom či bez, vodičák je skvelá vec, ocenis to potom za tú samostatnosť, že sa dnes do auta a ideeeees 👍😉. Veľa zdaru a odvahy prajem a držím palceky 👍.

e1h
18. okt 2025

Začni normálne jazdiť v autoškole, ale ak ten stres zo šoférovania neupadne po nejakom čase, tak sa na to radšej vykašli! Na cestách je už aj teraz veľa stresu a ak sa s tým nebudeš vedieť popasovať, je lepšie ak ho pre nás ostatných nebudeš ešte aj pridávať

autor
19. okt 2025
@xeonela

Presne tak, je to pre teba nieco nove, niet divu, ze mas taketo pocity, je to bezna reakcia. Sama som si tym presla, a to som si ani velmi neverila a spravila som to 🙂 Teraz jazdim uplne bez problemov, dokonca si soferovanie uzivam a o tom sa mi predtym ani nesnivalo. Proste sa mi podarilo prekonat strach, ale to chce cas. 🙂 Vsetko sa da, ked sa chce.

@xeonela aký čas to bude trvať?
2x som bola na cvičisku,som z toho jeleň, mám v tom chaos, bojím že to nikdy nezvládnem

jesenzima
19. okt 2025

@anonym_autor ja som to dala, v 30 😀 ale nakoniec ma to dobehlo a nejazdim. Nedokážem to..ten stres je príliš veľký

autor
19. okt 2025
@jesenzima

@anonym_autor ja som to dala, v 30 😀 ale nakoniec ma to dobehlo a nejazdim. Nedokážem to..ten stres je príliš veľký

@jesenzima ešte nemám uhradeny celý kurz len záloha,toho sa bojím že nebudem jazdiť ale aj toho že kurz vôbec neurobím kvôli stresu v premávke lebo samotné šoférovanie na voľnej ploche viem ovládať len v premávke treba mať zrýchlené reflexy

miracle25
27. nov 2025
@anonym_autor

@jesenzima ešte nemám uhradeny celý kurz len záloha,toho sa bojím že nebudem jazdiť ale aj toho že kurz vôbec neurobím kvôli stresu v premávke lebo samotné šoférovanie na voľnej ploche viem ovládať len v premávke treba mať zrýchlené reflexy

@anonym_autor ahoj ako ti to ide? Prekonala si strach?

autor
27. nov 2025
@miracle25

@anonym_autor ahoj ako ti to ide? Prekonala si strach?

@miracle25 zajtra idem na 6tu jazdu,nebola som teraz 10 dní jazdiť kvôli chorobe,tak som na stres zabudla.zajtra sa rozhodnem či budem pokračovať, či to vôbec má zmysel sa psychicky týrať

miracle25
28. nov 2025
@anonym_autor

@miracle25 zajtra idem na 6tu jazdu,nebola som teraz 10 dní jazdiť kvôli chorobe,tak som na stres zabudla.zajtra sa rozhodnem či budem pokračovať, či to vôbec má zmysel sa psychicky týrať

@anonym_autor ja ti chcem len povedať že som bola na tom rovnako ako ty, ked som šla na jazdu nedokazala som sa najest bolo mi zle od žaludku, v aute sa mi klepali nohy, nedokazala som sa rozbehnut na križovatkach proste hrúza a nakoniec som si povedala dosť, inštruktorovi som povedala že celu jednu hodinu chcem len rozjazd na rovine a do kopca a že si za to platim ja tak budeme robiť čo chcem já, po tej jednej hodine ma chvalia do nebies ako sa viem rozbiehať, ono je to aj v hlave, bol tam aj problem že inštruktor niečo hovoril a ja som to nedokazala tymi nohami urobiť, tak som si našla vlastný spôsob, 3.12 mam skúšky, ak chceš napíš mi do sukromnej spravy, uplne viem ako sa citiš ja som bola v rovnakej situacii že to skončim že to nedám a že to vlastne ani nechcem a robim to len kvôli mužovi proste psychiatria totalna v tom čase

autor
28. nov 2025
@miracle25

@anonym_autor ja ti chcem len povedať že som bola na tom rovnako ako ty, ked som šla na jazdu nedokazala som sa najest bolo mi zle od žaludku, v aute sa mi klepali nohy, nedokazala som sa rozbehnut na križovatkach proste hrúza a nakoniec som si povedala dosť, inštruktorovi som povedala že celu jednu hodinu chcem len rozjazd na rovine a do kopca a že si za to platim ja tak budeme robiť čo chcem já, po tej jednej hodine ma chvalia do nebies ako sa viem rozbiehať, ono je to aj v hlave, bol tam aj problem že inštruktor niečo hovoril a ja som to nedokazala tymi nohami urobiť, tak som si našla vlastný spôsob, 3.12 mam skúšky, ak chceš napíš mi do sukromnej spravy, uplne viem ako sa citiš ja som bola v rovnakej situacii že to skončim že to nedám a že to vlastne ani nechcem a robim to len kvôli mužovi proste psychiatria totalna v tom čase

@miracle25 presne to u nás, že robim to len kvoli mužovi.. dnes vravím inštruktorovi že končím,on mi vraví "nekončiš lebo auto ovládať vieš,raz ideš dobre,raz horšie len si to v hlave usporiadaj lebo sadaš do auta s tým že to nedáš"Muž mi vraví že škoda by bola aby som skončila.dnes som bola na 6tej jazde, už som nebola tak vystresovaná.Sama neviem čo mám robiť 🤷