Mám ísť študovať na vysokú školu, keď mám 25+?
Ahojte, zvažujem štúdium na vysokej škole, prípadne rekvalifikáciu. Nájde sa tu niekto kto študoval aj neskôr? Ako sa vám študovalo a prečo ste sa rozhodli pre zmenu vy? Ja to už dlho zvažujem hlavu na to mám a viem, že venovať niečomu 3 prípadne 5 rokov je lepšie, ako robiť niečo kde sa už nemáte, ako pohnúť a nebaví vás to. Povedzte mi prosím o vašich príbehoch REKVALIFIKACII, prípadne NESKORŠOM ŠTÚDIU NA VŠ a podobne 🙂
Ja som po strednej 3 roky dopracovala a potom isla na VŠ a bolo to super. Spolužiaci ani nevedeli, že som staršia, kým som im nepovedala 😀 ale bola som oveľa viac samostatnejšia, nerobila som si takú ťažkú hlavu, keď sa niečo nepodarilo na 1x, lepšie som si vedela zadelit čas atd. Celkovo mám pocit, že ta adaptácia na vš bola úplne easy pre mňa a nebola som taká vykukaná zo života ako spolužiaci, čo prišli zo strednej a od rodičov z domu ,,prvýkrát do sveta” niektorí
@brrunetkaa aj ja mam pocit, že by som to teraz zvládala oveľa lahšie 🙂 a čo si študovala?
@brrunetkaa aj ja mam pocit, že by som to teraz zvládala oveľa lahšie 🙂 a čo si študovala?
@janulka453 biochémiu na PrifUK 🙂 bolo to fakt super a hlavne som k tomu pristupovala zodpovednejšie sa mi zdá (ale čas na party bol 😄) a celkovo mi pracovná skúsenosť pred tým pomohla. Nečakala som kedy niekto niečo za mna urobí alebo mi da alebo zisti atd…určite chod do toho veď čo najhoršie sa môže stať? Že zistíš že to nie je ono a jednoducho skončíš 🙂
@janulka453 biochémiu na PrifUK 🙂 bolo to fakt super a hlavne som k tomu pristupovala zodpovednejšie sa mi zdá (ale čas na party bol 😄) a celkovo mi pracovná skúsenosť pred tým pomohla. Nečakala som kedy niekto niečo za mna urobí alebo mi da alebo zisti atd…určite chod do toho veď čo najhoršie sa môže stať? Že zistíš že to nie je ono a jednoducho skončíš 🙂
@brrunetkaa juj ďakujem za motiváciu
@janulka453 začala som študovať v 23r a zďaleka som tam nebola najstaršia. Najstarší spolužiak mal cez 50r, možno aj viac. Nik sa nad tým nepozastavil, je to úplne bežné, že si aj starší ľudia dorábajú školu. 🙂🤷🏼♀️
@janulka453 ja mám už po 50, už pár promócií za sebou a ešte mi nestačí, ešte sa pohrávam s myšlienkou niečo ďalšie študovať. Ma to baví, cítim sa pritom mladšie a nadviažem nové kontakty
@janulka453 ja študujem ako 26 ročná v prvom ročníku magistra a blbé je to že už nemám zľavné listky na cestovanie a MHD. Ale inak ostatné zlavy mi fungujú napfíklad na jedlo. Ja som ale aj na strednej bola o rok staráia od spolužiakov a to bolo hrozné, lebo v tomto veku sú hrozne veľké rozdiely medzi jdnotlivými ročníkmi. Ale na vysokej už sú všetci dospelí takže tam je to v pohode. A ešte myslím že po 26 musíš platit zdravotné poistenie, za mna ale platí stát tak s tým aspoň starosti nemám.
@janulka453 vždy som brala VS ako stratu rokov a peňazí. Človek na to, aby mal dobrú prácu nepotrebuje nutne Vs vzdelanie, stačí vedieť nejaké remeslo, čo je žiadané. Nešla som na VŠ a neľutujem.
@janulka453 môžeš ísť študovať aj v 90+
@janulka453 v 38ke som prišla na to, čo ma naozaj bavi. Tak študujem od ukončenia strednej až teraz
25+,to máš 26,alebo 60?
Určite choď. Do toho sa dostaneš.
@janulka453 vždy som brala VS ako stratu rokov a peňazí. Človek na to, aby mal dobrú prácu nepotrebuje nutne Vs vzdelanie, stačí vedieť nejaké remeslo, čo je žiadané. Nešla som na VŠ a neľutujem.
@anonym_9aa782 jasne, keď vieš niečo robiť rukami a si šikovná, tak si vieš zarobiť bez vš. Ja by som tiež chcela vedieť robiť vlasy, nechty, obočie apod, určite by som zarobila viac ako s právnickým titulom v korporate, ale nie každý, má zlaté ručičky, vtedy, sa treba učiť 🤔
Zalezi. Keby som uz mala deti a financne a casovo by ma manzel vedel aj s detmi utiahnut a ta vysoka by stala za to (priniesla by do rodinneho rozpoctu viac, nez teraz zarabam), tak by som isla aj na denne studium. V tom pripade by bola ustretova svokra a stari rodicia vykladani zlatom...
Ak by som na tom bola sama, tak by som nechcela vyzierat rodicov po 25tke a nesla by som denne, ale len externe. Lebo si nemyslim, ze popri dennom studiu sa da plnohodnotne zamestnat, aby clovek pokryl vsetky vydavky. Samozrejme plati, ze sa to potom musi s papierom oplatit financne.

Ja som po strednej 3 roky dopracovala a potom isla na VŠ a bolo to super. Spolužiaci ani nevedeli, že som staršia, kým som im nepovedala 😀 ale bola som oveľa viac samostatnejšia, nerobila som si takú ťažkú hlavu, keď sa niečo nepodarilo na 1x, lepšie som si vedela zadelit čas atd. Celkovo mám pocit, že ta adaptácia na vš bola úplne easy pre mňa a nebola som taká vykukaná zo života ako spolužiaci, čo prišli zo strednej a od rodičov z domu ,,prvýkrát do sveta” niektorí