icon

Mám po maturite študovať ošetrovateľstvo?

stankajesuper
27. máj 2024

Dobrý deň,
Chcem váš názor na štúdium,
Som na gymnázium billingvalne a môj sen je byt zdravotnou sestrou, je potrebné mať zdravotnú strednú školu aby som bola sestričkou ?
Chcem sa len spýtať či po maturite mám ísť študovať ošetrovatelstvo alebo dačo iné keďže nemam zdravotnú strednú školu ?

Strana
z2
estellas
29. máj 2024

@huxy Čo všetko robíš ako praktická sestra ? Robiš len prácu sanitárky?

trema
29. máj 2024

@estellas prakticka sestra robi aj pracu sanitara, aj svoju, aj pracu sestry s vs 😀 aspon u nas v nemocnici.. ale inak sa stara o pacienta, o hygienu, krmenie, berie krv, picha subkutanne injekcie, prevazuje rany, robi bandaze, vytery, pripravuje pomocky, asistuje pri vykonoch a tak.. toto by sanitar nemal robit

barbie2023
29. máj 2024

@blonde_bella že fakt... Presne mi ukáž ako si na ten fakt prišla 🤣 že má gympel alebo čo je podľa teba fakt? Okrem toho jej sen ako uviedla je stať sa sestrou a na to tiež človek potrebuje dobrý rozum a byť schopný.

huxy
29. máj 2024

@estellas nie, nerobím len prácu sanitárky, na to máme predsa tie sanitárky. Pomáhame aj sanitárkam, ale máme aj úplne iné kompetencie. A na každom oddelení je to aj inak. Keďže je toho dosť, čo robíme, konkrétne kompetencie sú rozpísané tu: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

estellas
29. máj 2024

@trema Ďakujem
@huxy

blonde_bella
29. máj 2024

@barbie2023
Má 16, 17? Kto v takom veku presne vie čo chce a čo bude tá praca obnasat? A áno, predstav si, že podľa môjho názoru, keď ťa baba zvláda bilingvalny gympel môže zvládnuť medicínu. To je môj názor, môj pohlad a ty ho svojím útok nezmenis.
Samozrejme rozumiem, že tvoje ego toto ťažko zvláda, pretože to berieš cez svoju dcéru. To však nie je môj problém, ale tvoja starosť. Ja ju od teba neprijmem. Prajem ti pekný zvyšok dňa.

barbie2023
29. máj 2024

@blonde_bella moje ego sem čo pleties.. veď ty trepeš 2 na 3. Nevieš ani jej vek , nevieš nič o nej len to čo napísala a tvoje domnienky a názory označujes dokonca za fakty. Mne je teraz úplne jedno , čo to dievča ide alebo nejde študovať. Ja len nerozumiem ako môže niekto vlastne domienky o absolutne neznámom človeku označiť za fakt a ešte aj presviedčať o tom druhých. To mi hlava neberie 🤣🤣🤣 akože nonsens

blonde_bella
29. máj 2024

@barbie2023 mohla by som ti naložiť a nie málo späť. Ale stačí, prajem ti všetko dobré a aby si aj ty v ľuďoch mohla vidieť potencial, ktorý oni možno ešte ani sami nevidia. Krásny deň!

zzzza
14. sep 2024

@stankajesuper ako ste sa rozhodli

Strana
z2