icon

Mám šancu dostať sa na VŠMU?

18. jún 2022

Dobrý večer, chcela by som sa Vás opýtať, či mám podľa Vás šancu dostať sa na herectvo na VŠMU.
Neštudujem konverzatorium, ale chodila som tri roky na literarno-dramaticky krúžok, ktorý som neskôr dva roky viedla, a neskôr som chodila dva roky na online hodiny herectva a dabingu. Zúčastnila som sa niekoľkých rečitačnych súťaži. Viem hrať na klavír a na gitaru. Viem plynulo anglicky. A chodila som dva roky na hodiny moderného tanca a na spev. Hrala som zatiaľ v 10 online divadelných projektov, najmä v prácach študentov vysokých škôl v USA.

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
15. júl 2022

Dobre ďakujem. A to napadlo moju známu, ktorá sa tam tiež pred pár rokmi hlásila. Vraj by ich to mohlo zaujať a zvýšiť moje šance na prijatie, keďže bol pedagógom a rektorom práve fakulty herectva a riaditeľom SND, ale mne to príde také vychlubacne a nefér, keby som im tam do tváre hodila túto informáciu. Mysleli by si že tam prislo nejaké dievča, ktoré očakáva, že keď jej príbuzný bol jeden z najvýznamnejších divadelných hercov, tak automaticky bude prijatá.

juliet86
15. júl 2022

uprimne mam z tvojich odpovedi velmi zmiesane pocity. najorv si zila v usa ale nemas dost dobru anglictinu. nasledne spominas ze si hrala online potom uz si hrala real. mam dojem ze si presvedcena ze tam pojdes ci uz vsmu ci uz julliard ci uz drama school. ved zjavne vravis ze vedies herecke kruzky a znie to ze kazdy vratane pedagogov z julliard ti vravia ze mas ist. tak preco hladas podporu na anonymnom fore pre mamicky?

autor
16. júl 2022

@juliet86 stále som si nebola utvrdena, ale napokon to aj následkom podpory aj na tomto fóre to skúsim. Hrala som aj online aj naživo. Naživo som hrala asi keď som mala 7 rokov. Moja angličtina nie je zlá, ale ten test, ktorý budem musieť pre prijatie absolvovať je jeden z najťažších na svete. Je to ako maturita z angličtiny na úrovni C1.
Ale tak vyskúšam všetko a uvidíme ako to napokon dopadne.

Strana
z2