Medicína verzus fashion marketing
Ahojte, mám celkom dilemu. Viem, že sú to odbory úplne rozlíšne, ale pravdou je že ma zaujíma aj aj. Už mám bakalára z iného zamerania a momentálne som prvacka na mgr., no nebavi ma to. Rozmýšľam nad medicínou preto, lebo od malička som mala sen, ze vyliečim ludi mi prešlo ma to keď som mala 15, ale rozmýšľam nad tým často. Nad módou rozmýšľam, lebo ma to tiež baví a mala som všelijaké hobby, ktoré boli zamerané na umeleckú stránku. Čo sa týka tohto odboru, tak je to v zahraničí a rada by som odišla aj do toho zahraničia. Čo sa týka medicíny, tak jedine tu na Slovensku, keďže v zahraničí sa robia prijmacky aj z matematiky, čo nie je bohviečo. Ťahá ma ta medicina, mám v sebe pocit, že chcem ľudstvu pomáhať, ale neviem, či sa mi “oplatí” to 6 rokov študovať, atestácie atd… je to na dlho, je to stresujúce a naviac, mala by som 23, keby nastupim a neviem si predstaviť kedy by som stihla mať rodinu, atd…. Zároveň rada cestujem čiže by mi ten marketing vyhovoval, ale bojím sa toho, že vždy budem ľutovať toho, že som to neskusila. Prosím Vás, našiel by sa niekto, kto by mi vedel rozumne poradiť ? Dakujem 😊
medicina je poslanie
No uprimne, radsej zvol marketing. Ako lekarka by si nemala na ine veci cas. A ocividne ta bavi aj nieco ine a pre medicinu nemas az taky zapal.
@anonym_80a1a3 viac medikov mám vo svojom okoli, ktorí majú aj iné záujmy. Dakujem🙂
medicina je poslanie
@anonym_autor
@gab ako som písala v texte, tak ten pocit “pomáhať ľudom” v sebe mám odmalička. Inak by som sa nad tým vôbec nezamyslala🙂
ak to máš odmalička v sebe, tak to vyskúšaj....začni sa pripravovať na prijímačky na medicínu a tam uvidíš, ako a či to budeš zvládať. Ak ti pôjde učenie sa na prijímačky, biológia, chémia a urobíš ich potom a zoberú ťa, tak to bude zrejme znamenie, že máš byť lekárka. Chcieť pomáhať ľuďom je vznešená idea, ale neznamená to automaticky, že budeš mať bunky na medicínu. Tiež som mala v sebe túto túžbu, ale na gympli som zistila, že ee - nedala by som to štúdium.
ak to máš odmalička v sebe, tak to vyskúšaj....začni sa pripravovať na prijímačky na medicínu a tam uvidíš, ako a či to budeš zvládať. Ak ti pôjde učenie sa na prijímačky, biológia, chémia a urobíš ich potom a zoberú ťa, tak to bude zrejme znamenie, že máš byť lekárka. Chcieť pomáhať ľuďom je vznešená idea, ale neznamená to automaticky, že budeš mať bunky na medicínu. Tiež som mala v sebe túto túžbu, ale na gympli som zistila, že ee - nedala by som to štúdium.
@anonym_735f2c dakujem 😊
@anonym_autor
@gab ako som písala v texte, tak ten pocit “pomáhať ľudom” v sebe mám odmalička. Inak by som sa nad tým vôbec nezamyslala🙂
@anonym_autor skus nejake neziskovky alebo sa realizovat v pomahani ludom inde
@viktoriakrajnakova tiež som sa nad tým zamýšľala, či mi to stojí prežiť celý život v jednej nemocnici - to je práve to, čo ma brzdí
@anonym_autor skus nejake neziskovky alebo sa realizovat v pomahani ludom inde
@anonym_f3045d keď ma niekto od mala pocit a vie, že chce byt lekár (keď dovŕši ten malý človek určitý vek, tak ta robota nie je taká ružová, tak je možné, že sa na to bude pozerať z každého uhla pohľadu, ako napr ja) tak nevidím dôvod, aby ste niekoho vyháňali do niečoho, čo ani nespomenul. Dakujem🙂
@viktoriakrajnakova no ved to, že štúdium ma láka veľmi, ale ta robota už ani veľmi nie. Rada pomáham ľudom a mám takú robotu, ale bojím sa toho, že by som zosalela
@viktoriakrajnakova to je super!! nenapadlo mi prepojiť medicínu a umenie. Úprimne, neviem vôbec, že ako, ale lubi sa mi tato myšlienka.
@anonym_f3045d keď ma niekto od mala pocit a vie, že chce byt lekár (keď dovŕši ten malý človek určitý vek, tak ta robota nie je taká ružová, tak je možné, že sa na to bude pozerať z každého uhla pohľadu, ako napr ja) tak nevidím dôvod, aby ste niekoho vyháňali do niečoho, čo ani nespomenul. Dakujem🙂
@anonym_autor tak vies mala si do toho ist hned a nie stracat cas nejakym bc a riesit ci nepojdes na marketing ci modu 🤷🏻♀️ ty vravis o sne od detstva a robis nieco ine
Ja studujem medicinu takze viem co to je mat sen a makat na nom den noc uz niekolko rokov
@viktoriakrajnakova medicinu? Prehanas, trosku nohy na zem tetuska
@viktoriakrajnakova medicinu? Prehanas, trosku nohy na zem tetuska
@anonym_f3045d áno, medicínu. By si sa čudovala, koľkí to tak majú 😂 možno nie v 50, ale v 30-40. A síce môžeš študovať medicínu, ale ako vidím, tak nemáš štipku intelektu na to aby si sa vyjadrovala slušne voči ostatným, ktorí majú iný nazor.
@anonym_autor tak vies mala si do toho ist hned a nie stracat cas nejakym bc a riesit ci nepojdes na marketing ci modu 🤷🏻♀️ ty vravis o sne od detstva a robis nieco ine
Ja studujem medicinu takze viem co to je mat sen a makat na nom den noc uz niekolko rokov
@anonym_f3045d Ak si pozorne čítala, čo nie je ten prípad, tak ja už bc. mám. Áno, beriem, že sny si treba plniť, ale človek potrebuje rozmýšľať aj racionálne, nie len snami, keďže vidím lepšiu budúcnosť v zahraničí + zo Slovenska ani nepochádzam, čiže je to pochopiteľne🙂 A bohužiaľ nie všetci máme len jeden sen, niekto je viac ambiciózny ako ty a potrebuje si splniť viacej snov, napríklad ja. A ak si pozorne čítala, tak sa rieši medicina a fashion marketing - toto je jedna vec, mimochodom. Nepochopila si nič z toho, čo bolo napísané v texte. Neviem kto si, aby si mi vyčítala cudziemu človeku, že mal ísť na medicínu od začiatku 😂. Človek si môže robiť čo chce, čo sa jemu páči, pokiaľ žije.Ak si sa prišla chváliť, tak si si našla nesprávne miesto. Dakujem za radu🙂
@anonym_f3045d áno, medicínu. By si sa čudovala, koľkí to tak majú 😂 možno nie v 50, ale v 30-40. A síce môžeš študovať medicínu, ale ako vidím, tak nemáš štipku intelektu na to aby si sa vyjadrovala slušne voči ostatným, ktorí majú iný nazor.
@anonym_autor tu sa mozem vyjadrovat ako chcem
Nevidis do toho a predsa komentujes
@anonym_autor tu sa mozem vyjadrovat ako chcem
Nevidis do toho a predsa komentujes
@anonym_f3045d spravne si sa opísala. Je dobre mať kus sebareflexie😊 pekny deň prajem

No uprimne, radsej zvol marketing. Ako lekarka by si nemala na ine veci cas. A ocividne ta bavi aj nieco ine a pre medicinu nemas az taky zapal.