Mlyny alebo Družba
dobrý deň, nastupujem na VŠ do Bratislavy ako prváčka a keďže bývam ďaleko od univerzity, musim ísť na internát. Prosím vás neviete mi poradiť alebo zo skúsenosti povedať ktorý je najlepší, či uz stavom alebo cenovo. Dočítala som sa, že manželáky su zlaty stred pre tých čo chcu pokoj a ticho ale zároveň sociálny život. Ja idem ale do Bratislavy študovať uplne sama a manželáky preto neprichádzajú do úvahy. Budem rada za každú skúsenosť a radu. ocenila by som aj referovanie na konkretné izby/poschodia, ktore sa vam buď veľmi páčili a ktoré odporúčate a ktorým sa naopak vyhnúť. dakujem💋🙂)
Neviem prečo manželáky nepripadajú do úvahy, nie sú tam iba párové izby, môžeš tam byť normálne so spolubývajúcou ako na iných intrakoch, nemusíte sa tam hlásiť v dvojici 😊 a rozhodne sú tam najkrajšie izby… zlatým stredom by som na práve Družbu nazvala, ta je fajn, hlavne kvôli dostupnosti
Nema kazda fakulta "svoj" internat? Mlyny rekonstruuju, takze tam je o tisicku volnych miest teraz
no takze aj mlyny je siroky pojem, lebo mozes byvat na viacerych miestach (su aj opravene aj neopravene)
druzba je lepsia dostupnost, ale nepises aku fakultu, takze by som sa rozhodovala podla toho kde mam skolu, aspon v prvom rocniku
moji spoluziaci boli vzdy 50/50 atriaky / druzba
Och, na mlyny by som sa hned vratula 😅😅
Inak, intrak uz musis mat prideleny, nie?
ako pisu baby, je to aj podla fakulty a skoly, ak studujes na PrifUK tak radsej Druzba na 100%, mas to poruke, do mesta spoje, skola na skok (dcera tam byva, my sme tam byvali), na mlynoch je niekolko intrakov, ja som bola rok na atriakoch a tam by so nesla, synovec je na manzelakoch, su vynovene, krasne bunky, novy nabytok, pekne, sturak sa cast preraba, ten vyzeral uz strasne... otazka je co mas na vyber
@nincbj ako prváčka si nebudeš môcť vyberať😃 dostaneš to, čo ti pridelia. Vyberať si môžu študenti podľa prospechu - čiže lepší berú lepšie, ostatným zostane zvyšok. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja som ako prváčka dostala "odpad" a potom v prednostom termíne sme si prespechoví vyberali. Ak sa teda bavíme o UK
@nincbj ako prváčka si nebudeš môcť vyberať😃 dostaneš to, čo ti pridelia. Vyberať si môžu študenti podľa prospechu - čiže lepší berú lepšie, ostatným zostane zvyšok. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja som ako prváčka dostala "odpad" a potom v prednostom termíne sme si prespechoví vyberali. Ak sa teda bavíme o UK
@anonym_bbadea ahaa takze ked mam teraz 14.8 datý ako den na vyberanie izby, teda na stránke tak píšu a je tam zadane aj nejaké poradie(ja mam konkrétne 114 z 290) nič to neznamená a pridelia mi aj tak čo pride?? to by bolo o starosti menej😁😁
Neviem prečo manželáky nepripadajú do úvahy, nie sú tam iba párové izby, môžeš tam byť normálne so spolubývajúcou ako na iných intrakoch, nemusíte sa tam hlásiť v dvojici 😊 a rozhodne sú tam najkrajšie izby… zlatým stredom by som na práve Družbu nazvala, ta je fajn, hlavne kvôli dostupnosti
@lindous ja vobec netusim ako to cele funguje, ale zatial ineho studenta resp. prvaka na FiF UK nepoznam🙂)
no takze aj mlyny je siroky pojem, lebo mozes byvat na viacerych miestach (su aj opravene aj neopravene)
druzba je lepsia dostupnost, ale nepises aku fakultu, takze by som sa rozhodovala podla toho kde mam skolu, aspon v prvom rocniku
moji spoluziaci boli vzdy 50/50 atriaky / druzba
@lucik194 psychologia filozofická fakulta🙂)
@nincbj ak máš pokyny k výberu izby, tak izbu si vyberať budeš, ale výber bude už obmedzený, aj fakultou, aj tým čo zostane voľné po tých, ktorí si vyberajú skôr...myslela som, že už vieš z čoho ideš vyberať, lebo napr. na Družbe myslím FIFkári bežne miesta pridelené nemajú...
@lindous ahaa takto to je😀 dobre uz aspon trosicku rozumiem, dakujem za ochotu🙂)
druzbu mas cestovanie napriamo elektrickou, vacsi spolocensky studentsky zivot je na mlynoch
Blbost, ze vacsi spolocensky zivot je na Mlynoch.. vela veci sa pomenilo, nejake podniky na Mlynoch zanikli, na Druzbe to tiez celkom zije. Toto porovnavanie, co je lepsie je velmi precenovane, lebo uz davno neplati, ze Druzba je lepsia ako Mlyny, kedze Mlyny sa rekonstruuju, a aj ked to trva dlho, uz to ma nejake vysledky a vyzera to celkom obstojne. Najdolezitejsie bude ale aj tak to, ake budes mat spolubyvajuce. Mozes byvat aj v Hoteli Plaza, ale ked mas raz pindy na izbe, budes to mat holka tazke. 🫤 Ked vyberas intrak, pozeraj na cenu a v com si ochotna byvat - na Mlynoch su uz aj pekne zrekonstruovane izby s novymi socialnymi zariadeniami, plastovymi oknami, novymi postelami a skrinami - blok M, F mozem odporucit.. a postupne tam pribudaju aj nove zrekonstruovane studovne. Mas tam jedalen, kde sa da najest (aj na Druzbe), je to take studentske mestecko - mas tam Billu, Terno, lekara, lekaren.. z Druzby mas najblizsie Lidl napeso tak cca 10min. Ceny v jedalni nie su uz tak pro-studentske ako kedysi, ked si sa tam vedela za 1,30€ najest aj polievka a aj hlavne jedlo.😃🥲 Ak ides na FiF, neviem, ci budes mat narok na Druzbu🤔, mne sa zda, ze FiF UK ma izby len na Mlynoch. V pohode sa ale vies dostat spojmi aj na FiF - z Mlynov 31/39 na Lanfranconi a odtial ti pojde elektricka 4/9 na Safko.. Drzim palce, nech mas normalne spolubyvajuce a nie taku kravu, ako som ja schytala jeden rok..
mam kolegov, co byvali aj na druzbe aj na mlynoch 2 roky dozadu, takze tak davno to nie je ..... nehovorim, co bolo 20 rokov dozadu....
druzba su stale len dve budovy (aj to nie su celé pre studentov)......
Ahoj, osobne som bývala aj na sturaku, manzelakoch aj druzbe
Mne sa najviac páčilo na manzelakoch, potom sturak, na druzbu nespomínam v dobrom 😁 jednak kvôli spolubývajúcim a kúpeľni ( ktorá je vážne nič moc oproti manželakom)
Myslím že druzba je lacnejšia a aj tá dostupnosť je lepšia .. ale napríklad mne tá vzdialenosť tak neprekážala, ako tu už aj spomínali v blízkosti máš sj billu, dm, lekárov ..
Na druzbe sú zväčša ubytovaní medici a právnici, manzelaky a atriaky máš takú zmes z iných škôl 😁
Ak bude voľne, odporučila by som ti naozaj tie manzelaky, nepoznám asi nikoho kto by tam bol nespokojný 🙂
@nincbj Ahoj, tiež nastupujem na UK do prvaku, aký internát si si nakoniec zvolila?
@anonym_8d8e8f ahoj, nemala som na vyber volne boli iba atriove domky na mlynoch, tak uvidime, a ty??
@nincbj atriaky su lepsie aj horšie. priebežné ich opravovali.
predtým to boli na Mlynoch najhorsie intraky. traja na izbe, prechodne balkóny, takze hocikto Ti hocikedy viezol do izby, do sprchy si si bral vlastnu klucku a sprchovu hlavicu, 4-5 cm pod dverami fuga bolo normalne, 🤣 ale zlepšilo sa to 💪
predtým to boli na Mlynoch najhorsie intraky. traja na izbe, prechodne balkóny, takze hocikto Ti hocikedy viezol do izby, do sprchy si si bral vlastnu klucku a sprchovu hlavicu, 4-5 cm pod dverami fuga bolo normalne, 🤣 ale zlepšilo sa to 💪
@lucik194 no panabeka, no ved sa uvidi co to bude😅😅, niekto mi na do ineho fora pisal ze mi treba aj slzny sprej...
@lucik194 tak tak, ale zas tie spomienky...
@lucik194 no panabeka, no ved sa uvidi co to bude😅😅, niekto mi na do ineho fora pisal ze mi treba aj slzny sprej...
@nincbj neboj, priebežne ich opravovali, to najhorsie uz davno také nie je.... kolegovia povedali, ze opravili dobre, ja som ich zazila za najhorsieho stavu, keď som tam chodievala😅 ale malo to svoje čaro
slzak som tam nikdy nikoho nevidela nosit, toto nebyvalo.....
spomienky len tie najlepsie, hlavne keď sa niektori zo spoluziakov ponukol,ze ide so mnou na zachod, postrazit ma. dvere chybali, lebo den predtým ich niekto vybral a nedali sa dat naspäť

@nincbj a čo študujete? za mňa družba, priamy spoj na praf uk predčil akúkoľvek výhodu mlynov :D:D