Možnosti vzdelávania počas materskej a rodičovskej dovolenky
Ahojte ženy, tie ktoré ste počas materskej/rodičovskej absolvovali nejaké kurzy, školenia, naučili sa niečo nové, vyštudovali - napíšte konkrétne čo a či vám to pomohlo 😊 poďme sa inšpirovať a možno si pomôžeme navzájom nájsť nejaký zaujímavý kurz ☺️
sql zaklady (ktore aj tak nepouzivam).
@anonym_autor počas RD som si urobila 12 kurzov z marketingu, ďalej WordPress, html/css JavaScript, základy pythonu, základy data science. Po RD pracujem v marketingu, viac menej viem všetko zužitkovať až na ten Python, ten mi je síce k ničomu a asi by som už nenaprogramovala v ňom nič ale aspoň som si vtedy hlavu potrápila 😅.
@anonym_autor najprv Bc. potom Mgr. učím ANJ na ZŠ. V odbore v ktorom som pred tým študovala na sš som nenašla prácu, ani ma to nezaujímalo
@anonym_autor ja som chodila do jazykovky
Pocas prvej MD -1.atestacia,počas druhej MD-2.atestacia
Ja som ma instagrame nasla kurz it,kde to preplaca aj urad prace normalne,niektore trvaju 3m,niektore az 6m.A clovek to moze robit aj popri zamestnani,tie kurzy.Na konci su testy,vedia aj pomoct s tym ako to vybavit na urade prace.Normalne mi volali a vsetko mi vysvetlili.Rozmyslam,ze by som sa na to dala tiez.
Ja som ma instagrame nasla kurz it,kde to preplaca aj urad prace normalne,niektore trvaju 3m,niektore az 6m.A clovek to moze robit aj popri zamestnani,tie kurzy.Na konci su testy,vedia aj pomoct s tym ako to vybavit na urade prace.Normalne mi volali a vsetko mi vysvetlili.Rozmyslam,ze by som sa na to dala tiez.
@anonym_c13881 pozri si najskôr to, aká je situácia v IT. Nik nechce juniorov, aj mediori majú problém sa zamestnať. IT je strata času v dnešnej dobe, kedy AI je za 2-3 juniorov, finančne lacnejšia a ešte k tomu nefrfle na nadčasy 🙂
@anonym_c13881 pozri si najskôr to, aká je situácia v IT. Nik nechce juniorov, aj mediori majú problém sa zamestnať. IT je strata času v dnešnej dobe, kedy AI je za 2-3 juniorov, finančne lacnejšia a ešte k tomu nefrfle na nadčasy 🙂
@denkabemommy toto je veru čistá pravda.
@denkabemommy ja nesuhlasim...ano, AI šlape na otlaky, ale teda nepoznam ITčkara bez prace...
tak všetko záleží aké náročné máš dieťa/deti a či ti ich bude mať kto povarovať.....lebo to je uplný základ....kurzy bývajú cez deň kedy je prípadná pomoc nereálna keďže manžel a aj rodičia či svokrovci sú v práci.....
@denkabemommy ja nesuhlasim...ano, AI šlape na otlaky, ale teda nepoznam ITčkara bez prace...
@katkaseiner ale asi nik z nich nie je začínajúci teraz však? Lebo áno, senior pozície sú stále obsadzované ale inak už dávno to nie je ako pár rokov dozadu, keď brali všetko čo malo doma počítač 🙂
@katkaseiner ale asi nik z nich nie je začínajúci teraz však? Lebo áno, senior pozície sú stále obsadzované ale inak už dávno to nie je ako pár rokov dozadu, keď brali všetko čo malo doma počítač 🙂
@denkabemommy o tomto som netusila, dakujem za otvorenie oci 🙂
@denkabemommy o tomto som netusila, dakujem za otvorenie oci 🙂
@radkaradix bohužiaľ no, ja som to riešila s niekoľkými ľuďmi z brandže, ktorý mi povedali ako to je v realite 🙂 , keďže ma ťahalo vybočiť z môjho odboru. Nakoniec som ostala vo svojom a neľutujem, tu mi zatiaľ AI len uľahčuje život 😅alebo strpčuje, lebo sa musím veľa nového učiť.
Dobrá téma. Dúfam, že sem ešte niekto napíše niečo iné než podrobnosti k IT. Ja zvažujem kurz nemčiny, vedela som veľmi dobre a pozabúdala som. A vodičský preukaz, ktorý ešte nemám 😅
Dobrá téma. Dúfam, že sem ešte niekto napíše niečo iné než podrobnosti k IT. Ja zvažujem kurz nemčiny, vedela som veľmi dobre a pozabúdala som. A vodičský preukaz, ktorý ešte nemám 😅
@premyslena ku tej nemčine použi appku Tandem, je to free a môžeš tam komunikovať, písomne, aj telefonáty s native speakrami. Ja využívam na AJ, sú tam ľudia z celého sveta.
Chodila som externe na nadstavbu za učiteľku MS/vychovavatelku. Bolo to príjemné rozptýlenie počas MD🙂
@anonym_autor ja som si urobila vodičák 😁
Akreditovaný manikersky a na dentalnu hygienu, nakoľko to mam v odbore posunutie sa ďalej, čakám ešte na výsledky odvolania jedného a keď tak budúci rok skúsim opäť.
Akreditovaný manikersky a na dentalnu hygienu, nakoľko to mam v odbore posunutie sa ďalej, čakám ešte na výsledky odvolania jedného a keď tak budúci rok skúsim opäť.
@ronie338 dentalnu hygienu v akom meste?
@ronie338 dentalnu hygienu v akom meste?
@radkaradix ba a Prešov, z Prešova mi prislo už aj na odvolanie ze ma neberú, ba čakám. Ale zase Prešov mali také prijimacky ze sa človek nevedel dopátrať z coho budú, otazky také co už hygienik musí vedieť aká kyreta a ktorý hrbcek do ktorej ryhy zapadá a podobne. Ako 15 rokov robím v zubnej ambulancii q v živote mi to netrebalo a ani na skole sme sa to naučili a to mam vystudovaneho zubného asistenta. Chýbal mi bod do druhej časti v Prešove. Ale budúci rok sa chcem sústrediť na ba
@radkaradix ba a Prešov, z Prešova mi prislo už aj na odvolanie ze ma neberú, ba čakám. Ale zase Prešov mali také prijimacky ze sa človek nevedel dopátrať z coho budú, otazky také co už hygienik musí vedieť aká kyreta a ktorý hrbcek do ktorej ryhy zapadá a podobne. Ako 15 rokov robím v zubnej ambulancii q v živote mi to netrebalo a ani na skole sme sa to naučili a to mam vystudovaneho zubného asistenta. Chýbal mi bod do druhej časti v Prešove. Ale budúci rok sa chcem sústrediť na ba
@ronie338 zaujimave a uzitocne informacie, dakujem a drzim palce!
Google ma digitalnú garáž priamo v češtine a slovenčine aj s certifikatmi. Potom je dobrá skilmea tam sú rôzne kurzy od marketingu cez komunikáciu. A mega je udemy ak vieš po anglicky tam som sa naučila robit stránky.

Ja som teraz na materskej a premýšľam tiež nad kurzami z Úradu práce.Rada si prečítam vaše príspevky🙂