Musím sa prihlásiť na úrad práce po odchode z vysokej školy?
Dobrý deň, mám otázku ohľadom odchodu z vysokej školy, keď prejdem zimným semestrom a nevyhodia ma ani v letnom počas semestra, ale v letnom nenaplním dostatok kreditov na skúškach a vyhodia ma tesne pred letom, tak musím ísť na úrad práce aj keď mám podané prihlášky na kných školách a prijali ma?
Stačí sa pýtať v jednej diskusii, ale áno, študentom na novej VŠ budeš až od 1. semptembra, aj keď si prijatá skôr, takže medzi tým máš možnosť sa zamestnať, byť dobrovoľne nezamestnaná alebo sa prihlásiť na úrad práce....
urcite Ta pred letom nevyhodia, , kedze koniec skuskoveho obdobia maju univerzity az do 30.6
takže zisti dokedy mate vy na univerzite skúškové obdobie, do toho v lete su este dekanske terminy.
predpokladam, ze do 30.6 budes student, doplatis si poistenie za dva mesiace a od 1.9 uz zase mas statut studenta.
resp na tie 2 mesiace ist na urad práce a nemusis platit poistku
Ja som mala takto sice pred 10 rokmi. Vyhodili ma cca v polovici jula. Od posty prevzaty den platil
Vtedy som sa prihlasila na urad prace. Kamaratka neprebrala postu len posledny den co mala ulozene na poste, cize ziskala dalsich 19 dni.