icon

Musím sa prihlásiť na úrad práce po odchode z vysokej školy?

rs33333
25. jan 2025

Dobrý deň, mám otázku ohľadom odchodu z vysokej školy, keď prejdem zimným semestrom a nevyhodia ma ani v letnom počas semestra, ale v letnom nenaplním dostatok kreditov na skúškach a vyhodia ma tesne pred letom, tak musím ísť na úrad práce aj keď mám podané prihlášky na kných školách a prijali ma?

nynia
Autor odpoveď zmazal
lindous
25. jan 2025

Stačí sa pýtať v jednej diskusii, ale áno, študentom na novej VŠ budeš až od 1. semptembra, aj keď si prijatá skôr, takže medzi tým máš možnosť sa zamestnať, byť dobrovoľne nezamestnaná alebo sa prihlásiť na úrad práce....

lucik194
25. jan 2025

urcite Ta pred letom nevyhodia, , kedze koniec skuskoveho obdobia maju univerzity az do 30.6

takže zisti dokedy mate vy na univerzite skúškové obdobie, do toho v lete su este dekanske terminy.

predpokladam, ze do 30.6 budes student, doplatis si poistenie za dva mesiace a od 1.9 uz zase mas statut studenta.
resp na tie 2 mesiace ist na urad práce a nemusis platit poistku

luxus10
25. jan 2025

@lucik194 dekanske terminy ??? a skuskove obdobie je len do 30.6?

lucik194
25. jan 2025

@luxus10 mnohe skoly to teraz tak maju. skuskove by malo skoncit do 30.6.....

nech si to slečna pozrie u nich na univerzite, kazda to ma inak, aj tak je najlepsie sa opytat na studijnom....

my sme mavali terminy aj v juli, ale v zivote na nich nikto nebol

adaluc338
26. jan 2025

Ja som mala takto sice pred 10 rokmi. Vyhodili ma cca v polovici jula. Od posty prevzaty den platil
Vtedy som sa prihlasila na urad prace. Kamaratka neprebrala postu len posledny den co mala ulozene na poste, cize ziskala dalsich 19 dni.

nelka93
26. jan 2025

@lucik194 pokiaľ nenaplní kredity, ktoré sú povinné, tak ju nemusia pustiť ku skúškam a vyhodia ju ešte pred skuskovym. My sme to takto mali

lucik194
26. jan 2025

@nelka93 moze byt, ja som pisala vseobecne, kazda univerzita to ma inak ..... my to tu nevyriesime.....

musi ona sama si to riesit