Na ktorú vysokú školu sa dá dostať aj s trojkami?
Ahojte, je nejaka vysoká škola, kde sa dá dostať aj s trojkami?
Svätej Alžbety 🤣 tzv. električková 🤣🤣🤣🤣
Veľa vysokých škôl v dnešnej dobe robí tak či tak prijímačky alebo berú Scio testy, lebo známky na školách sú nevyrovnané (niekde 3kár môže vedieť viac ako 1kár). Pozri sa na stránkach škôl, ktoré ťa zaujímajú podmienky prijatia.
Na mnohé, ale či sa tam udrzis a prejdes prvý ročník je už o inom
Pomaly na každú jednu. Aj tak sa robia prijmačky a je jedno, či si mal/a samé jednotky alebo aj trojky na vysvedčení. Aj tak tie známky nič neznamenajú. Treba si len vybrať to, čo ťa baví a pripravovať sa na prijmačky. 🙂
Jasne ze hej, ja som bola tiež priemerný žiak (lenivý hlavne) a dostala som sa 🙂
ja som 3karka a studujem uz druhu VS je to obtom ci to chces
Dakujem za odpovede, baby a ked som nasla na stranke jednej skoly, ze udeluju body za priemer znamok z druheho a tretieho rocnika, tak neviete nahodou z ktorych predmetov sa rata ten priemer, lebo to tam uz nebolo 🙂
Baby na ake skoly ste sa dostali s trojkami?
SZU 🤣 ja ani neviem ako som urobila prijímačky
Záleží prečo máš trojky. Či preto, lebo sa ti nechce učiť predmety, ktoré ťa nezaujímajú, alebo máš problémy s učením.
Mala som aj par trojok sem tam na strednej, a vystudovala som STU.
Povedz hlavne čo by ťa bavili v živote robiť a podľa toho sa teda zameraj na školu , áno dá sa dostať aj s 3 v pohode napr môj švagor na informatiku
Nejde až tak o to aké máš známky , ale z akej si školy .
Príklad - Technická univerzita
Ja piemer 1,2 z umeleckej školy
Známy 3,6 z priemyslovky
Dostal viac bodov , zobrali jeho
Myslím , že tam sa ešte vypočítava z akej si školy
Takže mne dali na pedagodickej veľmi málo bodov , ale tam boli prijímačky.
A neviem k tom , že by sa na učiteľské odbory dostal kadekto ako píše
@boldo87 🙄
@bimbambom Keďže posledné roky sa na väčšinu pedagogických odborov (hlavne na UMB) hlási málo ľudí, tak väčšinou berú všetkých. 😅 Sama poznám ľudí, čo nič moc známky v škole a skončili na pedagogickej. Len občas to tak potom aj v tých školách vyzerá...
A pre autorku, záleží čo ideš študovať, väčšinou udeľujú body za tomu príbuzné predmety, ale ak nemajú na stránke, že aké, tak by som počítala s tým, že zo všetkých 🙂
@boldo87 žiadam ťa aby si so mnou nediskutovala takýmto štýlom . Moje "očičká zalepené" sú dostatočne otvorené , ak ťa takéto rýpanie robí spokojnejšou je mi to ľúto .
A dôrazne ťa žiadam aby si ma už neoznačovala, tvoj štýl mi dvíha tlak !
@hahah1 tak dôvodov prečo nie je záujem o tieto odbory je už asi celý zoznam 🤔
Je to smutné , no kedysi to tak nebolo . Keď som robila prijímačky ja ,vzali nás asi len tretinu,nie všetkých. Ako je to teraz netuším 🙂
na Slovensku na každú druhú

Samozrejme, každá druhá