Najlepšia a najhoršia vysoká škola na Slovensku
Ktorá vysoká škola je podľa vás najlepšia a ktorá naopak najhoršia?
Autorka: Najlepsia skola je taka, s ktoru sa uplatnis a studium ta bude bavit.
Najlepšie je stanoviť si, čo asi chcem študovať, potom pozriem, kde sa to dá, aké sú podmienky prijatia, uplatnenie, ubytovabie a potom vylučujem.. Treba si dať aspoň dve varianty.
@makova333 tiez mam kolegyne, kt.si tam "zvysovali svoju kvalifikaciu". V skutocnosti im islo o ziskanie titulu a o tejto skole vedeli, ze skusky su tu najlahsie, cize ten titul ziskaju uplne jednoducho a dovod= ziskat vyssi prijem v praci. A zopar spolubyvajucich este z podnajmu pracovali napr. v statnej a verejnej sprave a tiez podla ich vyjadreni bol tym skutocnym dovodom studovania na tejto skole zvysenie si prijmu cez titul, kt.sa da najlahsie ziskat prave na spominanej skole 🙂. Vobec im neslo o to tzv. zvysenie si kvalifikacie. Ale uznavam, ze z toho mnozstva studentov sa tam najdu i taki, kt.sa fakt chcu nieco naucit a bud to maju najblizsie, alebo nepresli cez prijimacky na inej skole alebo fakt chcu studovat ten konkretny odbor, cize ano na kazdej i kvalitativne horsej VS sa najdu i studaci, kt.tam idu kvoli vzdelaniu 🙂.
@vlastnynazor ale ty hovoris asi o sociálnej práci, ale na tej skole sa studuje xy odborov. Poznam dievca, co si tam robilo mgr. zo socialnej prace, lebo UK tento odbor otvarala iba denne, co ako pracujuca, samozrejme, nemohla. A teda porovnala mi skusky bc na UK a mgr. na Alzbete a vraj neboli o nic lahsie.
@makova333 súhlasím stebou, som.na Sv Alžbeta a tak ako na každej škole majú známi známych a tým sa študuje aké potom sú tu taký ako ja a je náš veľa čo si odreli každú skúšku na externom štúdiu a nie zadarmo. No ty ,, lajdaci,, sa radi chvália ako sa im ľahko študuje a tak nás hádžu do jedného vreca. A sv Alžbeta má naozaj špičkových prednášajúcich a verte zadarmo skúšky nedávajú .
Za mna najhorsie uplatnenie pravo...co mam v okoli je to ako dost zle
Fakt je taky, ze napr.na taku sv.alzbetu idu studenti, kt.sa nikam inam nedostali...ja poznam ludi, co studuju na alzbete psychologiu a teda strach a hroza...mnoho odborov konci bc., lebo ich studenti nemaju na to, aby dostudovali na mgr...odovodnenie priamo od studenta alzbety, co im sprostredkovali prednasajuci...
@makova333 videla si niekedy skusky na socialnej praci?..ja ano..prvych 6 semestrov na uk a teda cista rozpravka...s prstom v nose to musi urobit kazdy...
@erikavesela videla som niekolko statnic ( nie moje, ja mam inu skolu vystudovanu) a ver, ze s prstom v nose to urcite nebolo a ze ich teda slusna kopka vyletela zo statnic. Este k tej psychologii ad1 na Alzbete je len bc. ad2 len denne, cize tam casto idu naozaj spratkovia, ktori sa inde nedostali. Ale na tejto skole su aj ine odbory, aj formy studia. Na misijnej ma dva jazyky (anglictinu a rustinu a volitelnu spanielcinu), na osetrovatelstve latincinu atd. Jasne flakac sa najde aj na UK aj na Trnavskej. Ja mam UK a teda, ze aj u nas boli taki, co ledva preliezli 😀
@makova333 statnice som nevidela, ale videla som skusky a mnohe temy na pracu, kt.mali ku skuske vypracovat, co casto to bola aj skuska samotna...to boli skusky na uk socialna praca...a vies, co?..mnohe z nich som vypracovala ja a to som na tej skole v zivote nebola, nepocula jednu jedinu prednasku, napriek tomu som dostavala acka...ja mam ukoncenu prifuk este v 1999 a len som zirala, co sa ucili a teda ano v prstom v nose som tie prace pisala..
@makova333 ja viem, ze na alzbete je.psychologia len bc, ved to pisem
@erikavesela ja UK tiez pred rokom 2000. Neviem ako robili skusky, ale tituly urcite "za klobasy" neboli. Aspon nie tie, kde som bola ja.
@makova333 tie prace som pisala tak pred 7-8 rokmi
@erikavesela ok
Studovala som sv. Alzbetu koncila som v 2013 ale ze by nam davali zadarmo skusky nemozem povedat. Na statniciach viac jak polovica nepresla na BC. Na Mgr. Som spravila z 80 len ja a este 5 dievcat.
A pracu som si nasla az po skonceni skoly pred tym sa mi nedarilo nic najst.

Pre vsetkych co tu hania "svätu Alzbetu" - viete to tom, ze jej absolventi su najlepsie uplatnitelni na trhu prace? Priblizne 92% (presne cislo si uz nepamätam) je po skonceni studia zamestnanych. Je to preto, ze na tuto skolu idu poväcsine ludia zamestnani a volia externe studium, lebo si potrebuju zvysit vzdelanie kvoli praci (policajti, vojaci, zeny na UPSVaR, Socialnej poistovni atd.) A potom na nej studuju zdravotne sestry (osetrovatelstvo) a tie bud pracu maju (studuju externe) alebo si ako zdravotne sestry pracu najdu okamzite (denne studium). A tiez na tejto skole studuju napriklad misijni pracovnici, ktori maju okamzite uplatnenie na misiach. Btw, nie som studnet tejto skoly ani jej absolvent, ani vyucijuci na tejto skole, len nemam rada, ak niekto hani nieco, o com nema ani paru.