Najlepšie vysoké školy na strednom Slovensku pre štyridsiatnikov
Ahojte, viete prosím poradiť osobe po 40tke ktorá by sa rada pracovne posunula aj keď už v neskoršom veku aká je možno najľahšia VŠ? Pracovala len ako predavačka a sbs-karka... Myslíte, že má šancu sa niekam posunúť? Akú na strednom Slovensku by ste odporučili VŠ pre ňu?
Nuz najlahsia VS, ak tym myslis istotu ziskania titulu, jej moze byt na nic. Preto ak sa chce posunut, nech sa zamysli nad svojimi kvalitami. Tie nech dalej rozvija.
Dubnicky institut. Poznam par ludi,co tam studovali iba kvoli titulu,aby sa mohli pracovne posunut vyssie a teda studijne typy to neboli
Skús špeciálna pedagogika Bc.,pripadne si urob pedagogicku 2 ročne pomaturitné štúdium..v tom prípade ak sa vidíš v budúcnosti pracovať s deťmi.
katolícka univerzita?
A kam by si chcela, aby ťa to posunulo? Dokážem pochopiť, ak si niekto spraví ľahkú školu s kúpenou záverečnou prácou len pre titul, keď je na pozíci s tabuľkovým platom a titul mu ho zdvihne (neobhajujem to, ale proste viem to pochopiť), no to tvoj prípad asi úplne nie je, keď si predavačka... školu teda treba vyberať podľa toho, kam sa chceš posunúť, čo si vieš predstaviť ďalších 20 rokov robiť a v čom máš reálne šancu nájsť prácu... lebo zbytočne vyštuduješ jednoduchší odbor na VŠ so zlou povesťou, ktorá zamestnávateľa skôr odradí, keď nenájdeš uplatnenie
Ak planujes ist na skolu podla toho, ktora je lahka, tak tu skolu pravdepodobne ani nevyuzijes, alebo budes robit nieco co ta nemusi bavit. Vyber si skolu podla prace, ktora by ta bavila a ktoru by si chcela robit.
@laurikagab no specka zrovna jednou z tych lahsich skol nie je 🙂
no chces sa posunut a najst si novu pracu alebo chces studovat najlahsiu VS kvoli titulu???
@kaktusik007 viem, ale bude mat možno uplatnenie ako asistent v škole..keď bude študovať rôzne ‘lahke’ VS, tak jej nikto nezaručí, že si nájde prácu
Ja by som povedala že asi nejaká Pedagogická fakulta, a z odborov sociálna práca. Ale napr. na prácu Vychovávateľky /Asistentky myslím stačí len nejaká nadstavba a sú to školami veľmi žiadané profesie nakoľko ich je nedostatok.
Odporučila by som VŠ a odbor, ktorý danú osobu zaujíma a myslí si, že má predpoklad robiť to a bude ju to aj baviť. Bez ohľadu na náročnosť. Ak sa chce posunúť profesne a má priemerné IQ, tak môže zvládnuť každú VŠ. Ak si vyberie VŠ iba podľa toho, ktorá je najľahšia, nikam ju to profesne neposunie, nemá prečo.
@marca12 len škoda, že väčšina manažérov a HR recruiterov vníma kandidátov s DTI ako kandidátov bez VŠ. Samozrejme, nájdu sa aj takí, čo túto školu akceptujú, ale väčšina nie. Ja dokonca takého kandidáta nevnímam iba ako kandidáta bez VŠ, ale má za to ešte mínusové body. Za to, že hľadá ľahké cestičky namiesto snahy.

Aký má zmyzel hľadať najľahšiu školu? Hľadať treba niečo v čom je človek dobrý, alebo na čo má predpoklad