icon

Náročnosť telesnej v predškolskej pedagogike

bublinkazubrinka
12. sep 2025

Dobrý deň, obraciam sa na Vás všetkých s prosbou, o skúsenosti a bližšie informácie.
Veľmi túžim byť učiteľkou v materskej škole, je to môj sen od detstva. Nabudúci rok, by som si chcela podať prihlášku na vysokú školu.
Maľujem ( mám skončenú ZUŠ), hrám na klavír a spievam, len telesná mi moc nikdy nešla.
Moje otázky sú:
Je telesná pri štúdiu predškolskej a elementárnej pedagogiky veľmi náročná ?
Dá sa to zvládnuť?
Aké máte skúsenosti vy ?
Vopred, ďakujem všetkým za odpovede a Váš čas! 😊🩷

sajmonka_1216
12. sep 2025

Na VŠ malina, na strednej to bolo horšie..
na VŠ sme sa učili metodiky, ako rozvíjať tieto pohybové kompetencie u detí, čo treba rozvíjať, čo majú deti vedieť, ako to rozvíjať, atď...
napr. mali sme za cieľ zlepšiť koordinačné schopnosti detí - nájdeš alebo vymyslíš si na to nejakú hru či cvičenie, na hodine to robíte, hráte sa a to je všetko..
na strednej sme mali modernú aj športovú gymnastiku, basketbal, volejbal... na VŠ nič z toho....

bublinkazubrinka
autor
12. sep 2025
@sajmonka_1216

Na VŠ malina, na strednej to bolo horšie..
na VŠ sme sa učili metodiky, ako rozvíjať tieto pohybové kompetencie u detí, čo treba rozvíjať, čo majú deti vedieť, ako to rozvíjať, atď...
napr. mali sme za cieľ zlepšiť koordinačné schopnosti detí - nájdeš alebo vymyslíš si na to nejakú hru či cvičenie, na hodine to robíte, hráte sa a to je všetko..
na strednej sme mali modernú aj športovú gymnastiku, basketbal, volejbal... na VŠ nič z toho....

@sajmonka_1216 ďakujem veľmi pekne za odpoveď...😊