icon

Nevýchova - názor na kurz

25. apr 2023

čo si myslite o tomto kurze ? stoji za to ?

andreatytler
26. apr 2023

Ano, mne velmi pomohol. Vrelo odporucam.

lienka9
26. apr 2023

Ja mam zaplatene.vyhoda je,ze mas pristup k tomu az 2 roky.ja som mala problem si na to najat cas,v podstate az rok po zaplateni som to zacala poctivo pocuvat.ale velakrat ked som zufala z deti,maju nejake svoje fazy a pod..staci,ze si tie zakladne zasady tak pripomeniem,oprasim a mam pocit,ze to o dost vzdy zlepsi moje spravanie k nim aj celkovo ich spravanie.za mna dobre,da sa aj na splatky platit,co je tiez vyhoda

zmrzlinka2021
26. apr 2023

@lienka9 aké sú tie hlavné zásady?

martyzpp
26. apr 2023

Mne to velmi zmenilo zivot. Nevychovu som si kupila ked mal syn skoro dva roky a uz zacal “vzdorovat”. Vdaka Nevychove som pochopila, ze s nim nemam bojovat ale vzdy skusat hladat take riesenie, ktore vyhovuje nam obom. Kym som mala len jedneho syna, fungovalo nam to krasne. Naozaj som citila, ze som na neho napojena, rozumiem mu a vdaka tomu mal ovela menej hysakov. Potom sa nam ale narodil druhy syn a vsetko slo kamsi prec. Uz som nemala vobec cas to pocuvat, a situacia sa u nas riadne zhorsila. Postupne ale som si trochu casu nasla a opat skusala ist na synov Nevychovne a bolo to lepsie…za mna, odporucam, ak je na to cas.

autor
27. apr 2023

@lienka9 ake su tam tie zasady ? aj mna to zaujima, ake zasady am ty vnimas ?
ja mam nacitane knizky o vychove, tak premyslam ci to nebudu vyhodene peniaze.

aliziana
27. apr 2023

Oni mávajú webináre aj zadarmo, aj teraz v utorok jeden bol (cca raz za mesiac). Tak sa na nejaký prihlás a vyskúšaj, či Ti to sadne

happy777
27. apr 2023

Samozrejme, najlepšie rozhodnutie v mojom živote, precitala som XY kníh, ale toto nám najviac vyhovuje. Samozrejme nemám to ešte úplne v malicku, som tam 2 mesiace v kurze, predtým som mala len tie zdarma webinare, ale vidím naozaj úžasné pokroky, hlavne u mna, ale treba byt trpezlivy, hlavne pri starsich detoch to je narocnejsie, ked zrazu pridete s niecim novym na co neboli uplne zvyknute, ja osobne som zial velakrat vedela fakt pre prkotiny vyletiet a toto mi pomaha... ja neľutujem a ani neoľutujem .. je tam možnosť po novom na splátky a ako som to videla hneď som to vzala. Platím tuším 19,20e mesacne na 1 rok. 🙂

happy777
27. apr 2023

Ale samozrejme, ja mam svoju zlatú strednú cestu, to co mne vyhovuje, napr. Až je tam aj hranica slušného správania, prosím, ďakujem, pozdraviť ... určité pravidlá, ktoré doma máme... ale tie princípy komunikacie s deťmi, to je to co mi na tom dáva najväčší zmysel, dohody vzájomne, a je to u nás oveľa kľudnejšie

andreatytler
27. apr 2023

Podla mna je to pre ludi, ktorym nesedi sucasny sposob vychovy a chcu nieco ine. Alebo maju pocit ze to nezvladaju s detmi. Pocula som ludi ze vela z kurzu je z knihy: Respektuj a byt respektovany (neviem ci som si zapametala spravne ten nazov). Neviem posudit, lebo knihu som necitala. Kurz ma 5 pilierov a je to tak na 2-4 tyzdne nielko hodin denne ak si pri tom chces robit poznamky. Ak len chces pocuvat, tak to zvladnes za tyzden.
Je tam kvantum informacii a je velmi takze to zhrnut do niekolkych viet a niekolkych zasad a co sa mne najviac pacilo boli Zazitkove Audia. Prerozpravaju ti pribeh podany tak akoby si ty sama bola male dieta. Cloveka to krasne vrati spat do detskych cias a uvedomi si chyby ktore robili jeho rodicia a ako sa to zapisalo do ich pamate a ako to vplyva na ich sposob vychovy. Kazdy clovek ma naucene vzorce vychovy a je velmi tazke ich zmenit. Tieto zazitkove audia cloveku velmi otvoria oci a pochopi kde je problem.
1. Komunikacia - Komunikuj s dietatom s takym respektom akoby si kounikovala so svojou sefkou (nepovies dietatu: Urob to, lebo som povedala). Spory sa riesia tak ze rodic a dieta dospeju ku kompromisu s ktorym budu obe strany spokojne.
2. Dovera - Ver tomu ze dieta ma vzdy dovot na to co robi, maj pochopenie pre jeho emocie. Dieta nikdy neklam, nezavadzaj (Nepovedz dietatu: Nemozes mat cukrik, lebo uz isli spat), Vzdy dodrz co slubis.
3. Hranice - Sleduj svoje vlastne hranice. Musia vychadzat z teba a tvojich potrieb a nie byt umelo nasadene na dieta z vonka, lebo tak sa to ma robit. Neprikazuj dietatu ako sa ma chovat ale hovor o sebe a svojich potrebach.
4. Surodenecke vztahy. Strategie pre rodica aby deti mali dobre surodenencke vtahy. Napriklad pravidlo minimalnej podpory. To najmenej co mozes urobit, aby nikto nebol ukrateny, je idealne mnozstvo pomoci, aku treba dietatu dat.
5. Ja rodic. Strategie pre rodicov ako predchadzat emocnym vybuchom.

V celom kurze som sa nestretla s nicim s cim by som nesuhlasila.
Pravidla a zasady su univerzalne a platia na kazdy vek (aj pre deti v puberte).
Moj muz neveri ziadnym kurzom a psychologom a je skalopevne rozhodnuty ze vychova jeho rodicov je na 100% spravna, ale uplne zmenil sposob vychovy, jednoducho preto, lebo moj novy pristup na syna fungoval a ten jeho nie.
Nie su to triky a tahy ako prinutit dieta aby urobilo to co chceme. Je to praveze o tom ze zmena musi nastat u rodica. Jeho pristupe k dietatu.

Mas 2 rocny pristup na ich forum, kde sa riesia akekolvek problemy na uplne inej urovni ako tu.

jvlo
27. apr 2023

Mam 3 deti, odkedy som u nás začala aplikovať princípy nevýchovy, zavládol u nás mier. Naučí ta to zmeniť seba a zrazu sa zmení tvoje dieťa. Najskôr rešpekt musíš dať,potom ho dostaneš prirodzene späť.

andreatytler
27. apr 2023

@jvlo Toto je najlepsie zhrnutie: "Najskôr rešpekt musíš dať, potom ho dostaneš prirodzene späť."👍

zuzudrnda
27. apr 2023

Počúvam pri žehlení večer keď deti idú spať z YouTube. Sú to situácie podané cez pohľad deti,reakcia matky atď. Na rôzne témy. Ako to býva a ako by to mohlo byť. Nie je to ucelený kurz,ale je to inšpiratívne.

olivierko229
27. apr 2023

Najlepsie minute peniaze. Ale neda sa to pochopit a aplikovat len na zaklade webinarov, co su zadarmo. Kurz je uplne o niecom inom.

andreatytler
28. apr 2023

@olivierko229 Suhlasim. Treba mat tie informacie ucelene aby to skutone fungovalo. Webinare len ponukaju malu cast z toho ktoreho piliera. Su velmi dobrou ukazkou co to asi bude na kurze. Mna nadchli uz aj tie.

lienka9
28. apr 2023

Ako pisu baby nizsie.je tma vela informacii.ale mne sa osvedcuje najma to ako si zachovat chladnu hlavu a nevybuchnut..pri 1 dietati je to super aplikovatelne,pri dvoch tazsie.ale niekde zacat treba..

autor
28. apr 2023

@aliziana dakujem, budem sledovat 🙂 nevedela som o tom, ze ma aj zadarmo

autor
28. apr 2023

@zuzudrnda co pocuvas konkretne ? das nejaky link ?

autor
28. apr 2023

@andreatytler
@happy777 dakujem vam baby, pekne ste to popisali. presne ide o to, že nechcem vychovavat tak ako moji/muzovi rodicia. nie som rpesvedcena ze je to spravne, len to nalomi detsku dusu, sebavedomie, a uvedomujem si to stale napominanie dietata, a ten boj s nim. nie so za trest,y za bitky, za ine veci. a zas 19 eur na mesiac po domu roku nie je vobec vela,idem do toho asi aj ja. pomohli ste mi sa rozhodnut.

andreatytler
28. apr 2023

Ked som to pred 2 rokmi robila bola tam moznost to po prvych dvoch pilieroch zabalit a vratili ti plnu sumu. Neviem ci take nieco je mozne aj teraz.

lalala94
28. apr 2023

Baby, tie ktoré ste si kurz zakúpili:
Je vhodný aj pre rodičov, ktorí majú ešte len malé bábätká? Oplatí sa to riešiť dopredu? Dcéra má len 9 mesiacov, resp. bude mať, čiže nejaké výchovné metódy momentálne zmysel nemajú. Kúpili by ste si ho už teraz, nech viete dopredu ako-tak reagovať alebo až keď to bude aktuálne?

andreatytler
28. apr 2023

@lalala94 Ten kurz je vhodny aj pre uplnych novorodencov, su tam sposoby ako komunikovat s detmi ktore este nerozpravaju. Na vlastnej kozi mozem potvrdit ze funguju aj na 10 mesacne dieta, ktore nepovie ani slovo. Vtedy som s tym zacala ja. Ja by som s tym zacala hned od narodenia, lebo ako som vravela je to o zmene tvojho postoja a to ako vnimas dieta a vasu interakciu a to cim skor sa udeje, tym skor zacnes zat uspechy, lebo on sa to nezmeni zo dna na den. Trva to aj cele mesiace.
Ale na druhej strane, co ak budes mat dieta co bude anjelik a cele vase spoluzitie bude prechadzka ruzovou zahradou. Potom si len vyhodila peniaze na nieco co nepotrebujes.
Zamysli sa nad tym ako teba vychovalai rodicia. Ci tam bolo nieco co sa ti nepacilo. Ak ano, tak si ten kurz zaopatri, lebo je obrovska sanca ze to iste budes robit ty svojim detom aj napriek tomu ze sa ti to tak velmi nepacilo.

olivierko229
28. apr 2023

@lalala94 ja som zacinala s webinarmi zadarmo, ked mal starsi dva roky, mladsi novorodeniatko, o cca rok som si kupila kurz. Dovod bol, ze som na to nemala cas, stavali sme dom, ked sme sa prestahovali, uz som nerobila nocne na dome, tak som mala cas. Olutovala som to. Vidno rozdiel v chlapcoch. Starsi ma napriklad problem prejavovat emocie, je kus nervak. Mozno ano mozno nie, ale podla mna ma to vplyv rozdielna vychova. Akoze pracujeme na tom dodatocne, vidim pokroky, ale lutujem, ze som nezacala s kurzom skor. A samozrejme surodenencku ziarlivost sme mozno mohli zvladnut lepsie. Ale tiez na nej pracujeme, chlapci sa maju radi, ale na videach z minulosti som si vsimla zlost starsieho na mladsieho. Teraz uz (3.5 a 5.5) su to kamosi riadny, ozaj sa maju radi, ale zaciatky by sme asi zvladli lepsie s nevychovou. Preto netreba cakat, cim skor, tym lepsie pre celu rodinu.

happy777
28. apr 2023
zuzudrnda
29. apr 2023

Supni si do YouTube nevychova a Modre videá so slonom na rôzne témy. Nejak mi to nešlo skopírovať. Posledne dodaná téma: Keď matka "zlyhá" a je nervózna. Tem je veľa. Ako podcasty super

lalala94
30. apr 2023

@andreatytler
@olivierko229
@happy777 ďakujem vám všetkým za názory, investujem do toho. 🙂