icon

Odštátnicovali ste na rozširujúcom štúdiu na Univerzite Komenského?

original_d
18. júl 2025

Ahojte je tu niekto kto odštatnicoval teraz rozširujuce študium primarnej pedagogiky pobočka KE,SnV?

anonym_ed5587
18. júl 2025

@original_d áno, ja.

jj_anka
18. júl 2025

Ja, ale BA

original_d
autor
19. júl 2025
@anonym_ed5587

@original_d áno, ja.

Aká bola matematika dievčatá? Počula som na p. Ž že je v komisii prísna a ja mam už stresy teraz 🤔

jj_anka
19. júl 2025
@original_d

Aká bola matematika dievčatá? Počula som na p. Ž že je v komisii prísna a ja mam už stresy teraz 🤔

@original_d ja som mala Koreňovú, tá bola super, ale ja som zas bola všetko naučená, takže mne to bolo jedno. Niektoré neurobili, ale teda nie kvôli vyučujúcim, ale kvôli nedostatočnej príprave. Ty ideš kedy? Či to o rok?

lusita27
19. júl 2025

Ja som ju mala. Nemala som z nej až taký hrozný pocit. Na mňa pôsobila milo. Ja som zabudla prvú časť odpovede a šla som až k druhej polovici. Keď budeš vedieť otázky, neboj sa. Pýta sa praktické veci. Mňa sa napr. opýtala, že ako žiakom vysvetlím, prečo je dobré vedieť porovnanie úsečiek. V praktickom živote. Nedávali prejsť takým, ktorí vážne nič k otázke nepovedali. Len sa veľmi nevystresuj. Ja som dostala také okno vďaka tomu... Ale prešla som. Držím prsty!

anonym_ed5587
19. júl 2025

@original_d síce som statnicivala skôr, ale mala som prof.Ž v komisii a musím povedať, že bola veľmi príjemná. Samozrejme, že skúška pri nej nie je najlahšia, ale ak otázke rozumieš (nie len naučíš sa naspamäť) tak problém určite nebude..nechce od teba to čo máš napísané v príprave, ale poriadne preskúša, popýta sa. Ak sa budeš učiť z odporúčanej literatúry, porozumieš základným súvislostiam a budeš sa učiť v dostatočnom predstihu, tak to bez problémov dáš.

original_d
autor
19. júl 2025
@jj_anka

@original_d ja som mala Koreňovú, tá bola super, ale ja som zas bola všetko naučená, takže mne to bolo jedno. Niektoré neurobili, ale teda nie kvôli vyučujúcim, ale kvôli nedostatočnej príprave. Ty ideš kedy? Či to o rok?

Ok pytam sa koli tomu, pretože minuly rok nedala prejsť celej Ke skupine aspoň čo jedna holka mi písala, zato sa obavam a som znechutená 🫣.
@jj_anka vies mi posunut aj vypracované štatnicové otazky? Síce ešte len budem začinať ale som zvedavá už terah 😂

anonym_ed5587
19. júl 2025
@original_d

Ok pytam sa koli tomu, pretože minuly rok nedala prejsť celej Ke skupine aspoň čo jedna holka mi písala, zato sa obavam a som znechutená 🫣.
@jj_anka vies mi posunut aj vypracované štatnicové otazky? Síce ešte len budem začinať ale som zvedavá už terah 😂

@original_d nie je to pravda, poznám študentky z "predminulej KE skupiny" a štátnice urobili.

anonym_ed5587
19. júl 2025
@original_d

@original_d z vypracovaných sa neuc, budú určite kolovať medzi vami mnoho verzii, ale drž sa dporucanej literatúry. Z matematiky križalkovič, TRUNI elektronická učebnica, geometria šedivý, slovenčina - učíme SJ zážitkovo, pedagogika - kniha od belesovej a potom klasiky Didaktiku Turek, Petlak atď. Takmer všetko nájdeš dostupné aj online.

jj_anka
19. júl 2025
@original_d

@original_d a budú sa meniť , bude ich vraj po novom 60 a budú sa ťahať dve, jedna geometria a jedna aritmetika . Môžem ti ich poslat, ale ja som veľa ručne dopisovala . Samozrejme literatúru nezmenia, takže podstata bude tá istá .

original_d
autor
19. júl 2025
@jj_anka

@original_d a budú sa meniť , bude ich vraj po novom 60 a budú sa ťahať dve, jedna geometria a jedna aritmetika . Môžem ti ich poslat, ale ja som veľa ručne dopisovala . Samozrejme literatúru nezmenia, takže podstata bude tá istá .

@anonym_ed5587 potešila si ma… 🙏

@jj_anka Čize bude ich menej? Ja mam akesi po kolegyni ale 5 rokov staré

original_d
autor
19. júl 2025

A ešte sa spytam šanca na zrušenie štatnič nie je ako je už po novom v RK a v Trnave? 🤔😀

jj_anka
19. júl 2025
@original_d

@anonym_ed5587 potešila si ma… 🙏

@jj_anka Čize bude ich menej? Ja mam akesi po kolegyni ale 5 rokov staré

@original_d viac z matematiky