Opäť študentkou

ana_s
4. okt 2022

Zdravím milé slečny a panie 🙂

Píšem sem pre to, lebo sa s tým nemám komu zdôveriť a možno niektorá z vás bola v podobnej situácii.
Mám 27, som slobodná, bez záväzkov. Odjakživa som sa túžila stať doktorkou/sestričkou, no vždy mi bolo prízvukované, že to nie je cesta pre mňa, nemám na to ... tak som to, vtedy mladá a hlúpa, nechala tak.
Šla som študovať právo (na to som vraj mala), ktoré ma príšerne nebavilo a v treťom ročníku som si zažila tak silnú šikanu zo strany pedagóga, že som po zimnom semestri odišla.
Keďže ani doma to nebolo ružové, lebo naši sa za mňa hanbili, odišli som do pracovať do zahraničia. Sebavedomie som mala v mínusových hodnotách, všetky vzťahy, ktoré sa začali, sa rovnako rýchlo skončili.
Avšak cítim, že pomaly sa začínať vracať k tej ambicióznej "ja", ktorou som kedysi bola a nutkanie podať si prihlášku a opäť študovať je silné.
Vybrala som si ošetrovateľstvo na UKF v NR. Zvažujem externé štúdium, avšak som sa na viacerých fórach dočítala, že keď nemám aspoň aké také znalosti, externé štúdium bude omnoho ťažšie a mám ísť radšej na denné. Lenže potom neviem, ako to vyriešiť s prácou, prípadne, aká práca by mi najlepšie vyhovovala, aby som stíhala aj prax.
Je tu niektorá z vás, ktorá tam študovala denne/externe? Za hocijaký poznatok vopred ďakujem.

baluinka
4. okt 2022

@ana_s nemám moc radu, len že držím palce! skvelé, že si takto ideš za svojím snom.
Ak máš možnosť bývať napr u rodičov, možno by som zvážila aj to denné štúdium+ nejaké brigády. Skús sa poradiť skôr na nejakom VŠ fóre, možno nájdeš priamo ľudí, ktorí tak externe študujú. (Napadá mi skupina na fb "Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky ~ Manželáky", sice to nie je NR, ale skupina má 45tis členov, tam sa skôr nájde nejaký študent, čo poradí, ako tu)

judar
4. okt 2022

No budes si musiet studium komplet hradit a ratat stym ze to bude aj poriadna palka a nato ze nemas zaklady to bude 2-3x tazsie na ucenie a hlavne v dohanani uciva vratane toho ze aj mozno problemoveho kvoli plynu a elektrinu co sa dotklo dost aj skol lebo raz dva sa moze stat ze sa das napr na dennu formu za ktoru zacvakas a studium skola kvoli setreniu hodinovo "ukrati" a potom mozno aj znechuti