Opatrovateľský kurz

9. jan 2024

Ahojte, máte skúsenosti s opatrovateľským kurzom? Čo obnáša a ktorý odporúčate?
Mám 22, pred rokom som ukončila bc štúdium psychológie, ale nepokračovala som ďalej. Stále ma to ťahá naspäť k psychológii a tak chcem budúci rok začat mgr externe. Kým ale doštudujem a dostanem sa k nejakej práci bližšej psychológii, rozmýšľala som nad prácou opatrovateľky, preto by som si chcela spraviť kurz. Oplatí sa to podľa vás?
Mala som možnosť pár dní skúsiť si prácu ako opatrovateľka/asistentka v domove pre dospelých ľudí s postihnutím. Nemohli ma tam vziať, kvôli tomu že nemám na to papier. Ale veľmi ma to tam bavilo, hoci viem, že to je málinko platené. Ale myslím, že kým živím len samú seba, vyžila by som aj z takého platu.
Čo myslíte, ísť do toho? Prosím podeľte sa o svoje skúsenosti ak máte🙂

autor
9. jan 2024

ešte by som sa chcela spýtať.. keby som nechcela robiť so starými ľuďmi, ale v nejakom takomto domove s ľuďmi s postiunutým.. je na to nejaký iný kurz? alebo je to opatrovateľský?

luccija
9. jan 2024

Každý kurz Ti niečo dá do budúcnosti.Niekde aj sama firma ho prepláca...skús pozrieť minule bola nejaká pani v teleráne a ponúkali opatrovateľské kurzy zadarmo, že málokto to vie skús poggoglit.

luteam
9. jan 2024

Ahoj urcite v domove ti staci opatrovatelsky kurz nebudes robit nic odborne len hygiena krmenie upratovanie skrin a pod...ja op kurz mam ale je to uz velmi davno okolo 10 rokov co som si ho robila takze nemam aktualne info ako to chodi. Ale platila som si ho samozrejme a trval asi mesiac dufam ze netrepem ze si to dobre pamatam. Najskor boli prrdnasky kurz prvej pomoci potom nejaka prax v nemocnici a domove a na koniec skuska

alickapusinka
9. jan 2024

Ak chceš robiť s mentálne postihnutými kurz TI stačiť nebude. Ja ho mám s červeného kríža predtým stačilo na DD ako sanitárka môžeš robiť ale odborné nič. S mentálne postihnutými musíš mať vzdelanie. Toto je pre takého čo chce robiť sanitárku. Robila som cez úradu práce stým že normálne bola
aj praktická časť v nemocnici a potom sme písali si do zošita a ťahali otázky ako na maturite bola normálne aj komisia. Kurz bol 2 mesiace nebolo to každý deň. Preplácal mi ho UP. Teraz už opatrovateľský kurz musíš zaplatiť už neponúkajú. Kurz teraz trvá 226 hodín. Prax bola v nemocnici ale aj v DD.

nona4
17. apr 2024

Ahojte dievčatá, maminy chcela by som poprosiť ci ste mali situáciu podobnú ze počas kurzu ste nemohli prísť pomaly celý týždeň či sa to dá nahradiť ďalšími dňami. Pýtam sa preto lebo som cakala kým prídu podklady ohľadom preplácania kurzov cez úrad práce. No začína 28.5 len konci 8.7 a my máme od 25.5 na 7 dní ísť na dovolenku. Tak neviem ci vôbec sa ma do toho pustiť.
Dakujem za každú radu

nona4
17. apr 2024

Som sa pomylila od 25.6 na 7dni. 😁