icon

Opatrovateľský kurz cez úrad práce

15. jún 2025

Mám pár otázok kto to robil a mal z tým skúsenosť
Chystám sa len neviem či to pri 3 deťoch zvládnem

tairyx
15. jún 2025

A čo by si nezvládla? To nie je vysoká škola. To zvládne aj človek s priemernou alebo mierne podpriemernou inteligenciou.

balerina2025
15. jún 2025

cez urad sa da tento kurz?

balerina2025
15. jún 2025

to je ten co musim mat ked chcem sa starat o ludi cez urad prace?

autor
15. jún 2025

Mám skončenu iba strednú školu sociálnu prácu a keby som chcela pracovať ako opatrovateľka v sociálnych službách musím mat tuto školu aspoň

alickapusinka
15. jún 2025

ved to nie je škola ale kurz.Tam sa zaklady naučiš a môžeš tak robiť sanitarku opatrovateľku neviem či v nejakom zariadení z kurzom iba..Ja ho mám tiež urobení.

autor
16. jún 2025
@alickapusinka

ved to nie je škola ale kurz.Tam sa zaklady naučiš a môžeš tak robiť sanitarku opatrovateľku neviem či v nejakom zariadení z kurzom iba..Ja ho mám tiež urobení.

@alickapusinka robíš aj nejaké skúšky nakoniec alebo nejakú prácu ? Píšeš či len si navštevovala tento kurz
Pýtala sonda v jedno. Seniorskom zariadení tak keby že mám ten kurz môžem síce nebudem až tak dobre finančne ohodnotená ale môžem robiť

tairyx
16. jún 2025

Chodíš na hodiny - malo by to byť 140hodín + 80 hodín prax v nejakom zariadení (spolu 220 hodín), na konci robíš test a ústnu skúšku z toho čo ste sa učili na teórii, každý poskytovateľ kurzu to môže mať inak, ja som mala 2 otázky, ťahali sme si to podobne ako na maturite.
V tomto kurze sa nie je čoho báť, väčšinou ho spravia všetci a ak ti to bude platiť úpsvar tak o to viac záleží poskytovateľovi na tom, aby si kurz zvládla. Čiže oni aj pomôžu na tých skúškach. Nie je to nič nezvládnuteľné.

autor
16. jún 2025
@tairyx

Chodíš na hodiny - malo by to byť 140hodín + 80 hodín prax v nejakom zariadení (spolu 220 hodín), na konci robíš test a ústnu skúšku z toho čo ste sa učili na teórii, každý poskytovateľ kurzu to môže mať inak, ja som mala 2 otázky, ťahali sme si to podobne ako na maturite.
V tomto kurze sa nie je čoho báť, väčšinou ho spravia všetci a ak ti to bude platiť úpsvar tak o to viac záleží poskytovateľovi na tom, aby si kurz zvládla. Čiže oni aj pomôžu na tých skúškach. Nie je to nič nezvládnuteľné.

@tairyx presne by som to chcela cez ten Upsvar robiť tak vám ďakujem za podporu že nemusím sa toho až tak báť
Keďže okolo deti neviem či nejak bude extra času sa učiť

alickapusinka
16. jún 2025

No tak fajn ak budeš mať prácu. Ja som sa tiež bala ale nič nemusiš mať žiadne obavy da sa to zvladnuť. Nie normalne som chodila a potom sme mali klasicke skúšky ako na maturite tahaš si otazky a máš aj prakticku časť.Budu tam lekári alebo teda nejaký zdravotnici na praktickej a pre ními sme robili skúšky.Potom dostaneš certifikát o absolvovani.Presne budete mať aj prax v zariadení ja som mala v DD. A tak isto teoria normálne zošť a písali sme si nepamätam chodial som asi 2 mesiace ale to už nepamätam možno sa mýlim.A áno ten s úradu prace cez červený kríž mám tiež.Len nemaj obavy nie je sa čoho bať vôbec.