icon

Oplatí sa externé štúdium na pedagogickej škole?

lauraolivia
2. mar 2025

Ahojte, oplatí sa teraz ešte študovať externé pomaturitne štúdium na pedagogickej škole? Alebo už radšej ísť na VŠ..... Mám už 45 rokov, bojím sa, že tú VŠ by som už nezvládla..... mojím snom je pracovať v škôlke, družine alebo len asistovať detičkám..... poradíte? A taktiež zvládnem vôbec talentovky? Zvažujem Turčianske Teplice.....ak mi môžte poradiť, budem rada, ďakujem.

lupajole
3. mar 2025

Podla mna sa uz stredna resp. Pomaturitne neoplati. Ja studujem druhy rocnik, ale neviem no…. Ked nemas VS nemozes ucit predskolakov, plus si musis robit inovacne vzdelavania , ktore su bez priplatku, kedze to je povinne. Toto sice plati od roku 2029, ale mam pocit, ked mi povedia aj ine ucitelky, krore maju dlhorocnu prax, ze je to cim dalej narocne a cim dalej su vyssie naroky na ucitelky. Keby tento rok nematurujem asi by som sa uz na pomaturitne nedala. To je teraz dobre tak na asistentku. Ale ako ucitelka v ms uz vysoka. Ale tu neviem ci by som aj ja dala. Ale za pokus to stoji. Tiez mam 45

domkakvet
3. mar 2025

@lauraolivia ak je rozdiel v studiu na pomaturitnom a vs jeden rok, tak je lepsia vs. Treba si pozriet dlzku studia a cenu studia.

snowflakenel
3. mar 2025

@lauraolivia chod na vš, aj ja idem. Mam po 40

kacena4
3. mar 2025

vlastna skusenost, na SŠ bolo studium narocnejsie aj na zadania aj na cas. na VŠ je to jednoduchsie (moj pohlad)

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@snowflakenel kam ideš a na aký odbor?

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@domkakvet áno 1 rok je rozdiel, no čo sa týka finančné, tak rozdiel cca 3000 eur, VŠ sa platí cca 900 eur....na strednej v podstate len nejaké poplatky....

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@kacena4 to naozaj? A kam si chodila na strednú a kde na VŠ? Ďakujem

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@lupajole a môžem sa spýtať, kam na SŠ chodíš?

kacena4
3. mar 2025

@lauraolivia stredna modra, sjola cely rok kazdy tyzden 1 den. kazdy tyzden nejake zadania. vš komenskeho špeciálna pedagogika (predskolka + ucitelstvo) skola piatok sobota cca oktober/november a marec/april a potom uz len skusky a max 1 zadanie za predmet/cely rok

domkakvet
3. mar 2025

@lauraolivia ak ti to financna situacia dovoli zvol VS , studovat je dobre aj na rozvijanie vlastneho potencialu.

snowflakenel
3. mar 2025

@lauraolivia na predskolsku do rk. Alebo na costo pedagogiku do rk. Mam to najblozsie.

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@snowflakenel a dá sa študovať externe aj čisto len pedagogika,alebo len predškolská? Posielala si si teraz prihlášku?

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@kacena4 niečo na tom bude.... musím porozmýšľať veru.....

lauraolivia
autor
3. mar 2025

@domkakvet to áno, len ja sa veľmi bojím, že to nezvládnem..... A pokiaľ chcem robiť to, čo má baví, musím mať školu......

snowflakenel
4. mar 2025

@lauraolivia da sq externe. Je tam predskolska a elementarna pedagogika. Potom Pedagogiku a vychovavatelstvo by mali otvarat, podla.zaujmu,volala.som tam. Cisto pedagogika.denne.
Idem poslat este len.

domkakvet
4. mar 2025

@lauraolivia ak sa budes ucit, tak to zvladnes

lauraolivia
autor
4. mar 2025

@snowflakenel no keby otvárali externe pedagogiku a vychovavateľstvo, to by bolo fajn, ja rozmýšľam ešte nad špeciálnou pedagogikou,ale údajne je to tam ťažšie.....

olympus
4. mar 2025

@snowflakenel prosím kam sa hlásite?

snowflakenel
4. mar 2025
lucanka49
14. mar 2025

@lauraolivia môžem sa opýtať na pedagogiku a vychovávateľstvo kde idete ??

anonym_776240
22. júl 2025

Ahojte prijali niekoho na pedagogickú fakultu Rk odbor pedagogika a vychovávateľstvo externe?

lenusskaj
Autor odpoveď zmazal
mia_nechty
6. dec 2025

Ahojte, ja mam 40 a tiez spekulujem ist este na VS predskolska pedagogika. Som z Kosic. Nema niekto podobne plany? Aby sme spojili sily… Pozeram v skolu v Presove externa forma 🙂 kludne ma aj kontaktujte 0948606417

mia_nechty
6. dec 2025

@lauraolivia Isli ste na to studium? 🙂 ja o tom uvazujem tento rok ci sa nato dat