Oplatí sa študovať psychológia?
Ahojte baby ste tu nejaké psychologičky? Rozmýšľam nad štúdiom psychológie a tak sa chcem informovať či sa to vôbec v tejto dobe oplatí, či to má uplatnenie 🙂 platovo neriešim, zaujíma ma čisto práca/štúdium a skúsenosti🙂 najviac ma láka klinická psychológia
ja robim psychologičku-poradenstvo, mimovládny sektor. na peniaze sa nepýtaš, tak odpovedať nebudem🙂 ako psychologička sa môžeš okrem svojho hlavného platu zaradiť do mnohých projektov. možnosti sú, každý rok využijem aspoň niečo. čo sa týka práca /štúdium , je to nádherná práca. nedá sa to robiť z nijakého iného dôvodu ako to, že ťa to baví. myslím, že toto povolanie je v niečom špecifické oproti iným.povzbudím ťa, že na stole je nový návrh zákona, ktorí by mohol psychológom na SK uľahčiť celý proces uplatnenia, tak si držme palce, aby to vyšlo. aj preto ja osobne čakám , ako to dopadne a až potom sa budem rozhodovať ohľadom ďalších výcvikov , samozrejme nejaké už mám za sebou. (niekedy jeseň 2023 by sme už mali vedieť výsledok) čo sa týka kliniky, ako bolo vyššie spomenuté, je to náročný proces po každej stránke.podľa mňa ešte ťažšie ako atestácia lekára. ja dcéru napriek všetkému povzbudzujem, aby skúsila ísť tým smerom, uvidíme.
@zuzinabila super, Zuzi, držím palce!
@zuzinabila super ďakujem. Toto ma dosť povzbudilo som rada že sú takí ľudia ako ty
@dori2 Veru tak. Cesta dlhá, tŕnistá, mnohokrát odradzujúca, ale práca psychológa je nádherná. Plus, poznanie zákonitostí psychiky nielenže pomôže porozumieť správaniu a prežívaniu ostatných, ale častokrát aj seba samého. Takže ani by som sa nepýtal, či je to otázka "oplatenia sa", ale skôr vášne ku psychológii, ľuďom, vnútru, prežívaniu. Len škoda, že si niekedy ľudia zamieňajú túto krásnu vedu za spiritualitu, či nejakú charitu alebočo.
@zuzinabila ahoj, máš prosím nejake info, ako to dopadlo s tým návrhom? Ďakujem
@zuzinabila ahoj máš nejaké nové informácie ako to dopadlo s tým zákonom? Alebo niekto iný?
@lienkashcj teraz to riesi vlada,pojde to do hlasovania
@zuzinabila tak hádam to dopadne dobre a bude to ešte v tomto desaťročí :D :D :D s tým ako na SK všetko trvá :D mimochodom napísala som ti správu
@zuzinabila neviete ako je na tom ten nový zákon?

@vladi4444 ďakujem 🙂