icon

Oplatí sa študovať psychológia?

1. júl 2023

Ahojte baby ste tu nejaké psychologičky? Rozmýšľam nad štúdiom psychológie a tak sa chcem informovať či sa to vôbec v tejto dobe oplatí, či to má uplatnenie 🙂 platovo neriešim, zaujíma ma čisto práca/štúdium a skúsenosti🙂 najviac ma láka klinická psychológia

Strana
z2
autor
2. júl 2023

@vladi4444 ďakujem 🙂

zuzinabila
3. júl 2023

ja robim psychologičku-poradenstvo, mimovládny sektor. na peniaze sa nepýtaš, tak odpovedať nebudem🙂 ako psychologička sa môžeš okrem svojho hlavného platu zaradiť do mnohých projektov. možnosti sú, každý rok využijem aspoň niečo. čo sa týka práca /štúdium , je to nádherná práca. nedá sa to robiť z nijakého iného dôvodu ako to, že ťa to baví. myslím, že toto povolanie je v niečom špecifické oproti iným.povzbudím ťa, že na stole je nový návrh zákona, ktorí by mohol psychológom na SK uľahčiť celý proces uplatnenia, tak si držme palce, aby to vyšlo. aj preto ja osobne čakám , ako to dopadne a až potom sa budem rozhodovať ohľadom ďalších výcvikov , samozrejme nejaké už mám za sebou. (niekedy jeseň 2023 by sme už mali vedieť výsledok) čo sa týka kliniky, ako bolo vyššie spomenuté, je to náročný proces po každej stránke.podľa mňa ešte ťažšie ako atestácia lekára. ja dcéru napriek všetkému povzbudzujem, aby skúsila ísť tým smerom, uvidíme.

slniecko5
3. júl 2023

@zuzinabila super, Zuzi, držím palce!

autor
3. júl 2023

@zuzinabila super ďakujem. Toto ma dosť povzbudilo som rada že sú takí ľudia ako ty

supermario
3. aug 2023

@dori2 Veru tak. Cesta dlhá, tŕnistá, mnohokrát odradzujúca, ale práca psychológa je nádherná. Plus, poznanie zákonitostí psychiky nielenže pomôže porozumieť správaniu a prežívaniu ostatných, ale častokrát aj seba samého. Takže ani by som sa nepýtal, či je to otázka "oplatenia sa", ale skôr vášne ku psychológii, ľuďom, vnútru, prežívaniu. Len škoda, že si niekedy ľudia zamieňajú túto krásnu vedu za spiritualitu, či nejakú charitu alebočo.

lepabrena
26. jan 2024

@zuzinabila ahoj, máš prosím nejake info, ako to dopadlo s tým návrhom? Ďakujem

lienkashcj
10. sep 2024

@zuzinabila ahoj máš nejaké nové informácie ako to dopadlo s tým zákonom? Alebo niekto iný?

zuzinabila
11. sep 2024

@lienkashcj teraz to riesi vlada,pojde to do hlasovania

lienkashcj
11. sep 2024

@zuzinabila tak hádam to dopadne dobre a bude to ešte v tomto desaťročí :D :D :D s tým ako na SK všetko trvá :D mimochodom napísala som ti správu

lenulia_156
20. jan 2025

@zuzinabila neviete ako je na tom ten nový zákon?

Strana
z2