icon

Ošetrovateľstvo na UKF Nitra- externe

amalma
9. sep 2020

Ahojte, je tu niekto, kto študoval/študuje v Nitre externe Ošetrovateľstvo na UKF? Zaujímalo by ma či sa chodí len cez vikendy, poprípade aj piatok, alebo sú aj týždne kedy sa chodí cez pracovné dni. Ďakujem ❤️

Strana
z2
danielak84
14. mar 2022

@saimaa prax mame vo stvrtok 7-11:30 a potom teoriu do 16:50 a v stredu mame len teoriu 12:30-18:20 ale chyba nam cez 200 hod praxe a to si musime dorabat cez prazdniny, vtedy mame v kuse 10 hod prax.

janan161
26. mar 2022

@amalma ahoj prosím ťa. Rozmýšľam prestúpiť z denného štúdia na externe a najbližšie mám Nitru. Ide mi o prax v nemocnici. Všetku prax musim absolvovať v Nitre alebo sa dohodnúť aj v inej nemocnici? Alebo v ambulancii?

amalma
autor
17. máj 2022

@janan161 ahoj, cez semester si časť praxe môžeš spraviť aj v inej nemocnici ale iba v prípade že si tam zamestnaná a umožnia ti to oni. Letnú prax si môžeš robiť v ktorej nemocnici chces 😊

isabella22
27. sep 2022

Ahojte,som rada ze som nasla tuto temu. Zaujimalo by ma,ci niektora neviete,ci sa este chodi 3 alebo 4 roky na bakalara externe. Kolko teraz vyjde skolne?
Pracujem v zdravotnictve,takze prax sa mi rata aj moja?
Dakujem za odpoved

danielak84
28. sep 2022

@isabella22 Ahoj. Stale je to 4 rocne studium. Skolne je 550e a da sa platit na 2x.prax sa ti rata ale len 70%,zvysnych 30% si musis odkrutit na oddeleniach, ktore ti prideli fakulta.

lenkalea7
8. jan 2023

@danielak84 dobrý deň, chcem si poslať prihlášku na osetrovatelstvo externe, chcem sa opýtať píšete, že podmienka prijatia hocijaká maturita neviete či tam pozerajú aj na priemer známok...lebo ja som si robila maturitu externe popri práci a tie známky niesu veľmi dobré . Ďakujem

danielak84
9. jan 2023

@lenkalea7 Dobre rano. Uz nie je mozne ist na studium bez zdravotnickeho vzdelania a praxe.

lenkalea7
9. jan 2023

@danielak84 čože, tak to ma veľmi sklamalo, pracujem v nemocnici teraz som síce na materskej ale myslela som žeby som mohla začať niekde študovať je to môj sen a už nemám najmenej rokov...tak skúsim popozerať v inom meste...:(

lenkalea7
9. jan 2023

@danielak84 tak ešte raz, mate trochu mylné informácie.

saimaa
9. jan 2023

No, fiha... podla stranky fsvaz ukf v casti: FSVAZ.UKF.SK » Prijímacie konanie » Podmienky prijatia na štúdium » Podmienky prijatia na bakalárske štúdium su na konci napisane este PODMIENKY PRIJÍMACIEHO KONANIA NA BAKALÁRSKE ŠTÚDIUM SO ZAČIATKOM V AKADEMICKOM ROKU 2023/2024, a tam je naozaj pre osetrovatelstvo prilozeny dokument , ktory prilozila @danielak84, a naozaj to tak vyzera, ze dolozili tu podmienku predlozit doklad o získaní odbornej spôsobilosti v zdravotníckom povolaní a to potvrdenie od zamestnávateľa, a zrejme to naozaj plati pre Bc.studium. Ja by som sa urcite osobne/telefonicky este informovala na studijnom.... + Este skus popozerat Trnavu.

danielak84
9. jan 2023

@lenkalea7 toto co ste dali vy plati pre denne studium. Ja chodim na externe a dala som info k externemu studiu.

lenkalea7
9. jan 2023

@danielak84 hmm bohužiaľ máte pravdu, tak sa ospravedlňujem. Je to teraz nové tento rok...ale štúdium trvá 3roky Bc externe

lenkalea7
9. jan 2023

@danielak84 ja teda pôjdem budúci rok na praktickú a potom to skúsim.

danielak84
9. jan 2023

@lenkalea7 to je v poriadku😉. Ja chodim na 4 rocne a teraz koncim prakticku sestru. Urcite je lepsie mat zdravotnicke vzdelanie a potom ist na vysku. Bude sa vam lahsie ucit lebo vela veci uz budete vediet zo szs.

rawmamka
9. jan 2023

@danielak84 Ak sa smiem zapojiť, teraz chodíte na SZS externe 4.ročník ? Teda budete maturovať a potom zrejme pôjdete externe na UKF odbor ošetrovateľstvo, ak som to správne pochopila 🙂.

danielak84
9. jan 2023

@rawmamka chodim na externe pomaturitne 2 rocne studium praktickej sestry, teraz maturujem a na externe 4 rocne osetrovatelstvo 1. rocnik.

rawmamka
9. jan 2023

@danielak84 Aha, ďakujem za objasnenie, ak sa smiem spýtať, maturovala si zrejme na inej strednej škole, nie zdravotníckej ? Bola si spokojná s 2 ročným externým pomaturitným štúdiom, resp. išla by si do toho znova ?

danielak84
9. jan 2023

@rawmamka maturovala som na szs ale odbor farmaceuticky laborant. Je to narocne studium, hlavne prax ale tuzim robit s novorodeniatkami a na to musim mat vysoku skolu.

rawmamka
10. jan 2023

@danielak84 Chápem a držím palce 🙂, aby to vyšlo podľa predstáv.

monika35a
22. jan 2024

Je tu niekto kto aktuálne studuje ose externe v Nitre?

lenkalea7
23. jan 2024

@monika35a Zaujíma to aj mňa keďže by som to veľmi chcela študovať...len musím najprv praktickú...

danielak84
25. jan 2024

@monika35a áno,ja študujem externe.

niektoakoja
31. jan 2024

@monika35a ja akurát nadtym premýšľam,ale neviem popri práci co a ako.. a ci tam potrebujem na externe štúdium strednú zdravotnú

11mel11
1. feb 2024

@monika35a tiež by som chcela vedieť,ak môžem pripojím sa k teme

lenka93542
22. dec 2024

dajte prosim vediet či tam treba tu školu...🙂 dakujem

Strana
z2