icon

Paneurópska vysoká škola

31. aug 2023

Pozdravujem, chcela by som sa opýtať, či niekto z vás študuje alebo študoval na paneuropskej vysokej škole externou formou. Ak áno, ako prebieha štúdium..na ich oficiálnej stránke je písané len odkedy dokedy trvá semester a skúškové obdobie. Na prednášky sa chodí každý víkend alebo? Ďakujem za každé info.

Strana
z2
lienka.7
21. okt 2024

@amiras smernica vravi co? Tam musia mať podrobnosti.
Školiteľ sa neprideluje ani na UK, rigo prácu mas byt schopný napísať sam.
Aspon nejaké okruhy otázok musia byť, keďže je to skúška a obhajoba prace.

amiras
21. okt 2024

@lienka.7 rozumim, ale na diplomku nebo mnohem narocnejsi disertacni praci je taktez vedouci/školitel ...
smernice je nic moc nerikajici - bohuzel

atinkaa
21. okt 2024

@amiras na rigoroznu skusku nemas nikde skolitela, na ziadnej skole - to ale neznamena, ze sa nemozes na niekoho konk. obratit a napisat mu, skonzultovat, alebo tam kde si koncil skolu - mgr sa pytat otazky na rigo.

Ale obecne - pokojne preklikaj vsetky skoly v ramci CR- SR podla mna odpoved na rigo bude rovnaka - sam ju pripravujes a skola ti poskytuje len ramec co vsetko mas dokedy pripravit k skuske a kedy sa na nu hlasis a pripadne co vsetko mas na nu - ustnu este nastudovat mimo obhajoby, kedze je spojena obvykle aj s nejakym teoretickym obsahom.

amiras
22. okt 2024

@atinkaa ok, moc děkuji za informace (právě, že třeba na Pedf UK (Praha) školitel je, na MUNI (Brno) zase není. Na VŠE třeba je...

lienka.7
22. okt 2024

@amiras splietas tu 2.stupen štúdia s 3.stupnom štúdia. To je uplne rozdielne.
Na väčšine škôl na SK pri rigu školiteľ nie je. Mam kamosku, co si robila rigo na PEVS (ale iná fakulta). Školiteľa tiež nemala, podľa ponuky tém (každý má oblasť, ktorej sa venuje) sa skontaktovala s profesorom a požiadala ho normalne o konzultáciu. Nemal problém. Keď chceš konzultáciu oficiálne, ze sa da aj zaplatiť. Na skúšku potom dostala okruhy otázok, z ktorých ju "skusali". V uvodzovkách preto, lebo to viac menej bola rozpráva k téme jej práce.

atinkaa
22. okt 2024

@amiras na Karlovke urcite nie je - na celu sa vztahuje rovnake opatreni rektora- jedina vynimka je, ze ak tam koncis diplomku alebo PhD tak ti ju vedia uznat ako rigo a ano, tak de facto mas skolitela, ale pre dizertacku alebo diplomku, co mas vsade.

amiras
22. okt 2024

@atinkaa Děkuji za odpovědi 🙂

amiras
22. okt 2024

@lienka.7
díky za odpověd

amiras
18. mar 2025

@lienka.7 to nebylo konkurencí, ale proto, ze ad1) meli pobocky pro konzultaci v ČR (ne pro výuku) a ad2) neučilo se české právo

smoolsloth
Autor odpoveď zmazal
smoolsloth
30. máj 2025

Ahoj.

Z vlastnej skúsenosti je podľa mňa dôležité sa zamyslieť či vieš, čo štúdium psychológie obnáša alebo baví a, či ti tie peniaze ti za to stoja. Mala som v 1. ročníku strašne veľa spolužiakov, ktorých to prestalo baviť a oľutovali tie peniaze, predsa 2500 eur za rok nieje malá suma na SK. Tiež študujem psychológiu a bolo veľa predmetov, na ktorých som sa fakt zamýšľala či ma to baví. Ja osobne ľutujem, že som tam šla (nie skrz učenia).

Už, keď som začala tak sa rozpíšem úplne, verím, že sa to bude budúcim študentom hodiť 🙂
- Berte do úvahy, že toto všetko, čo píšem sú moje osobné skúsenosti, čo sa mi reálne stali a mojim cieľom nieje „špiniť, ale ukázať, ako som to zažila ja, boli aj spolužiaci, kt sa to čo mne nestalo a boli spoko.

Ubytovanie:

- V prvom rade pokiaľ bývate ďalej, ako v BA a okolie budete to mať ťažšie s ubytovaním sa a PEVŠ Vám úprimne nepomôže, pretože nemé vlastné ubytovanie ( majú na stránke len typy) a keďže je to súkromná škola, tak ste v poslednom poradí na šancu ubytovať sa na Mlynoch napríklad. PEVŠ je súkromná to znamená, že automaticky máte všetko drahšie, keďže to nehradí štát. Napríklad, na internátoch v Mlynskej doline som vtedy platila 90eur mesačne a študent v štátnej škole 50, ale človek bol vtedy rád, že niečo našiel.

Covid:

Jedna z veci, čo sa mi na škole nepáčilo, že sa nezaujímajú o študentov. Napríklad, keď začal Covid, tak my sme boli posledná škola, ktorá zavrela školu a vôbec ich nezaujímalo, že nie všetci sú z BA a, že na intrákoch sme byť tiež nemohli. Mne povedali, že mám ísť na externé štúdium, keď bývam ďaleko a neviem prísť. Boli sme dokonca jeden z prvých, ktorí otvorili školu, keď už to bolo lepšie, lenže ubytovania bolo stále málo a ich to vôbec nezaujímalo. Proste sa zariaď a hotovo. Učitelia boli v tomto nekompromisní a vyhovárali sa na rektora, že nemôžu ísť online, aj keď niektorí nemohli byť fyzicky v škole (diaľka, zatvorené internáty, hranice).
Až, keď sme na nich ako trieda "Pritlačili" Až vtedy boli ochotné niečo spraviť. Boli aj také situácie, kde niektorí spolužiaci mali COVID a, aj tak museli mať „dochádzku, ktorú si samozrejme vyčerpali, keď sa liečil človek na covid minimálne 2 týždne, čo im bolo jedno až pokiaľ to študent nezačal viac riešiť. Škola aj zisťovala či chceme online alebo normálne. Našťastie sme mali chápavých spolužiakov, ktorí rozumeli, že nie všetci sú z Bratislavy a musia cestovať. Moja vďaka aspoň za nich. Ale v celku škole to bolo jedno, pretože väčšina je z BA.

PEVŠ a platenie:

Tvária sa chrúmkavo, ale veľa detailov nemajú na stránke, treba si nájsť ich smernicua vtedy zistíte za čo všetko ešte budete musieť platiť, neplatíš len to školné.
- Platili sme 2300 prvý ročník a potom 2500. Len tak bez vysvetlenia zaúčtovali naviac.
- Účtujú si za ISIC 25 eur a musíte osobne si všetky tieto srandy aktivovať + 3 eura za SMS. Sranda pre študenta, čo býva 6hod od školy. A nie, inak sa nedá.
Účtujú si za opravné termíny, ktoré máš viac než 3 -> Účtujú si za prenášanie predmetov. Účtujú si, keď nedáš štátnicové predmety (700 eur) a je to jedno koľko ich dáš, čiže platíš rovnakú sumu aj keď musíš dať 1 predmet alebo 4.
- Keď nedáš štátnicové predmety tak 750 (nemusia byť všetky) + bakalárku (1245) ! Čiže dokopy 2500. A ani to Vám nezaručí, že to dáte: uvidíte v časti bakalárka/štátnice.
Musíš kupovať jedlo na štátnice - je to normálne, pokiaľ neplatíš také ročné ako na PEVŠ. Účtujú si za „hábit“ na promócie 35 eur, ktorí ani nieje nový, ale uložený niekde v pivnici a máte ho reálne na sebe ma hodinu: D Je toho omnoho viac ...

Pevš a budova :

- Nemá ani vlastnú jedáleň, ale reštauráciu, ktorá si účtuje ako v centre BA a jedlo je ako v školej jedálni. Na chodbe je málo stoličiek a stolov, kde by si študenti mohli sadnúť ( okrem jedálne, ale aj to je vždy preplnené.
Oni sa strašne pýšia svojou knižnicou: D No. Je tam síce veľmi pekne, ale je tam 1 regálik s psychologickou literatúrou, kde dokopy nieje nič. ( Právo má, ale toho dosť). Májú tam free wifi, vždy čisté toalety a ultimate kávovar :D Celkovo je ta budova veľká a je tam málo vecí, všetko pôsobi tak sterilne a chladno.

Učitelia a moje osobné skúsenosti:

- Pýtala som sa pani doktorky či naozaj mám prísť do školy, keďže sa škola zatvárala skrz Covidu a bývam 500km ďaleko a 7 hodín cestujem vlakom na čo mi povedala, že škola sa ešte nezatvára. Na konci mojej cesty nám emailom v nedeľu prišlo, že škola sa zatvára 🙂 Takže asi toľko a bez jej ospravedňnenia samozrejme + Odmietla mi posunúť prezentáciu.
- Prvá zlá skúsenosť, ktorá sa mi stala bola tá, že skúšajúca odmietla ostatných doskúšať počas ústnych skúšok „pretože ona musí niekam ísť“. (mňa vyskúšala, čiže mňa sa to netýka, ale videla som to na vlastné oči) a spolužiaci si to museli na ďalšie leto dorábať.
- V prvom ročníku sme mali jedneho učiteľa, ktorý sa nemiestne a „príliš priateľsky“ správal voči spolužiačkám. Posielal im osobne správy a taktiež posielal žiadosti o priateľstvo, mňa tiež nevynechal. Už tam nepracuje.
- Taktiež som zažila situácie, kde sa učiteľky pýtali drzo odkial sme, keď počuli napríklad iný prízvuk. Pamätám si, ako jedna nemenovaná osoba sa spýtala „ty si maďarka?“ a pritom nepochádzala a nerozprávala maďarsky, len nechtiac niečo zlé vyskloňovala.
- Jedna učiteľka, ma skúšala samú (čo nemohla) bolo mi to vtedy dosť divné. Povedala som jej všetko k téme a dala mi známku D 🙂 A ostatní sa chválili, že za nič im dala A (mala som ju aj ako školiteľku, chyba)
- Keď som mala menší problém s informačným systémom a nechtiac som nepotvrdila 2x a samozrejme to nemohla vidieť, tak som jej hneď písala, že toto sa stalo s tým, že som jej poslana screen obrazovky, že úlohu som vložila včas. Napísala som jej, že pokial by bola možnosť tak urobím inú úlohu len aby som tie body mala. Odpísala mi, že ju to nezaujíma a ďalšie emaily mi odignorovala. Kvalitny prístup 🙂
- A to, že niektorí učitelia ignorujú úplne emaily ani nebudem hovoriť.
- Jedna učitelka straašne komentovala dizajn prezentacii u žiakov, ale ona sama mala na prednáškach slidy, kde červeny text bol na tmavomodrom pozadí 😀
- Jeden docent nám hovoril ako máme byť pri výbere témy kreatívny (čo je najhoršie pretože nebudeš si istý či sa mu to bude páčiť a je to strašne stresujúce) a samozrejme to tak aj bolo. Bol aj na štátniciach a choval sa strašne arogantne.
- Jedna staršia pani docentka mi raz dala takú tému, ktorú som nevedela nájsť ani na nete ani v knižnici.. nezájem 😀
- Niektorí učitelia chcú všetko na čas, ale niektorí nevedia zapísať známky načas ( jednému to trvalo 2 mesiace, kým sme ho neupozornili)
- Je to tak 50/50 niektorí su milí a niektorí sú drzý a správajú sa podľa nálady (sympatie). Priznám sa, že mám na niektorých ťažké srdce, pretože sa správali hnusne a pritom som nebola nezodpovedný študent, známky a dochádzku som mala dobrú (nestalo sa to len mne).
- Ak sa pýtate, či je možné si napísať na učiteľov názor áno je. Vraj anonýmný. Hlavne, že cez náš školský účet, nikto tomu neveril, že je to anonymné logicky, preto ľudia tam až tak nepísali.
- Raz som napísala jednu recenziu a tá dotyčná učiteľka sa ma odvtedy vždy všetko pýtala a vyvolávala ma :D

Bakalárksa práca - školiteľ - posudok

- Tému na bakalársku prácu dostanete rok dopredu, ktorú si môžete vybrať alebo na vhrnúť sami, dbajte na výber školiteľa aj na téme, odporúčam vybrať, čo najjednoduchšie a niečo, čo je aktuálne.
- Nepoznám snáď inú školu, ktorá by bola tak náročná na bakalárky ako PEVŠ + sme v bakalárskom 3 ročníku mali 13 predmetov, čo je dosť veľa, keď robíte bakalárku. Stalo sa veľa krát, že spolužiaci si vybrali takú tému, kde nevedeli nájsť dotazníky a výskumy, čo bol problém.
- Ak chcete “experimentovať” tak naozaj opatrne, pretože moja spolužiačka mala niečo, čo nikto, školiteľka jej to schválila, že super a nakoniec ju potopila a musela si zaplatiť ďalší rok, aby si bakalárku mohla spraviť. Jeden z príkladov kvalitného prístupu. A to bola veľmi zodpovedná žiačka.
- Veľa mojich spolužiakov si však dali celú bakalárku spraviť alebo len štatistiku, je to legálne, ale musíte to vedieť obhájiť. Ja som bakalárku si robila sama a veľa som sa na stresovala, najmä pri štatistike.

- Ja som mala školiteľku, ktorá mi odpísala raz za čas a keď som jej dala skontrolovať bakalársku prácu povedala mi, že sú veci ktoré treba trochu pozmeniť, vymazať a podobne, ale inak je všetko v poriadku. Keď som si prečítala nakoniec jej posudok, tak mi riadne "naložila" a schytala som E ale zaujímave, že oponent mi dal B 🙂 stalo sa to aj iným spolužiakom. Cítila som sa strašne ponížene a sklamane. Keby mi povedala, že to je zle, tak by som sa na ňu nehnevala + by som nemusela dávať peniaze do vytváraní bakalárky a podobne. Prišlo mi to ako schválne.
- Ja a moja spolužiačka sme mali rovnakú školiteľku aj rovnakú tému. Pýtala som sa jej na dotazník ktorý mi školiteľka odporúčila, či má rovnaký ako ja. Odpovedala mi, že dotazník ktorý mám ja jej naša školitelka povedala, že NIEJE dobrý a vôbec nechce aby ho ona mala. Tak prečo ten dotazník odporučila mne? Tiež mi niečo odporučila a potom mi to zkritizovala v posudku.
- Príznávam, že som mala preklepy a podobne ale určite to nebolo tak strašné. Tie chyby ktoré som mala som samozrejme podľa posudku zmenila.
- O pár týždňov som dostala znova ďalší posudok, ktorý bol úplne taký istý (čo samozrejme byť tak nemôže, ak ide o prerábku) a vyčítali mi veci ktoré neboli na mieste. Schytala som len o jedeň stupeň lepšiu známku asi toľko.
- Boli spolužiaci ktorí boli veľmi nezodpovedný, prenášali predmety a mali zlé známky, no kúpili si celú bakalárku a vôbec tým učiteľom to podozrivé nebolo, asi toľko :D Potom sa ani nedivím, že si niektorí myslia, že ta škola je len „kúpená“ pretože boli podozrivo ústretovejší k ľudom, ktorí na to kašlali celé roky.

Predmety na fakulte psychológie:

- Sú predmety ktoré su zaujímavé a sú aj také, ktoré v živote nechcete vidieť :D Ak si každý myslí, že štúdium psychológie najmä prvé 3 roky sú o tom, že sa budete učiť o poruchách a tých "zaujímavých veciach" tak to nieje pravda :D Podľa môjho názoru má PEVŠ pohode predmety, ale často sa opakovali a vela z nich boli fakt odveci :D
- Čo som sa dozvedela o ľudoch ktorí študovali napr na Komenského, tak PEVŠ mala dokonca viac predmetov ako oni + nemali toľko veľa seminárok a prezentácií.
- Na tejto škole najviac apelujú na to, aby ste vedeli správne hľadať zdroje, správne citovať a dôležitá je najviac deskriptívna štatistika, ktorú budete musieť využiť na bakalársku prácu. Pokiaľ viem, na Komenského si môžete vybrať či budete mať prácu vedeckú alebo teoretickú, na PEVŠ si vybrať nemôžete.
- Veľa ľudom robila problém štatistika. Problém bol v tom, že na toto sme mali iba jednu učiteľku a samozrejme nie na každého mala osobne čas + oni pracujú aj mimo školy. Vo všetkých predmetoch sme museli robiť seminárne práce a prezentovať ich čo som z duše nenávidela.
- Čo sa týka skúšania mali sme aj ústne aj písomné, záleží na danom učiteľovi ako mu to bude vyhovovať.
- Ja osobne som mala veľa takých chvíľ kedy som prokrastinovala a tiež som sa aj nastresovala, pretože sme toho mali veľa predmetov + krátky čas + skúšania + prezentácie+ úlohy, ktoré boli nezmyselné a len ste strácali čas.
- Dokonca sme nemali ani žiaden cudzí jazyk čo je pre mňa najväčšie minus.
- Celkovo tie predmety boli nudné, niektore zbytočné a za tie peniaze som čakala viac.

Štátnice na PEVŠ

- Statnicove temy sme dostali dopredu spolu s otazkami. Co ma nahnevalo bolo to, ze sme nemali moznost vyberu datumu statnic. Sekretarka dala jak sa jej pacilo a ked som jej napisala, ze mi to nevyhovuje, nezajem. Zariad sa. Dokopi mate 3 opravne skusky. Mozte ist v maji, juny a v auguste. Mne dali termin az v juni takze som bola ukratena o jeden pokus. Nezajem. Ak mas 2 pokusy a ked nahodou to nedas tak treti pokus ides na dalsi rok. Nahradny termin ti nedaju. A samozrejme platis si ten dalsi rok🙂 750 alebo 1200eur. A to nemate dalsie 3 pokusy za tie peniaze. Spoluziacka isla takto na dalsi rok, nedala ten jeden pokus a nebola sanca dalsieho terminu.

- Pri obhajobe mojej bakalarky bola negativna atmosfera. Divne pohlady, prekrucanie oci a podobne grimasy. Komisia arogantne čítala posudok od školiteľky a od oponentky ani nečítali ( ani nebola prítomná na komisii) Cítila som sa tak zle, že som mala sto chutí utiecť. Aj keby som mala najhorsiu BK. Na svete taketo spravanie je totalne pod uroven.
- Na štátniciach sú hlavne ľudia čo vás učili a možno dvaja ludia boli mimo.
- Pri druhých štátniciach (august) som bola pripravená, ale stala sa situácia, vďaka čomu som nemohla prísť. To som ešte ale nevedela, že budem musieť zaplatiť 2400 eur. Samozrejme nahradný termin mi nedali. Cítila som strašnu nespravodlivosť a take „pluvnutie do tváre“ ako nikdy v živote. Bolo im všetko úplne jedno, hlavne zaplať. Taká je PEVŠ.

Ako PEVŠ sa snažila zo mňa vyrýžovať peniaze !💸

- Po tomto všetkom čo sa stalo mi sekretárka poslala platobný kalendár s výškou 2400. Áno za to, že obhajím bakalárku a urobím tie predmety.
- Bola som nenormálne vytočená, že ako môžu si toľko vypýtať. Už mi začali chodiť upozornenia, že mám zaplatiť a podobne, samozrejme mi to nedalo a našla som si smernicu, čiže práva študenta. K mojej situácií som našla toto:
* Ak študent nebol úspešný na obhajobe záverečnej práce, výška školného je stanovená: vo výške 50% školného pre študentov prvého ročníka príslušnej formy štúdia platného pre nasledujúci akademický rok
- Čiže ako ste si mohli prečíťať, tak mám právo platiť 50% nie 100%
- Samozrejme som im písala, volala na 3 rôzne čísla a nič. Ale opäť mi prišlo upozornenie, že mám zapltiť do 3 dní.
- Ľudia musíte brať do úvahy, že 2400 eur je reálne za nič. Prídem o rok odštátnicujem a idem domov. Je možné to splácať, ale pýtajú úroky. Samozrejme som si povedala, že nemienim zaplatiť kým to neuvidím čierne na bielom. Keďže som volala a písala a 2 týždne nič (možno si ma aj blokli :D ) tak som sa rozhodla zavolať na číslo, ktoré ma nepozná ale podáva informácie o škole.
Slečna bola veľmi milá a nechápala prečo mi nedvíhajú a potvrdila mi, ze sekretarka pracuje. Moju správu alebo sťažnosť poslala vyššie a na druhý deň mi už pani sekretárka odpísala akoby nič 🙂 Bez ospravedlnenia. Pýtala som sa aj spolužiačky, ktora je rovnako na tom ako ja a jej dali dokonca ešte vyššiu sumu ako mne a tiež jej nedopisovala. Stále si myslíte, že je to náhoda?

- Zaplatila som ako som mala a o rok som prisla znova. Pred tym, nez zacali skusky zistovala som si, ci je moznost AJ pisat test spolu s ustnou skuskou, pretoze doslova mam z tych skusok PTSD 😅 Sla som sa informovat u skolskej poradkyne ci by to bolo mozne, ze chodim ku psychologovi a proste mam problem z minulorocnej skusenosti. Pani bola starsia a bola dost drza a na ferovku mi povedala, ze ked chcem nieco dokazat v zivote musim celit stresu a skuskam. Co je sice pravda, ale toto nebolo malicky stresik, kedze tu islo o vela a vedela som, ze ked napisem test, tak budem mat cierne na bielom, ze to ucivo ovladam. Den D zacal fajn, dala som vsetko dobre aj na fajn znamky okrem vseobecnej psychologie. Vytiahla som si tazku temu na vseobecnej psychologii, kde som povedala sice menej, ale cakala som, ze to bude hodnotenie na C alebo E. Dala mi F 🙂 Btw: Moja psychologicka ked pocula aku temu som si vytiahla tak povedala, ze toto sa davno neuci a ani neaplikuje. Takze celu skolu som kvoli jednej otazke nedala…V tom momente ako mi to povedali som sa pred nimi rozplakala, ale z hnevu, pretoze toto som si urcite nezasluzila. Moj priatel bol pri dverach a pocuval ma ako odpovedam a bol rad, ze som to dala a bol velmi nahnevany co spravili. Nestalo sa to len mne, ale aj inym dievcatam, hlavne ktore boli z vychodneho slovenska ako ja a pri tomto istom predmete a s rovnakymi uciacimi. Verte mi, ze keby som mala peniaze, rovno ich zazalujem.

Je PEVŠ tak kvalitná?

- Otázka je, čo vlastne pre Vás predstavuje „kvalita“. Vzdelanie v odbore, uplatnenie ,kontakty, jazyk, erazmus? Samozrejme bakalár je len základ a tam sa nedá veľa riešiť, ale čakala som omnoho viac, keďže to o sebe tvrdia.
- Ja som si predstavovala, že budeme mať možnosť niekde praxovať, že budeme mať školenia mimo. Proste niečo viac. Pevš nám ponúkala prax ale za peniaze samozrejme. Za to čo sme si zaplatili sme žiadnu prax nemali. Mali sme prednášky so psychológmi zo zahraničia ale inak nič. Možnosť erazmu je tiež alebo bol covid, čiže ja som to neriešila, no vraj nič moc. Nedostali sme ani raz nejakú bronžúru alebo niečo kde je možnosť praxe za nejaký malí plat alebo aj bez. Na to, že nás bolo menej ako na štátnych školách tak ten individuálny prístup až taký nebol. X mojich spolužiakov sa sťažovalo, že neodpisujú a podobne.

Záver

- Túto recenziu som si písala postupne a čerstvo po problémoch s nimi, všetko je autentické :D
- Táto škola ani trošku nieje hodná tolkých peňazí ( za 4 roky 9000 €cca.)

PS: pridavam tuto “recenziu” po troch rokoch, pretoze oni si velmi davaju pozor na reputaciu a bala som sa, ze v case kedy som tam studovala, by ma zazalovali alebo by si na mne este viac zgustli. Gramatiku mi prosim odpuste, nechce sa mi to opravovat 😎 peace.

anonym_d13dfa
15. júl 2025

Ach to je hrozne … ja som si tam tento rok dala prihlášku … môžme sa prosím skontaktovať? Ďakujem.

tezuska
15. júl 2025
@anonym_d13dfa

Ach to je hrozne … ja som si tam tento rok dala prihlášku … môžme sa prosím skontaktovať? Ďakujem.

Je tu vôbec niekto kto ma dobrú skúsenosť na PEVS- psychológia .

smoolsloth
15. júl 2025
@anonym_d13dfa

@anonym_d13dfa Prepac, ale nie. Ked ta nieco zaujima kludne sa opytaj, ale tu. Kazdopadne drzim palce 😉

smoolsloth
15. júl 2025
@tezuska

Je tu vôbec niekto kto ma dobrú skúsenosť na PEVS- psychológia .

@tezuska Tak mala som spoluziakov co boli spoko, ale len preto lebo nezazili to co ja spolu s mojimi dalsimi spoluziakmi, ale aj oni mali vyhrady len sa bali kritizovat nahlas. Pevs sa strasne pozera na to odkial si, aky mas socialny status, co si o tebe osobne myslia a na zaklade toho sa budu ku tebe spravat aj ked si s nimi nezazila ziadnu konkretnu skusenost. Tak to vidim ja, je to taka ruletka :D Vela krat sme sa rozpravali a viaceri sa sme za zhodli na tom, ze PEVS ako sukromna skola sa vobec nelisi od stastnej skoly, nie je tam ziadna "pridana hodnota" sukromnej skoly, ze sa ti napriklad viac venuju, modernizacia vyuky alebo nieco, vobec ... pocitovo je PEVS ako klasicka statna len calujes strasne vela

tezuska
15. júl 2025
@smoolsloth

@tezuska Tak mala som spoluziakov co boli spoko, ale len preto lebo nezazili to co ja spolu s mojimi dalsimi spoluziakmi, ale aj oni mali vyhrady len sa bali kritizovat nahlas. Pevs sa strasne pozera na to odkial si, aky mas socialny status, co si o tebe osobne myslia a na zaklade toho sa budu ku tebe spravat aj ked si s nimi nezazila ziadnu konkretnu skusenost. Tak to vidim ja, je to taka ruletka :D Vela krat sme sa rozpravali a viaceri sa sme za zhodli na tom, ze PEVS ako sukromna skola sa vobec nelisi od stastnej skoly, nie je tam ziadna "pridana hodnota" sukromnej skoly, ze sa ti napriklad viac venuju, modernizacia vyuky alebo nieco, vobec ... pocitovo je PEVS ako klasicka statna len calujes strasne vela

@smoolsloth fuha teraz až ľutujem že už som to zaplatila. No dosť sa bojím po týchto slovách .Vzdy som túžila študovať psychológiu a jediná možnosť u mna je externá forma. Štúdium je určite náročné , čo sa týka seminárok študent ju musí aj sam odprezentovať ?

tezuska
15. júl 2025
@smoolsloth

@smoolsloth čo je veľmi smutne a naozaj ma sklamalo je správanie týchto ľudí voči študentom …ved sú to psychológovia ako môžu mat takéto spôsoby 😡

smoolsloth
17. júl 2025
@tezuska

@smoolsloth fuha teraz až ľutujem že už som to zaplatila. No dosť sa bojím po týchto slovách .Vzdy som túžila študovať psychológiu a jediná možnosť u mna je externá forma. Štúdium je určite náročné , čo sa týka seminárok študent ju musí aj sam odprezentovať ?

@tezuska To, ze niekto ma titul psycholog neznamena, ze bude ta osoba automaticky empaticka. Ano pisem to aj vyssie, ze pri kazdom jednom predmete sme museli mat seminarky, prezentacie ale dobre bolo, ze vacsinou sme boli v skupinkach. Studium lahke nebolo uz len kvoli tomu casovemu vytazeniu, ze vsade chceli tie sproste prezentacie, milion nezmyselnych uloh a aktivit v skupinkach pocas skuskoveho :D Ako externa nebudes tak vyrazna ako ja denna, cize ber to pozivitne haha

lienkashcj
18. júl 2025
@tezuska

@tezuska ja mam za sebou prvý ročník externe a čo sme mali prezentacie, tak boli online, resp sme boli skupina a cez ms teams alebo zoom sme si to v skupine odprezentovali. A link sme potom poslali vyucujucemu. Denní to majú ťažšie kedze to musí byť osobne. Prezentacie neboli na každom predmete. Na jednom bolo losovanie. 20 "šťastlivcov" muselo odprezentovať aby dostalo za to body, ostatní co nebolo prezentovat ich dostali automaticky. Ale to odprezentovanie čo som počula tak väčšina katastrofa a nič im na to nepovedala, to by dal každý jeden. Pri odmietnuti prezentovania by si nedostala tie body. Tak radšej sa strapnit alebo to prečítať nez o ne prísť.

tezuska
22. júl 2025
@lienkashcj

@tezuska ja mam za sebou prvý ročník externe a čo sme mali prezentacie, tak boli online, resp sme boli skupina a cez ms teams alebo zoom sme si to v skupine odprezentovali. A link sme potom poslali vyucujucemu. Denní to majú ťažšie kedze to musí byť osobne. Prezentacie neboli na každom predmete. Na jednom bolo losovanie. 20 "šťastlivcov" muselo odprezentovať aby dostalo za to body, ostatní co nebolo prezentovat ich dostali automaticky. Ale to odprezentovanie čo som počula tak väčšina katastrofa a nič im na to nepovedala, to by dal každý jeden. Pri odmietnuti prezentovania by si nedostala tie body. Tak radšej sa strapnit alebo to prečítať nez o ne prísť.

@lienkashcj a čo sa týka angličtiny …dá sa tam bez nej bez problémov zaobísť ?

lienkashcj
25. júl 2025
@tezuska

@lienkashcj a čo sa týka angličtiny …dá sa tam bez nej bez problémov zaobísť ?

@tezuska na bakalarovi angličtina nie je

ojku1977
20. sep 2025
@tezuska

@tezuska no zbohom.som v šoku,dcéra tam začala teraz študovať.Keby som toto čítala skôr tak jej to vyhovorim rýchlo.Normalne sa obávam toho všetkého.Len nesmiem to dcére povedať.

Strana
z2