icon

Pečenie doma ako zárobková činnosť, ste úspešné?

vyroba_soni
20. dec 2019

ahojte žienky, je tu nejaka pekárka, ktorá pečie doma? Je to náročné? Hlavne, uspeli ste ? 😊 Ako ste začínali? Mám totiž chorobu, kde mi vravia nech som radšej mimo ľudí, tak a ja si bohužiaľ takú prácu mimo ludí nájsť nechcem...teda lepšie povedané, ja by som nedokázala sedieť na zadku v kancelárií. Nebavilo by ma to. Pečeniu sa venujem príležitostne, no rozpiekla som sa mám na to aj prietory, čas, kurz, vyhrala som niekoľko súťaži, skúsenosti by boli. Aj ľudia chvália a pýtajú sa prečo som s tým nezačala, taktiež aj manžel ma podporujte. Dajte svoj názor, hlavne tie, ktoré to ,,poznáte,, 😊

evittam
20. dec 2019

@vyroba_soni Založiť živnosť ak chces predávat, vhodné priestory-hygiena a spol, kasa, iné veci....

swwan
20. dec 2019

@vyroba_soni ahoj,viem,že je to mimo temy,no nevedela by si mi poradiť,potrebujem ozdobiť tortu,tak ako na foto,len neviem,že z čoho,to mám urobiť.Mám dať krém alebo sneh,tak aby to bolo tuhé a neopádavalo to,dakujem

stefi_k
20. dec 2019

Naš kurz alebo ukončenu školu v obore? Ak len kurz tak si musiš ešte porobiť skušky, na zaklade kurzu si nemôžeš otvoriť živnosť, alebo potrebuješ odborneho garanta. Vydajú ti zdravotny preukaz, keď spominaš chorobu? Priestory vyhovujú hygienickym požiadavkam ? Treba si uvedomiť, že cukrarina je nádherna robota ale strašná drina, priemerny plech zakuskov u nas važi 6 az 8 kg, suroviny su 10- 15 kg vrecia, vedra, ale to zavisi od toho čo konkretne by si chcela vyrabať.

vyroba_soni
autor
20. dec 2019

@stefi_k mám aj kurzy aj školu, už len začať, dokonca mám aj zdravotný preukaz 😊

halienka
21. dec 2019

No veľmi závisí aj odkiaľ si, v Blave a okolí sa to vyplatí ale inak je to bieda, dopyt by aj bol ale ľudia tlačia ceny dole, lebo majú nízke platy a tým pádom ak chceš piecť z poctivých surovín tak sa to moc nevypláca. Mimo Blavy frčia väčšinou len cukrárne, kde tie koláče sú z práškových zmesí, teda ľudovo povedané šidia na materiáli aby sa vôbec uživili. Pretože poplatiť všetky náklady, nájom odvody atď nie je sranda. A presne ako píše kočka vyššie, je to strašná drina a ak chceš zarobiť musíš robiť veľké množstvá a to je makačka. Treba to riadne zvážiť...Taká Lulus si pýta za jednoduchú tortu len krémom obtretú a posypanú ovocím 70-80E, no to si niekde na východe za takú tortu vypýtať nemôžeš, tak max 50E. Resp. môžeš ale tým pádom budeš mať málo zákazníkov a biznis nepôjde. Ja som zo stredného slovenska a tieto snahy po zistení situácie som vzdala, robím to už len skôr ako koníček. Odkiaľ si?

halienka
21. dec 2019

@swwan na to je najlepší swiss meringue butter krém, bielkovomaslový, pekne drží a zafarbíš potravinovou farbou akou chceš.

monicka79
21. dec 2019

@vyroba_soni bratrancova žena začínala piecť doma torty len tak pre zábavu, vôbec nebola vyucena ani žiadny kurz, ale proste ma na to talent. Potom začala piecť zákusky aj pre celiatikov, nakoniec popri materskej mala toľko zákazníkov, že si prenajala priestor a začala piecit mimo bytu a potom si otvorila aj cukráreň, zamestnala dvoch ludi a jej manžel nechal svoju pracu a pomáha jej robiť rozvoz, dodáva aj do niektorých kaviarni mimo nášho mesta. Postupne za pár rokov vybudovala úspešný podnik. Keď máš talent a zákazníkov všetko postupne pôjde. Držím palce.

vyroba_soni
autor
21. dec 2019

@monicka79 ďakujem krásne, presne toto som chcela počuť 🥰

gretka123gretka
29. máj 2024

@vyroba_soni dobrý večer
Chcem sa spýtať ako ste nakoniec dopadlo. Čo ste si otvorili nieco

nikaleo17
10. dec 2024

@monicka79 chcela by som sa opýtať ci si robila aj školu aby si mohla otvoriť cukráreň. Ďakujem

monicka79
10. dec 2024

@nikaleo17 nie, má gympel a výšku nejaké humanitné vedy. Čo sa pečenia týka, samouk nadšenec.

nikaleo17
11. dec 2024

@monicka79 ja som si myslela ze iba vyučený cukrár môže mať cukráreň tak preto sa pýtam