icon

Pedagogická fakulta

dianna3571
3. okt 2023

Zdravím,, chcem sa informovať ohľadom školy.
Mam ukončenú Strednú školu s maturitou a chcela by som si urobiť ešte pedagogické minimum aby som mohla učiť na ZŠ škole alebo v Materskej škole ako asistentka alebo vychovávateľka.
Viete mi poradiť kam sa obrátiť akú školu v Ke kontaktovať?
Ďakujem

majusikk
3. okt 2023

@dianna3571 pripinam sa aj ja

sheila121
Odpoveď bola odstránená
dianna3571
autor
3. okt 2023

@sheila121 áno chcem len asistentku bez VŠ

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dianna3571
autor
3. okt 2023

@1ryba ďakujem

kacena4
3. okt 2023

ak chces robit asistenta v skole staci ti pomaturitne pedagogicke (nie minimum) avšak za mna ak si mas robit nadstavbu 2r (do skoly sa chodi kazdy tyzden 1 den a ucis sa len MŠ) lahsie je ist si spravit bc. specialnu pedagogiku ide sa ucis v blokoch co je menej narocne a mas vyssi plat ako asistent a najma sa ucis to co bude pracovať

dianna3571
autor
3. okt 2023

@kacena4 ja mam strednú školu Stavebnú čiže úplne mimo oboru.. Preto zvažujem len pomaturitné štúdium

kacena4
3. okt 2023

@dianna3571 ja chapem a preto hovorim, ze Bc. je len o 1r dlhsie (hoci jednoduchsie) a ste platovo vyssie o kategoriu

hylary
3. okt 2023

@kacena4 rada by som zasiahla svojim názorom. Nemyslím si že Bc je jednoduchšie. Je potrebné tam predsa úspešne absolvovať štátnice a aj napísať bakalársku prácu, čo teda podľa mňa ako magistersky vzdelanej osoby určite jednoduché nie je. Nezavadzaj ju prosím....

kacena4
3. okt 2023

@hylary za mna ak chce robit asistenta je pre nu jednoduchsie vzdelavat sa v oblasti specialnej pedagogiky, ako nadstavby ucitelstvo v MŠ a vychovavatelstvo ktora je casovo aj obsahovo náročnejšia - tot moj nazor

vinkel
3. okt 2023

@1ryba zdravím, vedeli by ste mi zaslať ten zákon? Ďakujem veľmi pekne .

1ryba
Odpoveď bola odstránená
luk25
4. okt 2023

@1ryba neviem ako v Ms ale na vychovávateľku jej stačí stredná škola plus to pedagogické minimum,avšak bude v najnižšej platovej triede. Zákon určite nehovorí o Tom žeby vychovávateľky museli mať minimálne bc.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
luk25
4. okt 2023

@1ryba je to len hra o slovíčka, doteraz to každý volal pedagogické minimum....

1ryba
Odpoveď bola odstránená
naduska007
8. okt 2023

@kacena4 ak sa môžem opýtať kde sa ta špeciálna pg študuje?

kacena4
8. okt 2023

@naduska007 hoci kde na Sk v Ba, nitre, ruzomberku...

mejackm
Odpoveď bola odstránená