Pedagogické minimum
Dobry den, chcem sa spytat, ci si niekto z vas aktualne nahodou nerobi pedagogicke minimum? Na strednom Slovensku? Neviem sa vyznat v informaciach na nete. Budem vdacna za kazdu info.. kde, kolko to trva, stoji a podobne.. dakujem
@alexis81 boli aj taki, co nejaky test nespravili? Co potom? Je moznist opravnych terminov? Ako nechystam sa robit opravne, to len pre istotu 😀
@jajka78 na SŠ môžem učiť len predmety, ktoré som na VŠ vyštudovala a pedagogické minimum ťa oprávňuje tie odborné predmety učiť. V mojom prípade je to ekonomický smer. Pedagogické minimum nie je sociálny pracovník, to je len učiteľstvo odborných predmetov. Čo sa týka financií, tak jeden semester 300eur, čiže 1200eur spolu za 2 roky.
@lalus ano jasne, boli a aj ja som bola medzi nimi. Bola opravná skúška, bo nie každý test sa dal stihnúť v časovom limite. Napr. na nejakom predmete sme mali test so 40 otázkami a čas na vypracovanie 12min. - tak si vieš predstaviť že ako to vyzeralo :D
@jajka78 na SŠ môžem učiť len predmety, ktoré som na VŠ vyštudovala a pedagogické minimum ťa oprávňuje tie odborné predmety učiť. V mojom prípade je to ekonomický smer. Pedagogické minimum nie je sociálny pracovník, to je len učiteľstvo odborných predmetov. Čo sa týka financií, tak jeden semester 300eur, čiže 1200eur spolu za 2 roky.
@lalus ano jasne, boli a aj ja som bola medzi nimi. Bola opravná skúška, bo nie každý test sa dal stihnúť v časovom limite. Napr. na nejakom predmete sme mali test so 40 otázkami a čas na vypracovanie 12min. - tak si vieš predstaviť že ako to vyzeralo :D
@alexis81 a tie otázky na testy ste dostali dopredu vypracované? Z čoho si sa učila?
@ejdl ahoj, ja som teraz dokončila DPŠ v Dubnici nad Váhom, v júni 2025 som mala záverečné skúšky. Celé štúdium sme mali online, prednášky online, testy formou google testov na čas. Na niektoré predmety stačila seminárna práca, na niektoré bolo treba absolvovať test, ktorý mal otázky z prednášok alebo z materiálov (kníh), ktoré nám boli zaslané vopred.
Záverečná práca, forma a rozsah bakalárskej práce so všetkými potrebnými náležitosťami ako sa píšu bakalárky/diplomovky, podľa smernice DTI. Konzultácie k záverečnej práci boli cez maily s vedúcimi práce. Záleží od toho ako si vopred dohodnete, a budete na kontrolu posielať.
Záverečné skúšky boli na DTI pro-forma, rýchlovka, pokecali sme s daným profesorom, ktorý nám bol pridelený a bolo doštudované.
@alexis81 úplne skvele že online výučba. Sa mi to veľmi páči. Lebo síce máme prednasky klasické , ale také iste môžu byt aj online. Skvelý systém 👌👌👌
@alexis81 úplne skvele že online výučba. Sa mi to veľmi páči. Lebo síce máme prednasky klasické , ale také iste môžu byt aj online. Skvelý systém 👌👌👌
@mooonika1975 my sme nemali klasické prednášky vôbec, všetko online a keď nebola prednáška, tak nám z daného predmetu len prišli tézy na seminárnu prácu a my sami sme si dohľadávali materiál a knihy
@lalus aj ja zvažujem prihlášku na tento šk. rok 25/26 na DTI.
@zuzanavz nie je to potrebne, budete rozdeleny do skupin podla krajov a kazda skupina bude mat svojho rocnikoveho veduceho, ktory bude komunikovat s pedagogmi, zdielat info aj material na studium od ucitelov... nemaj stres, bude to v pohode
V akych dnoch a casoch byvaju zvycajne prednasky na DTI?
@magic08 super, to vyhovuje. Nevedela som, ci nie aj v piatok cez den, to by som musela nejako poriesit pracu. Dakujem
@lalus akoze, rozvrh ked prisiel na zaciatku semestra som mala trosku hlavu v smutku, ze budem musiet dovolenku a tak, ale nakoniec, bud to ten profesor prelozil na vikend, alebo to vyriesil inak, aby sme to nemali komplikovane v praci. Oni vedia, ze 99% ludi na DPS pracuje
@zuzanavz v akom odbore. Aj ja zvazujem
@44janica44 iba pedagogické minimum, mám VŠ ekonomického zamerania, tak by som mohla učiť na SŠ, i keď neviem, či niekto zamestná niekoho len tak bez praxe. Robím 10 rokov v školstve, ale ako nepedagogický pracovník.
@44janica44 iba pedagogické minimum, mám VŠ ekonomického zamerania, tak by som mohla učiť na SŠ, i keď neviem, či niekto zamestná niekoho len tak bez praxe. Robím 10 rokov v školstve, ale ako nepedagogický pracovník.
@zuzanavz aj ja mám štátnice z ekonómie... Ja mám prax vo verejnej správe ako admin. Pracovník a chcela by som si urobiť minimum počas materskej keďže do pôvodnej práce sa nevraciam
dobrý deň, chcem sa spýtať na na DTI na doplnkové pedagog. štúdium v odbore učiteľ odborných predmetov je povinná aj nejaká prax?? Ďakujem
dobrý deň, chcem sa spýtať na na DTI na doplnkové pedagog. štúdium v odbore učiteľ odborných predmetov je povinná aj nejaká prax?? Ďakujem
@anonym_b6045a áno, v 2.ročníku v ZS a aj v LS

@jajka78 s pedagogickym minimom mozes ucit na SS odborne predmety - tie, z ktorych si statnicovala. Na ucenie na ZS je treba pedagogiku vystudovat celu VS ak si dobre pamatam
@lalus a druhy stupeň an ZS by som.mohla?