icon

Plánujete študovať dentálnu hygienu v Bratislave?

sonyx821
3. jan 2025

Chcem sa opýtať či má v pláne sa niekto hlásiť na externú formu na VŠ dentalna h.v BA.
Pripadne či ste skúšali aj predchádzajúce roky.

Tým ze je tam podmienka práca v zubára a aj zdravotne vzdelanie. Riešili ste vyššie odborne vzdelanie tie čo nemáte zdravotnú skolu aby ste mohli ísť na primacie pohovori?

Ďakujem

ls56
8. jan 2025

@sonyx821 som momentalne na MD -mam pracovny pomer u zubara(pred MD som tam robila 4roky) a zdravotnu skolu. Planujem sa hlasit

sonyx821
autor
14. jan 2025

@ls56 ahoj vďaka za odpoved. Čiže ty máš zdravotnú skolu áno?
Lebo ja nie a tým pádom musím ísť obrovským oblúkom aby som potom sa tam mohla hlásiť. Tiež som na MD.
A zubný asistent sa nikde nedá v BA študovať ( pomaturitné alebo vyššie.)

ls56
15. jan 2025

@sonyx821 ano mam zdravotnu skolu strednu s maturitou. No skus dialkove nadstavbu dajaku zdravotnu(?)

sonyx821
autor
16. jan 2025

@ls56 áno mam v pláne to trochu “obísť” pôjdem na pomaturitné a potom DH ale škoda že musia byt take podmienky.
A teda pojdes na primacky?

ls56
16. jan 2025

@sonyx821 áno davam si aj do čr

patricia255
25. jan 2025

@sonyx821 kamoška bola pred 3 rokmi na prijímačkách v BA na externé štúdium, má len gympel a nepracovala u zubára... O takýchto podmienkach nikdy nehovorila

Akože ju neprijali. Prijali vtedy len tých čo mali na 100% testy a rok nato testy obohatili o chemiu a sú ešte ťažšie

sonyx821
autor
30. jan 2025

@patricia255 oni to menili teraz nájdeš podmienky ne prijatie a teda podmienkou je zdravotná škola alebo teda dakenpomaturitne alebo vyššie… a ešte aj zamestnanie u zubára… to musíš poslat aj s potvrdením od neho ako zmluvu alebo tak…
Škoda že to takto zmenili

patricia255
31. jan 2025

@sonyx821 áno máte pravdu. Keď sa to kamoška dozvedela skoro sa zrútila, lebo sa tento rok opäť začala učiť na tie prijímačky. Sú tam pretlaky ľudí tak to eliminujú nejako...
Znamy bol v Prešove na VŠ dentalnej hygieny, jeho žena je zubárka... Ale že to tam bol taký horor že musel odísť. Tiež bol externe

sonyx821
autor
1. feb 2025

@patricia255 zaujmave aky je dopyt po tomto odbore.
No a čo bude robiť? Urobi si dodatocne zdravotnú alebo?

nikulienka1987
12. máj 2025
@ls56

@sonyx821 áno davam si aj do čr

@ls56 ahoj a kde prosím do ČR??

ls56
16. máj 2025
@nikulienka1987

@ls56 ahoj a kde prosím do ČR??