icon

Pomaturitné štúdium - učiteľstvo pre materské školy

lulaa29
2. feb 2022

Ahojte, chystám sa na pomaturitné štúdium učiteľstva pre materské školy. Hľadám však takú školu, kde vyučovanie prebieha v sobotu, poprípade v piatok v neskorších hodinách. Prosím vás viem mi niekto povedať na akej škole je to takto? Viem, že na väčšine škôl sa vyučovanie pomaturitného štúdia koná aj v týždni. Ďakujem za každú informáciu 🙂

thereisabear
2. feb 2022

Napr. Paneurópska má vyučovanie v sobotu.

lindous
2. feb 2022

Pozerám, že si z Nitry, tak možno niekto poradí bližšie, ale ak nie a nevadila by ti cesta, tak skús pozrieť súkromnú strednú odbornú školu pedagogickú na Bieloruskej 1 v BA.. Kamarátka si tam robila pomaturitné štúdium a myslím, že len cez víkendy chodila 😊

diamond007
2. feb 2022

@lulaa29 ja som chodila na bieloruskú v BA a super.. doporučujem. Niečo sa platilo ale nie veľa, učitelia super, zaujímave to bolo

lujza16
2. feb 2022

@lulaa29 paneuropska v ba to tak ma a odporúčam

lulaa29
autor
2. feb 2022

ďakujem všetkym za info 🙂 paneuropska aj bieloruská su sukromne, prosím, viete mi povedať kolko sa platí školné?

zuzinabila
3. feb 2022

ja som chodila v piatky vecer na Bullovu do Bratislavy.je to statna skola,cize neplatis, len nejaky ten nepovinny fond tusim 100 Eur na rok a studium trva 2 roky

lulaa29
autor
3. feb 2022

@zuzinabila prosím ťa a v piatky ste to mávali o kolkej večer? 🙂

thereisabear
3. feb 2022

@lulaa29 Na paneu sa platí 150€ mesačne + 150€ zápisné na začiatku roka, škola je každú druhú sobotu.

lulaa29
autor
3. feb 2022

@thereisabear super dakujem, a prosim ťa skúšky/testy su raz za polroka či priebežne?

thereisabear
3. feb 2022

@lulaa29 Väčšina na konci polroka, buď iba vypracovať otázky alebo seminára práca, takže to vlastne nie sú skúšky ani testy.

lulaa29
autor
4. feb 2022

@diamond007 prosím ťa na bieloruskej sú skúšky raz za polroka tiež? treba vediet hrať na hudobný nástroj?

diamond007
4. feb 2022

@lulaa29 nie, učili sme sa tam ale keď si vedela tak super.
Skúšky boli áno, raz za polroka z každého predmetu. Podľa rozvrhu

lulaa29
autor
5. feb 2022

@diamond007 a ešte sa ťa spýtam, takto počas roka ste mávali nejaké písomky, skúšania? že či sa to dá v pohode zvládnuť popri práci 🙂 a počula som že školné je okolo 250 za polrok, je to pravda?

diamond007
5. feb 2022

@lulaa29 školné si nepamätám presne, cena okolo tých 500€ za rok bola možno 550€.
Skúšania ústne neboli, neviem jak cez covid. Písomky boli zo všetkých predmetov, je to ako natrafíte na profesorku. Niektoré to brali s nadhľadom, dávali presne inštrukcie čo sa učiť k písomke resp.hodinu pred písomnou nanecisto skúšali vo forme konverzácie čo tam bude.
Na biológiu bola mladá ambiciózna, s ňou mali dosť problém nakoľko dala strašne veľa strán sa učiť na písomku, vraj len vyznačené sú dôležité a nakoniec potom na písomke dávala pod obrázkami nepodstatné veci čo boli písané alebo v zatvorkach), inak bola to učiteľka na ZŠ druhý stupeň, chudata deti. Po písomke bolo sa dosť žien u riaditeľky sťažovať, nakoľko vela žien tam robili už v škôlke, mali svoje dve či tri deti a dotoho aj školu a dá sa to super zvlaaldnut, len teda tá biológia bola nejaká divna. Ale riaditeľka jej musela dohovoriť, lebo zmenila učiteľka hodnotenie ( nakoľko test na štyri strany bol a bolo to že jedna chyba=2, dve chyby -3....) 🤦🤦🤦 Takže ten test nakoniec spravili aj tie, ktoré nemali niektoré veci vôbec vypísané, resp.ucitelka úlohy kt.boli mimo brala ako dobrovoľne a plus body boli za to. Tak nejak.

Inak super, určite sa do toho oplatí ísť. Ja som ju dokončila s novorodencom, čo bola malá so mnou ja skúškach 😀 aj záverečná maturita super, ale teda ja som sa pripravovala.
Boli aj také čo to menej riešili, nechodili dosť často a tiež spravili.

lulaa29
autor
7. feb 2022

@diamond007 dakujem za odpoved 🙂 celkom sa bojím ako to budem zvládať čo sa týka pripravovania sa do školy popri praci ale tak verím že sa to dá zvladnut.. a mávali ste tie písomky často? a prosím ťa, čo sa týka prijímačiek, hodnotia to prísne? čo sa týka spevu a kreslenia napríklad 😀

diamond007
7. feb 2022

@lulaa29 vôbec sa toho neboj, dá sa to zvládať aj popri robote a deťoch. Písomky boli tak často, akosi je sa s učiteľmi dohodli. Ťažko to hodnotiť. Po určitých hodínach sme mali k polroku jednu známku za test, to znamená že keď nám predmet koncil v novembri tak bola v novembri ale aspoň sa to vyvážilo a nebolo toho naraz veľa. Opäť píšem, určite doporučujem sa kľudne by som do toho sla aj pri deťoch opäť, ak nemusíš cestovať tak fajn . V jednom ročníku nás bolo asi 100, chodili tam mladšie aj staršie (50+)

lulaa29
autor
7. feb 2022

@diamond007 a prijímačky boli v pohode? 🙂

nikula27
Autor odpoveď zmazal
kajus_a
27. apr 2022

@lujza16 prosim ta, ty chodíš na tu Paneuropsku? Kolko sa za nu plati?

janulka8883
23. apr 2023

@thereisabear Ahoj,dalo by sa na teba prosim nakontaktovat?Chcela by som poradit ohladom externeho pomaturitneho studia.Dakujem.

thereisabear
23. apr 2023

@janulka8883 napíš mi správu, čo ťa zaujíma

anetulka12
12. sep 2023

Ahojte,chcem sa spýtať či tu nieje niekto kto nastúpil do BA na Bieloruskú a chodí v soboty okolie NR HC?

martina9871
17. sep 2023

Ahojte,chcem sa spýtať či je tu niekto kto teraz nastúpil na pomaturitné štúdium v BA Bieloruskú uč.materskej školy- vychovávateľ aké sú vlastne prímačky čo treba vedieť lebo na stránke školy som nič nenašla ďakujem.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
martina9871
17. sep 2023

Ja by som chcela pracovať ako vychovávateľka na základnej škole vzťahuje sa to aj na to

ajn
3. máj 2024

@walentina7 ano je to tak.v Rakusku uz to je od minuleho roka.tu to ma byt tiez.EU tlaci na to.

lujza_
3. máj 2024

Ahoj , keďže si z Nr tak ti radím PASA Levice , vyučovanie je len v piatok od cca 13:00 do 18:30 (podľa rozvrhu , niekedy sa neskôr začína , niekedy končí skôr )

lujza_
3. máj 2024

Ešte dodám k tvojim otázkam , že prijímačky keď som bola ja tak bolo asi 160 ľudí a brali asi 25 , čiže nátresk , keď nevynikáš , máš smolu . Prijímačky klasika kreslenie , telesná , hudobná a rečový prejav ( prednes textu) .

haidy61
3. jún 2024

@diamond007 ahoj. Ja som si tento rok podavala prihlasku na tu v ba na bieloruskej 1. Bolo to ozaj v pohode? Nebolo to moc narocne? Predmety tiez ok? Vdaka☺️

skarika
Autor odpoveď zmazal