Porovnanie štúdia manažmentu a data science na UK a EUBA
29. mar 2025
Študovali ste niekto na Komenského v BA na fakulte manažmentu študijný program manažment? Pozeral som si opis a predmety a celkom ma to zaujalo zahŕňa to ekonómiu, financie, a aj dátovú analýzu a podobne. Neviete mi poradiť niekto ohľadom štúdia a uplatnenia sa po štúdiu? A porovnať tiež eubu napríklad. Euba fakulta hospodárskej informatiky program data science v ekonómii.

@hulshop ja som studovala na FHi, povodne som bola rozhodnuta pre UK, ale pocula som viacere nazory ze su tam sice tazsie prijimacky ako na eubu ale potom je vyucovanych malo praktickych veci, sice ma zobrali ale na mna celkovo spravila fakulta velmi zly dojem, citila som sa tam proste zle, vsetko posobilo tak zastaralo nemoderne (ale to je len dojem z prijimaciek).
FHI super, ucitelia skveli, velmi sa snazia preniest prax na prednasky napriklad pride na hodinu niekto z konkretnej firmy a robite spolocne cvicenia na PC, alebo pridu na prednasku porozpravat, vela ponuk pracovnych potom prave z takychto firiem.
Celkovo ide ta vyuzba cez rozne programy na pocitacoch, nie len citanie knih.
“Nevyhoda” ze treba absolvovat aj viacere predmety z ostatnych fakult aby clovek dostal nejaky “ekonomicky zaklad” ale vela veci si povies ze naco mi to vlastne bude.