Potrebujem poznámky ku skúške zo starovekého Grécka?
Ahojte mám strach zo skúšky na Vš lebo nemám vôbec žiadne kvalitné poznámky z tejto témi ak by mal niekto .Rada by som sa potešila.Ďakujem.
Určite máte povinnú literatúru k predmetu tak smer knižnica alebo objednaj a prečítaj. Z nej si vieš urobiť vlastné kvalitné poznámky.
To sa chces učiť z poznámok? 🙄🙄🙄 Na vysokej škole? Hádam z literatúry, aspoň z 3 zdrojov.
To sa chces učiť z poznámok? 🙄🙄🙄 Na vysokej škole? Hádam z literatúry, aspoň z 3 zdrojov.
@aurelia2000 by si sa čudovala, kamoška na UMB nemala za 5 rokov ani jednu ústnu skúšku, ešte po covide mali niektoré online skúšky a jej zdroje boli prezentácie a poznámky. Za celé štúdium na skúšku nevidela knihu. Aj štátnice mali len obhajoby. A ja naopak skoro žiadne poznámky a keď už len kľúčové slová, ani som nepozerala otázky na ústne skúšky a všetko som išla z kníh.
Ak máš svoju prácu o stredovekom Grécku...dúfam že ťa to napadne viac, och.
.
Ak máš svoju prácu o stredovekom Grécku...dúfam že ťa to napadne viac, och.
.
@zuzanita1609 nechcem už nadávať...😤
Zamarovskeho maju v kazdej univerzitnej kniznici, ked uz nic ine
Niekto na VŠ a neviem si dohľadať literatúru ku skúške? Dnes už fakt berú kdekoho.
@aurelia2000 by si sa čudovala, kamoška na UMB nemala za 5 rokov ani jednu ústnu skúšku, ešte po covide mali niektoré online skúšky a jej zdroje boli prezentácie a poznámky. Za celé štúdium na skúšku nevidela knihu. Aj štátnice mali len obhajoby. A ja naopak skoro žiadne poznámky a keď už len kľúčové slová, ani som nepozerala otázky na ústne skúšky a všetko som išla z kníh.
@autumn1 No hej, niektoré študijné programy sú na úrovni pomocnej ucnovky
aka skuska, ved semester sa len teraz zacal.. tak poriadne pocuvaj a pis si vlastne poznamky, alebo si zozen od starsich, alebo odporucanu literaturu
@anonym_7eea9a keď vidím ako zdroj Wikipédiu tak uvažujem o inteligencii človeka kt ju ako zdroj uvádza. Tam si napíše ktokoľvek čokoľvek 🤦🏼♀️
@anonym_7eea9a keď vidím ako zdroj Wikipédiu tak uvažujem o inteligencii človeka kt ju ako zdroj uvádza. Tam si napíše ktokoľvek čokoľvek 🤦🏼♀️
@mizoko tak skus napisat k Ficovi na wikipediu, ze je kozmonaut, a uvidis ako dlho to tam vydrzi. a co sa tyka uvedenych zdrojov na konci kazdeho clanku na wikipedii, tie nikdy ani nepozeras, vsak?
@mizoko tak skus napisat k Ficovi na wikipediu, ze je kozmonaut, a uvidis ako dlho to tam vydrzi. a co sa tyka uvedenych zdrojov na konci kazdeho clanku na wikipedii, tie nikdy ani nepozeras, vsak?
@anonym_7eea9a ktokoľvek môže čokoľvek napísať na Wiki a nikto to nekontroluje. Prvé čo nám na histórii povedali, ze ak niekto použije ako zdroj Wikipédiu skončil. A to práve kvôli tomu že sú tam bludy. Zbytočne má budeš v tomto pretláčať. Akademická obec ti Wikipédiu ako relevantný zdroj nikdy neuzná. Hľadať máš v knihách a relevantných článkoch a na stránkach relevantných inštitúcií kt si za svojimi článkami stoja. Nie na pochybnej stránke kde si každý napíše čo ho napadne. Ja viem čo sú to zdroje z kt niekto čerpá. Mám skončenú históriu a na toto sa veľmi prihliadalo. A tiež viem,že čerpať z wikipedie môže len ten kto si nedá ani najmenšiu námahu si tie veci dohľadať v overených zdrojoch. Ešte niečo ti vysvetlím?
@anonym_7eea9a ktokoľvek môže čokoľvek napísať na Wiki a nikto to nekontroluje. Prvé čo nám na histórii povedali, ze ak niekto použije ako zdroj Wikipédiu skončil. A to práve kvôli tomu že sú tam bludy. Zbytočne má budeš v tomto pretláčať. Akademická obec ti Wikipédiu ako relevantný zdroj nikdy neuzná. Hľadať máš v knihách a relevantných článkoch a na stránkach relevantných inštitúcií kt si za svojimi článkami stoja. Nie na pochybnej stránke kde si každý napíše čo ho napadne. Ja viem čo sú to zdroje z kt niekto čerpá. Mám skončenú históriu a na toto sa veľmi prihliadalo. A tiež viem,že čerpať z wikipedie môže len ten kto si nedá ani najmenšiu námahu si tie veci dohľadať v overených zdrojoch. Ešte niečo ti vysvetlím?
@mizoko
Úplne súhlasím 👍, je to, ako to píšeš. Wikipedia NIE, NIE a NIE
@stazi28
Ak si skúšku dorábaš alebo ju máš presunutú, určite máš spolužiakov, ktorí na prednášky chodili. Vieš, od ktorých sa oplatí požičať si, ak ti dajú. Plus si zožeň knihy, ktoré boli určite odporúčané.
Ak to ešte len študuješ, keďže semester len nedávno začal, tak choď na prednášky, počúvaj a píš si poznámky. Prednášajúci určite povedal aj zdroje, z ktorých sa máte pripravovať a na čo sa zamerať. Tu ti s tým nikto nepomôže.
Ja by som sa tiež rada potešila 😅
@anonym_16c7ce autorka to napísala v zadaní témy a prišlo mi to ako milé slovne spojenie 😁 Ona by sa asi rada potešila kvalitným poznamkam, mne je jedno.
@domak2
😜 tu vieš, čo k tomu nájdete... 😁😅. Hľadáte obe na nesprávnom mieste. Treba inde 😉 😊 Dobrú noc prajem
@mizoko Práveže na wikipédii to kontrolujú. V článkoch sú uvedené zdroje. Samozrejme ju nemôžeš citovať v práci, ale keď sa učíš, je to fajn miesto, kde začať. Prečítaš si článok, pozrieš si odcitované zdroje a môžeš siahnuť rovno po tých zdrojoch.
Čo sa týka otázky autorky... Stručné dejiny starovekého Grécka a Stručné dejiny starovekého Ríma od P. Valachoviča. To si naštuduj, malo by to stačiť.

Témy