Povinná vysoká škola pre učiteľky v materskej škole
Pani učiteľky v materskej škole myslíte , že prejde zákon o povinnosti vysokej školy prvého stupňa v predškolskej triede?
@anonym_autor a kto im bude učiť? Neverím, že spravia takú nerozvážnu vec. Ešte nám čoskoro príde povinná MŠ pre 3 ročné deti a to nezvládnu už pokryť ani priestorovo ani pracovnou silou. Ale rada si na to počkám...
Zase chystaju blbost, ako urobili v pripade zdravotnych sestier, aby sa po 20tich rokoch vratili spát? Naco bol dibry zdravotny asistent a sestry s VS? Zase ide niekto vplyvny zakladat sukromnu VS pedagogicku, ako zalozili VS sv.Alzbety? 🙈
Iba dokafru, co roky fungovalo. To isté urobili so sestrami. Doteraz stačila stredná škola. Pomaly každý uz bude mať vysokú školu. Vysoké školy uz nemajú úroveň. Cele zle toto. 🙈🙈
@anonym_autor a čím by ich zaplatili? Učiteľky s VŠ budú mať vyššie platové ohodnotenie a financií niet. Okrem toho už teraz chýba v neiktorých lolalitách Slovenska množstvo učiteliek, tým, že by mali mať VS, sa zo ešte zhorší. Ďalšou vecou je to, že ak by mala mladá žena vyštudovať VŠ a pracovať v MŠ, tak radšej vyštuduje VŠ a bude pracovať v ZŠ - výhodnejšia pracovná doba a lepší plat. Zase nepremyslený krok, ako more ďalších
@anonym_autor opravte ma ak sa mýlim ale v predškole môže učiť už len učiteľka s Bc. Zas tak malo ich nie je…
@anonym_autor opravte ma ak sa mýlim ale v predškole môže učiť už len učiteľka s Bc. Zas tak malo ich nie je…
@patricia255 nie je to pravda
@patricia255 malo by to platiť až od 1.9. 2029, aj to silne pochybujem, lebo vtedy už bude MŠ povinná pre deti od troch rokov, neviem, kde naberú učiteľky a najmä, kde zoženú priestory.
Keď chcú vs nech ich aj adekvátne zaplatia ináč v škôlkach nebude mat kto učiť a napríklad v Bratislave sa im na učenie v škôlke všetci vyseru
Už vám nejako zamestnávateľ naznačil aby ste si spravili vysokú? U nás, nás trochu tlačia ale ja osobne mám strednú pedagogicku, výšku si robiť nechcem, stojí to veľa peňazí aj času..
Este 10-15 rokov dozadu bola uchadzacka s VS pedagogickou pre pracu v MS nekvalifikovana. Musela si dorobit nadstavbu na strednej. Poznala som taku, nemam o nej vsak uz vela rokov info.
Nech to len prejde. Aj sestry musia chodit na VS
@patricia255 nie je to pravda
@anonym_683920 u nad tiez vezmu ku predskolakom len Bc.
U niekorych ani VS nepomoze. Poznam jednu taku s VS. No len co z toho ked po kazdej 3 vete zadrie ty kokso 🤷 A ano, dieta mi s tym uz prislo domov.
U niekorych ani VS nepomoze. Poznam jednu taku s VS. No len co z toho ked po kazdej 3 vete zadrie ty kokso 🤷 A ano, dieta mi s tym uz prislo domov.
@anonym_3636ad vobec netreba vs si myslim. Mam skusenost, se dievcata zo strednych pedagogickych skol su kvalitne pripravene. Ta vš pre materske skoly je skor o teorii. Jednoducho sš vedia kvalitne pripravit. Praca s detmi: ucitelky to musi bavit a musia mat aj talent. To sa neda naucit. Nie ako teraz....poznam asi 2 zeny, inzinierky,,ktore si robia skoly s pedagogickym zameranim len preto, lebo sa nevedia zamestnat vo svojom vystudovanom odbore.
@anonym_3636ad vobec netreba vs si myslim. Mam skusenost, se dievcata zo strednych pedagogickych skol su kvalitne pripravene. Ta vš pre materske skoly je skor o teorii. Jednoducho sš vedia kvalitne pripravit. Praca s detmi: ucitelky to musi bavit a musia mat aj talent. To sa neda naucit. Nie ako teraz....poznam asi 2 zeny, inzinierky,,ktore si robia skoly s pedagogickym zameranim len preto, lebo sa nevedia zamestnat vo svojom vystudovanom odbore.
@snowflakenel Tiez si myslim, ze na to bud niekto ma alebo nie. Mam 2 skolkarov a vidno, ktoru ucitelku to bavi viac a ktoru pomenej.
@snowflakenel ano, tiež také poznám
A aj učiteľky ktoré si tie VŠ robia dodatočne len preto, aby mohli byť vo vyššej platovej triede
Este 10-15 rokov dozadu bola uchadzacka s VS pedagogickou pre pracu v MS nekvalifikovana. Musela si dorobit nadstavbu na strednej. Poznala som taku, nemam o nej vsak uz vela rokov info.
@anonym_c6f6d0 vysoká škola vás plne kvalifikuje pokiaľ máte adekvátny študijný odbor - predškolská pedagogika. Neexistuje že to nestačí
@anonym_c6f6d0 to je nezmysel, jedine že by neštudovala predškolskú a elementárnu pedagogiku, ale napr, učiteľstvo pre prvý stupeň. Ak nemala strednú pefagogickú školu, tak bola samozrejme nekvalifikovaná

Ze teraz nemozu najst dostatok ucitelov- a este im hodia polena pod nohy🙈