icon

Povinná vysoká škola pre učiteľky v materskej škole

4. okt 2025

Pani učiteľky v materskej škole myslíte , že prejde zákon o povinnosti vysokej školy prvého stupňa v predškolskej triede?

zuzinka888
4. okt 2025

Ze teraz nemozu najst dostatok ucitelov- a este im hodia polena pod nohy🙈

nikpa
4. okt 2025

@anonym_autor a kto im bude učiť? Neverím, že spravia takú nerozvážnu vec. Ešte nám čoskoro príde povinná MŠ pre 3 ročné deti a to nezvládnu už pokryť ani priestorovo ani pracovnou silou. Ale rada si na to počkám...

anonym_c6f6d0
5. okt 2025

Zase chystaju blbost, ako urobili v pripade zdravotnych sestier, aby sa po 20tich rokoch vratili spát? Naco bol dibry zdravotny asistent a sestry s VS? Zase ide niekto vplyvny zakladat sukromnu VS pedagogicku, ako zalozili VS sv.Alzbety? 🙈

anonym_6d1162
5. okt 2025

Iba dokafru, co roky fungovalo. To isté urobili so sestrami. Doteraz stačila stredná škola. Pomaly každý uz bude mať vysokú školu. Vysoké školy uz nemajú úroveň. Cele zle toto. 🙈🙈

anonym_683920
5. okt 2025

@anonym_autor a čím by ich zaplatili? Učiteľky s VŠ budú mať vyššie platové ohodnotenie a financií niet. Okrem toho už teraz chýba v neiktorých lolalitách Slovenska množstvo učiteliek, tým, že by mali mať VS, sa zo ešte zhorší. Ďalšou vecou je to, že ak by mala mladá žena vyštudovať VŠ a pracovať v MŠ, tak radšej vyštuduje VŠ a bude pracovať v ZŠ - výhodnejšia pracovná doba a lepší plat. Zase nepremyslený krok, ako more ďalších

patricia255
5. okt 2025

@anonym_autor opravte ma ak sa mýlim ale v predškole môže učiť už len učiteľka s Bc. Zas tak malo ich nie je…

anonym_683920
5. okt 2025
@patricia255

@anonym_autor opravte ma ak sa mýlim ale v predškole môže učiť už len učiteľka s Bc. Zas tak malo ich nie je…

@patricia255 nie je to pravda

anonym_683920
5. okt 2025
@patricia255

@patricia255 malo by to platiť až od 1.9. 2029, aj to silne pochybujem, lebo vtedy už bude MŠ povinná pre deti od troch rokov, neviem, kde naberú učiteľky a najmä, kde zoženú priestory.

katulienkax
5. okt 2025

Keď chcú vs nech ich aj adekvátne zaplatia ináč v škôlkach nebude mat kto učiť a napríklad v Bratislave sa im na učenie v škôlke všetci vyseru

nikki1055
5. okt 2025

Už vám nejako zamestnávateľ naznačil aby ste si spravili vysokú? U nás, nás trochu tlačia ale ja osobne mám strednú pedagogicku, výšku si robiť nechcem, stojí to veľa peňazí aj času..

anonym_c6f6d0
6. okt 2025

Este 10-15 rokov dozadu bola uchadzacka s VS pedagogickou pre pracu v MS nekvalifikovana. Musela si dorobit nadstavbu na strednej. Poznala som taku, nemam o nej vsak uz vela rokov info.

libusak
6. okt 2025

Nech to len prejde. Aj sestry musia chodit na VS

snowflakenel
6. okt 2025
@anonym_683920

@patricia255 nie je to pravda

@anonym_683920 u nad tiez vezmu ku predskolakom len Bc.

anonym_3636ad
6. okt 2025

U niekorych ani VS nepomoze. Poznam jednu taku s VS. No len co z toho ked po kazdej 3 vete zadrie ty kokso 🤷 A ano, dieta mi s tym uz prislo domov.

snowflakenel
6. okt 2025
@anonym_3636ad

U niekorych ani VS nepomoze. Poznam jednu taku s VS. No len co z toho ked po kazdej 3 vete zadrie ty kokso 🤷 A ano, dieta mi s tym uz prislo domov.

@anonym_3636ad vobec netreba vs si myslim. Mam skusenost, se dievcata zo strednych pedagogickych skol su kvalitne pripravene. Ta vš pre materske skoly je skor o teorii. Jednoducho sš vedia kvalitne pripravit. Praca s detmi: ucitelky to musi bavit a musia mat aj talent. To sa neda naucit. Nie ako teraz....poznam asi 2 zeny, inzinierky,,ktore si robia skoly s pedagogickym zameranim len preto, lebo sa nevedia zamestnat vo svojom vystudovanom odbore.

beata_k
6. okt 2025
@snowflakenel

@anonym_3636ad vobec netreba vs si myslim. Mam skusenost, se dievcata zo strednych pedagogickych skol su kvalitne pripravene. Ta vš pre materske skoly je skor o teorii. Jednoducho sš vedia kvalitne pripravit. Praca s detmi: ucitelky to musi bavit a musia mat aj talent. To sa neda naucit. Nie ako teraz....poznam asi 2 zeny, inzinierky,,ktore si robia skoly s pedagogickym zameranim len preto, lebo sa nevedia zamestnat vo svojom vystudovanom odbore.

@snowflakenel Tiez si myslim, ze na to bud niekto ma alebo nie. Mam 2 skolkarov a vidno, ktoru ucitelku to bavi viac a ktoru pomenej.

anonym_5e138f
6. okt 2025
@snowflakenel

@snowflakenel ano, tiež také poznám
A aj učiteľky ktoré si tie VŠ robia dodatočne len preto, aby mohli byť vo vyššej platovej triede

patricia255
6. okt 2025
@anonym_c6f6d0

Este 10-15 rokov dozadu bola uchadzacka s VS pedagogickou pre pracu v MS nekvalifikovana. Musela si dorobit nadstavbu na strednej. Poznala som taku, nemam o nej vsak uz vela rokov info.

@anonym_c6f6d0 vysoká škola vás plne kvalifikuje pokiaľ máte adekvátny študijný odbor - predškolská pedagogika. Neexistuje že to nestačí

anonym_683920
6. okt 2025
@anonym_c6f6d0

@anonym_c6f6d0 to je nezmysel, jedine že by neštudovala predškolskú a elementárnu pedagogiku, ale napr, učiteľstvo pre prvý stupeň. Ak nemala strednú pefagogickú školu, tak bola samozrejme nekvalifikovaná