Pracuje niekto ako vzťahový životný kouč?
Ahojte.
Aky kurz ste absolvovali u koho a za kolko
Pre zivotny vztahovy koucing
Mate klientelu oplatilo sa to. Robite online ci offline. A kolko pytate za jednu hpdinu sedenja dakujem
To mi pripomina v cirkvi ked snubenci chodia na predmanzelske stretnutia a tam sa take veci preberaju.. mozno chod robit toto
Mne to pripomína niečo podobné,keď vznikajú sekty. Jeden si myslí,že dokáže nasmerovať, usmerňovať,zmeniť veci bez toho,aby to mal vyštudované a hneď je životný "nakopávač" 😏. Vyštudovať psychológiu, psychiatriu,mať prax a potom sa to môže volať aj životný kouč 😁.
A životných koučov je na internete toľká kopaa 😉.
pytam sa seriozne bez studia psychologie.
A my ti seriózne odpovedáme. Je to blbosť, keďže nemáš vyštudovanú psychológiu. Aj ako hobby by som to zakázala, pretože to čo môžeš poradiť,môže v skutočnosti niekomu veľmi uškodiť,keďže sa odborne asi nevenuješ štúdiu psychiky.
@zuzanita1609 a ty si psycholog?
ale moj post je uplne o niecom inom, chcem prakticke rady, nie dohovarania čo a ako, dkaujem za pochopenie.
otazky su snad jasne 🙂 a zretelne
My sme ti aj normalne odpovedali
Práveže nie som,ale ty chceš niekoho usmerňovať bez toho,aby si poznala povahové črty,typy. Daj Insta a rozprávaj o živote. Niečo podobné,keď sa študuje niekoľko rokov medicína a je z toho doktor. Bez štúdie je to iba šarlatán 😏.
Autorka, ty mas naozaj gule na to aby si po niekolkotyzdnovom kurze riesila problemy ludi? Problemy, ktore maju mozno z traum v detstve, z inych traum a tie problemy mozu mat aj z dusevnej choroby. Ty mas odvahu vytiahnut cloveka z jeho problemov a aj zobrat aspon eticku a moralnu zodpovednost za to, ze niekomu ublizis nespravnou radou? Mas pocit, ze na toto staci kurz?
Kurz na to, čo chces ty neexistuje, čomu nevieš pochopiť? Ja som tiež vela ľuďom pomohla, kamaratky ak ich niečo trápi si vypočujem, ale nebudem robit zo seba šarlatána s kurzom a pytať si peniaze... psychologia sa rozdeluje na disciplíny - zakladne, aplikované a špecialné, a tie sa tiež delia... zacni studovat psychologiu, od zakladov, zameraj sa na aplikovanu psychologiu, kde môžeš študovať klinicku a poradentsku psychologiu... inak by ani tie školy nemuseli fungovať, ak na toto by stacilo iba kurz. To ako keby chcel byt niekto robiť zubára s kurzom 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@zuzanita1609 poznam povahove certy, mala som semestre psychologiu, maturovala som z nosky, kde bola psychologia samozrejme
mala som zo skusok 1 ky, a pod.
vyznam sa v povahovych crtach, osobnostne crty a ine. melancholici, cholerici a ine. rozvsrtvenie, jungova klasifikacia, maslovova pyramida, viacere veci ovladam. a ine. chcem na tom stavat
To naozaj argumentujes tym, ze si maturovala z NOS? Nesranduj... tiez som z toho maturovala, tazisko bolo na filozofiii, psychologia boli len otazky B... velmi okrajovo... ako ti radili uz v predchadzajucej teme, bud vystuduj psychologiu, alebo kasli na to.. toto nie je robenie nechtov, ze to das aj s kurzom z Uradu prace
Nevyznas sa v povahovych crtach, psychologiu si mala len okrajovo a na to ti maturita nestačí, a vsetko co tu menujes od druhov temperamentu po maslovovu hierarchiu potrieb som sa ucila aj ja na sš
Dnes ľudia vedia zaplatiť skoro za každú blbosť....o tom trh.Len ide o to,zobrať si na svedomie ak niekomu naozaj ublížia namiesto pomoci.Nie nadarmo je štúdium psychológie minimálne päť plus ďalších päť rokov vzdelávania....aby človek dostal 'papier', ktorým naozaj dokáže pomôcť človeku.
žasnem :D za prvé_ uz len to , ze tu nevies ani konstruktivne diskutovat, svedci o tom, ze nie si typ na takuto pracu. Ludia ti tu pisu v dobrom, ze na taketo cosi potrebujes pochopit psychiku cloveka, roznych , odlisnych ludi...nie je to o tom, ze im na sedeni nadiktujes co maju robit(z tvojho pohladu) a vec je vybavena...a za druhé_ porovnavat uroven maturity z nosky so serioznou psychologiou , ze poznas tam tie vyssie pomenovane veci, je ako keby kazdy teraz mohol spravit po maturite z biologie lekara, lebo ved vie ze srdce ma 4 dutiny a zaludok produkuje pepsin :D Ty si skor ak, tak velmi dobra klientela prave pre takychto ,,rychlokvasenych oučov,,

Už minulý týždeň tu bola táto tema, to, že niekomu rada pomôžeš alebo vypočuješ, neznamená, že sa v nom rozumieš a vieš ho nasmerovat na spravnu cestu, čiže najlepšie je študovať psychologiu, a pochopiť vsetkemu, co to obnáša, o kurzoch som na vzrahoveho kouča nikdy nepočula, a pochybujem, ze len tak niekto niekde pojde k "sukromnemu koučovy s kurzom" rozoberat vzťahové problemy