icon

Prebieha externé štúdium na Právnickej fakulte UPJŠ cez víkend?

domco777
19. aug 2025

Ahojte 🙂, mám otázku na študentov Právnickej fakulty UPJŠ, ktorí študujú externou formou. Prebieha výučba aj cez víkend alebo len počas pracovného týždňa? Ďakujem veľmi pekne 😊.

anonym_0b3318
19. aug 2025

@domco777 výučba hlavne cez víkend, skúšky počas týždňa, aspoň tak bolo

lubkavargova1
19. aug 2025

Vyucba vyhradne sobotu a skusky cez tyzden alebo aj v sobotu podla toho ako zadaju termin. Nikdy sme doteraz nemali vyucbu cez tyzden.

domco777
autor
19. aug 2025
@anonym_0b3318

@domco777 výučba hlavne cez víkend, skúšky počas týždňa, aspoň tak bolo

@anonym_0b3318 Pýtam sa preto lebo víkendy ja vôbec nemôžem chodiť 😕 tak neviem či by sa to dalo nejak dohodnúť s fakultou alebo potom už ísť len na denné 🙂

lubkavargova1
19. aug 2025

To nemas sancu da dohodnut, este ked to bolo online tak na niektorych sa dalo "akoze" len si sa zapla a bez kamerky a tak, ale poslali videjko vyucujuci a ty si si to pozrela a vybavene...ale boli aj taky co si robia normalne prezencku. Niekde mozes vynechat 2-3 prednasky, ale popotom mas nahradnu ulohu aby si mohla ist na skusku alebo ta jednoducho nepustil vyucujuci. Nebabru sa tam s nikym.

lubkavargova1
19. aug 2025

A dobre si premysli ak nemozes...lebo ked uz raz zaplatis skolne, a nenastupis alebo nechas, tak ti to nevratia....a ani nemas sancu na splatky skolne ak nezvladas platit, to nam rovno povedala prodekanda na zapise a tak to je aj krutych 6 rokov...ja sa tesim, ze uz len 1 rok a mam to z krku konecne.

domco777
autor
19. aug 2025

No ja asi zvážim dennú formu lebo soboty vôbec nepripadajú do úvahy. A možno to bude aj lepšie lebo človek učivo lepšie pochopí a viac sa toho naučí.

lubkavargova1
19. aug 2025

Lenze prestup z externej na dennu tiez nie je mozne...a ci pochopis? No to je individualne, budes mat kvantum ucenia sa a biflenie a biflenie a napriklad z obcana mas skusku ze 30 otazok pravda/nepravda, casovy ekvivalent 10 minut a 3 dozorujucich a potom sme mohli ist na ustnu cast....alebo riman v lete je ze 3 otazky a vsetky musis zodpovedat, staci ze len 1 nezodpovies a aj tak letis...a ine lakocinky sa tam deju....ale ak ta to bavi a vidis sa v tomto tak sa pusti ten konecny vysvedok stoji za to.

diewcatqoo
19. aug 2025
@lubkavargova1

Lenze prestup z externej na dennu tiez nie je mozne...a ci pochopis? No to je individualne, budes mat kvantum ucenia sa a biflenie a biflenie a napriklad z obcana mas skusku ze 30 otazok pravda/nepravda, casovy ekvivalent 10 minut a 3 dozorujucich a potom sme mohli ist na ustnu cast....alebo riman v lete je ze 3 otazky a vsetky musis zodpovedat, staci ze len 1 nezodpovies a aj tak letis...a ine lakocinky sa tam deju....ale ak ta to bavi a vidis sa v tomto tak sa pusti ten konecny vysvedok stoji za to.

@lubkavargova1 kamoska riesila na UPJS prestup z externeho studia na denne a dalo sa to. Ale nebolo to na pravnickej fakulte. Riesila to cez rektora, myslim, ze by sa dalo na akejkolvek fakulte.