icon

Prečo by mal človek vedieť toľko jazykov?

18. sep 2023

Len tak som sa zamyslela. Ze vlastne niektori sa ucia cudzie jazyky. Vselijake maju to ako konicek alebo sa to nejak oplati ?

omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
kemrang
Odpoveď bola odstránená
kemrang
Odpoveď bola odstránená
kemrang
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
beronsche
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
kemrang
Odpoveď bola odstránená
ayfer
21. sep 2023

Niekedy je to nutnosť,niekdo sa proste chce učiť cudzí jazyk, napr moja dcéra vie po česky (áno aj to je podľa mňa cudzí jazyk s ktorým majú dnešné deti problém) sa musela naučiť po nemecky, keďže sme sa presťahovali do DE. Okrem toho ovláda angličtinu a momentálne sa učí po kórejský, spôsobom že z angličtiny prekladá do kórejčiny ....nemusí, baví ju to.

tilly
21. sep 2023

Pokiaľ žiješ, pracuješ na Slovensku a raz za rok ideš do Turecka s cestovkou, jazyky moc nepotrebuješ. Ale ak žiješ aktívne a cestuješ, bez jazykov si stratená. A koľkokrát nestačí len dobrá angličtina.

elenita
21. sep 2023

Ja som vystudovala spanielcinu a francuzstinu, studium ma velmi bavilo a naplnalo. Zacala som ale posobit v inom odvetvi, kde som vsak tiez tieto jazyky vyuzila - pri obchodnych rokovaniach, preklade zmluv a pod. Teraz sa zacal aj moj syn ucit po spanielsky v skole, kde som studovala aj ja - tak mu ucivo a vyslovnost vysvetlujem a neskutocne ma to bavi.

anika2007
21. sep 2023

@ptvw vies zase ine veci.kazdy je na nievo ine🙂

tianna
21. sep 2023

Samozrejme že sa to oplatí no ja to mám napríklad ako hobby a odreagovanie.. najstaršieho syna máme ZTP, teda pracovať nemôžem, ale učím sa španielsky už vyše roka a práve včera som začala aj s francúzštinou. Baví ma to a ktovie možno to predsa aj raz, v ďalekej budúcnosti nejak zuzitkujem 🙂 viem - dovolím si povedať - slušne po anglicky, skrátka dohovorim sa prakticky bez problémov s ľuďmi ktorí ju nemajú ako materinský jazyk, no aj s tými viem komunikovať pokiaľ berú na mňa ohľad a nemelu ako mlynček 😁 lepšie rozumiem anglickej angličtine ako tej americkej 🙂

tianna
21. sep 2023

@elenita jeeej prosím môžem napísať večer IP? Mala by som jednu otázku zo španielčiny ak by ťa to neobťažovalo. Ďakujem! 🙂

davidofff
21. sep 2023

To vážne ???😱😱😱😱

elenita
21. sep 2023

@tianna jasne, velmi rada, kedykolvek 😉

tomcimka
21. sep 2023

Nie každý má talent na jazyky. Môj brat vie poľský, ruský, anglický, taliansky, niečo švédsky (alebo dansky- spolužiaka mal zo severných krajín) a vie aj latinský.
Zaujímavé,že tu latinu využíva v práci počas komunikácie s kolegom. Totižto, prišili k nim nový kolegovia- nejakí utečenci. Jeden z nich nevedel v práci absolútne nič robiť a pochopiť, najmä preto,že neovládal jazyk. Raz mali v práci dosť vážny úraz a práve vďaka tomu kolegovi chlap prežil. Všetci, ešte aj záchranári, boli prekvapení ako profesionálne podal prvú pomoc. Vtedy sa dozvedeli,že on bol doma vo svojej krajine lekár. Lenže psychicky ho poznačili životné okolností a útek z domovej krajiny. Môj brat sa s ním začal rozprávať po latinsky. Zistil,že mu treba niečo aj niekoľko krát vysvetliť, kým pochopí čo a ako má robiť. Postupne ho brať aj naučil miestny jazyk.

tianna
21. sep 2023

@elenita ďakujem krásne, večer napíšem 😊❤️

seitna
21. sep 2023

ak Ti to nejde, neuč sa to nasilu, ak Ta to nebavi a nepotrebuješ to, za to, že sa to všetci učia, alebo vravia, že to je užitočne a sa to oplati, kazdy ma ine dary a mozog usposobeny na ine veci, venuj sa tomu, čo Ti ide a prinasa Ti radost, na čo sa tyrat.

dominikamacakova
21. sep 2023

@ptvw v škole sa akurát tak nadrvíš slovíčka a môžeš sa "učiť" aj 30rokov a prídeš do zahraničia a ani necekneš. Treba nejaký dobrý kurz na jazyky a dokážeš sa to naučiť aj ty. Paradoxne, ja som angličtinu v škole nemala a viem po anglicky viac ako ľudia, ktorí ju mali 10rokov a to som samouk, len tak okukávam z filmov, pozerám s deťmi rozprávky po anglicky, čítam (prekladám si) atď....

mikadooo
21. sep 2023

Ja len ako koníček. Nemyslím si, že ho niekedy využijem. Anj a Nej som sa naučila dobre v škole a pomohlo mi to pri hľadaní práce. Ten tretí jazyk v podstate nepotrebujem.

lapersefona
21. sep 2023

@melanta prosim ta aka pozícia to je?

lapersefona
21. sep 2023

@ptvw skus pocuvat cez sluchátka na tablete tam ti to ide priamo do ucha odporúčam
A eng titulky. Vies si aj spomaliť rýchlosť prehrávania resp keď pozeráš na netflixe a nechápeš vyznam vety a ak ma daný serial titulky v češtine tak si vieš jazyky na chvíľu prehodit

ptvw
21. sep 2023

@lapersefona len keď človek vie akurát "my name is" tak je to bieda a ťažké sa do toho nejak dostať

rozkvet1
21. sep 2023

Pre mňa koníček. Cudzí jazyk mi v škole vždy šiel tak ma bavilo učiť sa ho aj mimo školy a aj teraz. Ale nikdy som ho nevyuzila v komunikácií s niekym. A na cestovanie som až moc chudobná haha

pimpa12
21. sep 2023

Mne napríklad to pomáha v biznise. Mám klientov aj za hranicami a aj s číňanom a aj s brazílčanom sa dohodneme ak vie anglicky. Najlepšie sa mi učí práve od "nerodenych" anglicky hovoriacich. A ešte je mi veľkou motiváciou aj muž ktorý vie plynule 4 jazyky. On je fakt macher, jemu stačí učiť sa jazyk 6 týždňov a bez problémov sa dohovorí.

mooonika1975
21. sep 2023

@ptvw vyzerá , že ani slovenčina nebude 100%, to nijak 😂😂🤪🤪🤪