icon

Predškolská pedagogika: Prijímacie skúšky v Bratislave a Trnave

bibaa137
16. jan 2025

Dobrý deň, chcela by som si poslať prihlášku na danú VŠ. Absolvoval niekto ústny pohovor? Čo sa pýtali? Čo od toho očakávať?
Poprípade ešte Trnava - tam píšu, že prijímacia skúška je formou testu všeobecnej spôsobilosti na vysokoškolské štúdium? Na aké približne otázky sa pripraviť?
Ďakujem

sona_117
19. jan 2025

@bibaa137 ahoj na pohovore v Ba sa pýtali tak všeobecné otázky proste o sebe si mala porozprávať. Kto si čo si čo robíš a tak veci zo životopisu myslím. Ja som mala skončené inkluzívne vzdelávanie tak sa pýtali aj na to .

Tt ti neviem povedať ja som si dávala len prihlášku a minulého roku sa prijímačky ešte nerobili.
Nakoniec ma vzali aj do Ba a aj do Tt a vybrala som si Tt kvôli možnosti online štúdia čo sme mali teraz v prvom semestri .

olympus
19. jan 2025

@sona_117 Dobrý večer,prosím vás do prihlášky do Tt sa dáva aj životopis?A do Ba sa zasiela na školu potvrdené notársky maturitné vysvedčenie? Ďakujem za radu

jani90
19. jan 2025

@sona_117 prosim ta kedy byvaju prednasky?

olympus
19. jan 2025

@bibaa137 dobrý večer,podala som si prihlášku zatiaľ do Ba,ale viac by som chcela ísť do Tt,tiež ma zarazili prijímačky,trošku sa bojím.Rada by som sa zoznámila,možno budeme spolužiačky.Môžem napísať správu?

bibaa137
autor
20. jan 2025

@olympus jasné, budem rada.

bibaa137
autor
20. jan 2025

@sona_117 ďakujem, to si ma potešila. Ja som myslela, že nejaké ťažké všeobecné otázky prehľad.😂 Posiela sa aj životopis?
Prosím a ty si písala aj motivačný list?
K Trnave: je to náročné? Som počula že vraj áno.
Stále som není rozhodnutá či Ba alebo TT

sona_117
20. jan 2025

Ahojte . Nepamätám si už veľmi ale zda sa mi že ja som posielala životopis . A my sme museli posielať notárom overené vysvedčenia 1.-4. Ročník zo strednej plus maturitné vysvedčenie to do Tt (menia tie kritéria prijatia tak neviem ako to je teraz)
A do Ba ešte aj motivačný list áno.

A štúdium. No poviem vám nie je to med lízať ale keď vás to baví a máte v učení systém tak to už bude jednoduchšie. Vždy je najhorší prvý semester lebo neviete do čoho idete ale potom to už ide .
My sme mali teraz 8 predmetov z toho na dvoch sme písali seminárky a všetky predmety sme končili skúškou.

🙏 veľa šťastia každej z vás prajem hádam som vám pomohla ♥️

simona14
26. jan 2025

@sona_117 Dobrý deň prajem, chcela by som sa opýtať. Uvažujem si dať prihlášku na Trnavskú univerzitu PEP externe . A chcela by som sa teda opýtať ako často sa chodí do školy ? A či len soboty alebo aj piatky. Lebo Bratislave sa chodia piatku a soboty. Neviem či my zamestnávateľ ožení tie piatky. Počula som že v Trnave na externe je to väčšinou prednášky online. Je to pravda? Ďakujem za odpoveď.

sona_117
26. jan 2025

@simona14 dobrý deň ano prvy semester sme teraz všetko mali online ale skúšky sú prezenčne . Ale v letnom už nebudeme mať online . Len jeden či dva predmety budu online .

simona14
26. jan 2025

@sona_11
@sona_117 Ďakujem

bibaa137
autor
26. jan 2025

@sona_117 je to náročné v Trnave?

sona_117
27. jan 2025

@bibaa137 človek sa musí vedieť nastaviť a spraviť si režim a systematicky sa pripravovať. 🙏