icon

Presunutie termínu skúšky na vysokej škole kvôli pohrebu

Včera o 12:02

Nechodila som na VŠ takže neviem ako presne to chodí. Ako náročné alebo (ne)možné je presunutie termínu skúšky keď sa v rodine vyskytla vážna situácia napríklad úmrtie? AI tvrdí, že je to jednoduchý úkon a školy sú na to pripravené ale zaujíma ma či je to aj reálne tak. Ďakujem.

maranta_leuconeura
Včera o 12:04

Nechodila si na VS, tak preco sa pytas? Spravidla byva terminov na skusky viac. Teda staci sa odhlasit a prihlasit na iny termin, u nas to fungovalo tak. Potvrdenie o pohrebe je ti v pripade, ze je dostatok terminov este volnych na nic, nepotrebujes. Ak by sa stalo, ze by boli terminy uz obsadene alebo by to bol posledny termin, zobrala by som potvrdenie a s nim isla za skusajucim/garantom, ze si prosim nahradny termin, kedze sa mi nedalo prist. Easy.

anonym_644bb4
Včera o 12:11

@anonym_autor na vš nemáš len 1 termín

katka13katka
Včera o 12:11

Odhlasit zo skusky a prihlasit na iny datum. Ak nie je este dostupny, tak bude zverejneny neskor aj s opravnymi terminmi.

letfenixa
Včera o 12:14

Keďže som mala skúšky rozplanovane, tak by to pre mňa bola náročná situácia.

anonym_de0d90
Včera o 12:18
@letfenixa

Keďže som mala skúšky rozplanovane, tak by to pre mňa bola náročná situácia.

@letfenixa jasne, ale ved pohreb nie je povinna udalost. Ak zomrela teta z desiateho kolena, tak by som nesla. Na cintorin vies ist aj potom. Treba si urcit priority.

a0
Včera o 12:27

@anonym_autor dá sa, samozrejme, je to o prioritách a úprimne? Ja by som si neprehadzovala skúšky kvôli niekoho pohrebu. Tomu mŕtvemu je to úplne jedno a ostatní sa za mňa na skúšku pripravovať nebudú, ani mi platiť medziročník (v najhoršom prípade). 🙈 a keďže si nechodila na VŠ nevieš si ani predstaviť, čo taká príprava obnáša.

unicornlady
Včera o 12:36

Pýtať sa AI, ktorý o tom nič nevie.
Ja si teda nepamätám, že by toto niekto zo spolužiakov v škole riešil. A neviem, či škola má na to nejaké výnimky.
Ak by zomrel niekto blízky, tak by hádam nedávali pohreb na deň, kedy má niekto skúšky v škole.
A ak to nie je niekto blízky, tak asi ostatní pochopia, ak dotyčná osoba potrebuje riešiť školu a príde neskôr, v iný deň na cintorín.

Niekedy je možnosť vybrať si na skúšku z viacerých termínov. Niekedy sú až opravné dátumy.
Ale predpokladám, že na dátumy sú už poprihlasovaní a možno ani nie je možnosť prihlásiť sa na iný termín. Systém (AIS, školský systém) nepustí, ak nemá ako.

Ty riešiš koho presne?

ivanka.7
Včera o 12:46

Podľa mňa to dosť závisí od toho, v akom vzťahu je študent VŠ k človeku, ktorému ide na pohreb a tiež od samotnej školy a vzťahoch na katedrách.

Ocino mi zomrel v čase predtermínových skúšok, keď sa u nás zvykli písať testy, ktoré boli súčasťou klasifikácie (alebo aj jedinou jej položkou). Ja som bola úplne mimo asi týždeň, nenapísala by som ani mäkké f (ocino bol predtým zdravý, bolo to náhle). Spolužiaci obehli našich vyučujúcich a dali im vedieť, že jednoducho na niektoré tie testy neprídem. Keď som sa vrátila do školy, dohodla som si s vyučujúcimi vždy individuálny postup - všetci mi vyšli v ústrety, po spolužiakoch mi posielali uistenia, že sa nemám trápiť a všetko vyriešime, keď budem schopná normálne fungovať.

simsalabim
Včera o 12:55
@ivanka.7

Podľa mňa to dosť závisí od toho, v akom vzťahu je študent VŠ k človeku, ktorému ide na pohreb a tiež od samotnej školy a vzťahoch na katedrách.

Ocino mi zomrel v čase predtermínových skúšok, keď sa u nás zvykli písať testy, ktoré boli súčasťou klasifikácie (alebo aj jedinou jej položkou). Ja som bola úplne mimo asi týždeň, nenapísala by som ani mäkké f (ocino bol predtým zdravý, bolo to náhle). Spolužiaci obehli našich vyučujúcich a dali im vedieť, že jednoducho na niektoré tie testy neprídem. Keď som sa vrátila do školy, dohodla som si s vyučujúcimi vždy individuálny postup - všetci mi vyšli v ústrety, po spolužiakoch mi posielali uistenia, že sa nemám trápiť a všetko vyriešime, keď budem schopná normálne fungovať.

@ivanka.7 tiez si myslim, ze ak student vyucujucemu vysvetli, co sa stalo, vyjdu mu v ustrety. Kazdy normalny clovek by to urobil.

anonym_6a93d7
Včera o 12:57

Na VŠ som mala spolužiačku, ktorej zomrel v skúškovom období otec najlepšej kamarátky. Na skúšku, ktorá nebola ani skúška, len v podstate test a predmet sme končili hodnotením (cháp, že termín je na splnenie podmienok len jeden) musela ísť. Nepomohlo ani to, že išla za vyučujúcou, ani za dekanom. Vyučujúca si určila pravidlá a nechcela za žiadnu cenu povoliť. Bolo mi jej ľúto, naozaj jej na kamarátke záležalo a chcela tam pre ňu byť. No inak sa nedalo. Ak by na tento termín neprešla, opakovala by celý ročník.

deti95060810
Včera o 13:08
@anonym_6a93d7

Na VŠ som mala spolužiačku, ktorej zomrel v skúškovom období otec najlepšej kamarátky. Na skúšku, ktorá nebola ani skúška, len v podstate test a predmet sme končili hodnotením (cháp, že termín je na splnenie podmienok len jeden) musela ísť. Nepomohlo ani to, že išla za vyučujúcou, ani za dekanom. Vyučujúca si určila pravidlá a nechcela za žiadnu cenu povoliť. Bolo mi jej ľúto, naozaj jej na kamarátke záležalo a chcela tam pre ňu byť. No inak sa nedalo. Ak by na tento termín neprešla, opakovala by celý ročník.

@anonym_6a93d7 no nehnevaj sa , ale otec najlepšej kámošky je už len aká rodina. ani sa nečudujem dekanovi či vyučujúcemu že jej nato neskočili.
Blízky sú úplne iní ľudia ako otec kamoškin. Nato nemáš ani paragraf v práci.

anonym_6a93d7
Včera o 13:12
@deti95060810

@anonym_6a93d7 no nehnevaj sa , ale otec najlepšej kámošky je už len aká rodina. ani sa nečudujem dekanovi či vyučujúcemu že jej nato neskočili.
Blízky sú úplne iní ľudia ako otec kamoškin. Nato nemáš ani paragraf v práci.

@deti95060810 Tomu rozumiem, ale z ľudského hľadiska mi to prostre nedá. Pre každého je podstatný iný človek. Niekomu je otec kamarátky bližší ako vlastný. Len som napísala skúsenosť, neriešim, kto mal alebo nemal pravdu.

katkaseiner
Včera o 13:19

situacie su rôzne. Mavala som viac termínov a snazila si dat odstup medzi skuskami. Ked jedna nevysla, obcas bolo dost tazke najst termin na ktory som sa vedela aj pripraviť aj ze bol termin este volny.Každopádne da sa to ale fakt zavisi ci uz ma dohodnute vsetky skusky a snazi sa pomedzi to ucit. Presunutim jednej môže byt kludne problem. Každopádne by som ak nemozem, nesla na pohreb, mrtvemu to nepomoze a jeho pamiatku si viem uctit aj o 3 dni neskor

januska12323
Včera o 14:07

Daný študent ti určite povie presnejšie ako to u nich funguje. Každý predmet má viac termínov skúšky.

biba_18
Včera o 14:55

@deti95060810 to že na to nemáš paragraf v práci neznamená že na pohreb ísť nemôžeš, pretože papier dostaneš a buď si to nadpracuješ alebo máš neplatené voľno. stačí byť človek a nie sviňa…

luliu
Včera o 15:02

@anonym_autor odhlásis sa z termínu a prihlásis na iný. Absolútne žiaden problem

anonym_b85112
Včera o 15:05
@a0

@anonym_autor dá sa, samozrejme, je to o prioritách a úprimne? Ja by som si neprehadzovala skúšky kvôli niekoho pohrebu. Tomu mŕtvemu je to úplne jedno a ostatní sa za mňa na skúšku pripravovať nebudú, ani mi platiť medziročník (v najhoršom prípade). 🙈 a keďže si nechodila na VŠ nevieš si ani predstaviť, čo taká príprava obnáša.

@a0 áno jasne, zomrie blízky človek a ty si povieš no a čo, je mŕtvy, je koniec, škola je prednejšia 🙄🙄🙄

deti95060810
Včera o 17:20
@biba_18

@deti95060810 to že na to nemáš paragraf v práci neznamená že na pohreb ísť nemôžeš, pretože papier dostaneš a buď si to nadpracuješ alebo máš neplatené voľno. stačí byť človek a nie sviňa…

@biba_18 ty už to zas rozvíjaš inak.

anonym_2fa188
Včera o 17:23
@anonym_b85112

@a0 áno jasne, zomrie blízky človek a ty si povieš no a čo, je mŕtvy, je koniec, škola je prednejšia 🙄🙄🙄

@anonym_b85112 by si sa čudovala čo som si už vypočula ako ospravedlnenie. V blízkej rodine - nedostala som dovolenku - pritom mala nárok, alebo je to ďaleko - 200 km.

a0
Včera o 17:28
@anonym_b85112

@anonym_b85112 vieš, že áno? Jedine smrť manžela alebo detí by ma reálne zasiahla, lebo oni sú moja každodenná realita a to by som zrušila rovno celý ročník, nie skúšku. Zas sa netvárme, že pohreb je pre mŕtveho, je to výhradne záležitosť živých a ich potrieb (alebo predvádzania sa svojim spôsobom).

biba_18
Včera o 17:31

@a0 fakt? mama, brat, babka, blízky strýko, jediná neter? nič z toho by ťa nezasiahlo? 😏 no 🤷‍♀️

merrysa
Včera o 17:34

@anonym_autor veď normálne v systéme sa dá odhlásiť a vybrať nejaký iný termín, ale teda musia tam samozrejme byt voľne miesta .. ja som to robila bežne keď som sa nestíhala učiť alebo sa mi nechcelo

bomba36
Autor odpoveď zmazal
a0
Včera o 17:37
@biba_18

@a0 fakt? mama, brat, babka, blízky strýko, jediná neter? nič z toho by ťa nezasiahlo? 😏 no 🤷‍♀️

@biba_18 takže zvyšok rodiny by bol protivný a nedali by na iný deň pohreb, ak by to bola najbližšia rodina? Bavíme sa tu o tom, že niekto šiel na skúšku, nie na pohreb. 🤷🏼‍♀️

bomba36
Včera o 17:45

Píše "vážna situácia, napríklad pohreb". Nie, že ide konkrétne o pohreb. Skôr si myslím, že chce so študentom cvičiť ako sa jej hodí, lebo na internete povedali, že skúšku si ľahko prehodí. Pritom na VŠ nechodila a vie o tom veľké prd. A samozrejme už sa ani nevyjadrí a nechá vás sa tu hádať ešte na 5 strán.

anonym_5f549a
Včera o 18:09

Formálne zmeniť termín skúšky by nemal byť vôbec problém. Pokiaľ vie, u nás v škole sa dalo odhlásiť ešte 15 minút pred samotnou skúškou. Kamoška na inej škole to mala 24h pred skúškou. Problém nastáva, keď treba nájsť iný termín, už môže byť plný, prekrývať sa s iným predmetom ale asi najčastejším problémom jej krátky koridor na učenie. Ja som si robila vždy tzv. skúškový kalendár. Vždy som mala stanovené koľko dní, na ktorý predmet potrebujem a tak podobne. Každá zmena bola komplikácia.

lienka.7
Včera o 18:15

@anonym_autor si troll alebo sa toto pýtaš vážne?

ivanaks
Včera o 19:05

Na našej VŠ skúškové ešte len začína, takže Tvoja otázka je bezpredmetná, zatiaľ sú vypísané prvé (riadne) termíny. Nasledovať budú opravné (prvý a druhý opravný) termíny, keď je možné "nahradiť" si ten, na ktorý si nešla kvôli pohrebu. Alebo ešte len plánuješ úmrtie a ideálne na posledný možný opravný termín? V takom prípade je potrebné požiadať o dekanský termín a je na ňom, či Ti ho udelí... Ale celé to zaváňa špekuláciou (už aspoň vieš, kedy "bude pohreb", alebo dotyčný ešte ani nezomrel)?

didiba1986
Dnes o 10:00

@anonym_autor kam chodite do skoly? Su aj opravne terminy