icon

Prijímacie skúšky na psychológiu na UMB a TRUNI

adieeee2006
9. sep 2025

Dobrý deň , chcela by som študovať psychológiu na vysokej škole, niekto skúsenosti alebo hodnotenie na vysoké na Slovensku, hlavne UMB a TRUNI, prijímačky a priebeh štúdia? Na Truni pisu ze len vseobecne testy, na UMB ze aj biologiu atd. Vie niekto ako narocne ? Tiez pisu ze okruhy na studium poslu az s prihlaskou co sa mi zda neskoro, nevie niekto ake su a z akej literatury sa treba ucit ? Ďakujem

anonym_c98a15
9. sep 2025

@adieeee2006 si nejaka netrpezliva, ak zaradom zakladas tie iste temy. Prvy predpoklad pre povolanie psychologicky nemas.

adieeee2006
autor
10. sep 2025
@anonym_51d08e

@anonym_51d08e ďakujem🙂

adieeee2006
autor
10. sep 2025
@anonym_c98a15

@adieeee2006 si nejaka netrpezliva, ak zaradom zakladas tie iste temy. Prvy predpoklad pre povolanie psychologicky nemas.

@anonym_c98a15 ďakujem za názor ale nepýtala som sa na to či mám predpoklady. Trpezlivá som, ale keďže sa mi blížia maturity a prijímačky sú cca v tom istom období, chcem sa začať dobre pripravovať už teraz nech toho nemám veľa. Preto zisťujem aj ohľadom tej literatúry, keď mi ju pošlú mesiac predtým a teraz , bude to výrazný rozdiel. A zaradom som založila témy lebo som tu nová a nevedela som nájsť tie kategórie ktoré som chcela na prvý krát, taktiež si myslím ze takto to uvidí viacej ľudí. Ďakujem pekne za názor🙂

anonym_740805
10. sep 2025
@adieeee2006

@anonym_c98a15 ďakujem za názor ale nepýtala som sa na to či mám predpoklady. Trpezlivá som, ale keďže sa mi blížia maturity a prijímačky sú cca v tom istom období, chcem sa začať dobre pripravovať už teraz nech toho nemám veľa. Preto zisťujem aj ohľadom tej literatúry, keď mi ju pošlú mesiac predtým a teraz , bude to výrazný rozdiel. A zaradom som založila témy lebo som tu nová a nevedela som nájsť tie kategórie ktoré som chcela na prvý krát, taktiež si myslím ze takto to uvidí viacej ľudí. Ďakujem pekne za názor🙂

@adieeee2006 ahoj, ak ťa upokojím, tak mesiac na naučenie sa na prijímačky je až až.. Úplne zbytočne sa to budeš učiť už teraz a 90 % učiva do príjimacích konaní zabudneš. Hovorím ti ako človek, ktorý sa za necelý mesiac naučil na prijímačky a 90 otázok na štátnice 😅. Je super, že si takto iniciatívna, ale pohode to zvládneš.

adieeee2006
autor
10. sep 2025
@anonym_740805

@adieeee2006 ahoj, ak ťa upokojím, tak mesiac na naučenie sa na prijímačky je až až.. Úplne zbytočne sa to budeš učiť už teraz a 90 % učiva do príjimacích konaní zabudneš. Hovorím ti ako človek, ktorý sa za necelý mesiac naučil na prijímačky a 90 otázok na štátnice 😅. Je super, že si takto iniciatívna, ale pohode to zvládneš.

@anonym_740805 ďakujem pekne za odpoveď a za radu🙂

anonym_c98a15
10. sep 2025
@adieeee2006

@anonym_740805 ďakujem pekne za odpoveď a za radu🙂

@adieeee2006 moja dcera sa doucovala na prijimacky 1 cely sk.rok. Ale to sa vtedy nestudovala psychologia na kazdej sukromnej VS a popri zamestnani, ale na dvoch univerzitach na Slovensku a prijimali 15 studentov+2 na odvolanie. Prijimacky sa robili v dvoch kolach. Doporucujem ti statnu univerzitu.