Prijímajú vysoké školy na Slovensku s Mensa certifikátom?
Ahojte, neviete či aj na Slovensku prijímajú na vysoké školy s certifikátom od Mensa Slovensko (IQ nad 130€ bez prijímačiek? Viem, že v Česku áno
@stvura Tak to nemáš pravdu, ani v dnešnej dobe neplatí, že čistý jednotkár prijímačky nerobí. Ekonomický odbor v Brne aj v Bratislave a vôbec ich nejaké čisté jednotky nezaujímajú, všetci bez rozdielu musia písať prijímačky. Výnimku tvoria napr. účastníci celoštátnych kôl niektorých predmetových olympiád...
to , ze ma niekto IQ nad 130 este nezarucuje, ze ma aj znalosti toho odboru , na ktory sa hlasi......
Vsetky VS maju podmienky prijatia na svojich strankach, staci si pozriet a citat. Ale to by clovek s IQ nad 130 mal vediet. Hlavne je zbytocne pytat sa vseobecne, ved snad mas nejake zaujmy a nebudes si vyberat podla toho, kde beru bez prijimaciek.
tie € som tam nechtiac dala
@dskjhfdlkdjhl no nenašla som to.. preto sa pýtam.. ani človek s IQ nad 130 nie je neomylný a bez chyby.
to fakt má nejaká škola takú možnosť že s iq130+ ťa zoberú bez prijímačiek? 😲
Od toho je toto fórum, že ľudia kladú otázky. Ja už som dávno po strednej a študujem už jednú vysokú školu.. no chcela by som prípadne ešte jednu začať. A na strednej som rozhodne samé jednotky nemala, hlavne už to bolo dávno a mám úplne iné nastavenie v živote teraz. A áno mám IQ nad 130 a neviem prečo ľudí na modrom koniku tento fakt vytáča
@biba_18 áno v Brne a v Prahr na niektorých odboroch
to musia byť nejaké smiešne odbory kde sa im veľa ľudí nehlási ...
Ja som este nevidela, ze by niekde brali bez prijimaciek na zaklade mensa certifikatu. Syn ma tiez nad 130 a ked mu to prisiel certifikat na mail, tak pozrel, zobral na vedomie a vymazal 🙈
@nelca84 ehm no a?
@biba_18 IT odbory takže nemyslím
@nelca84 zaujímavé, že ale na tie testy išiel.. ale jasne musíte dať najavo, že jeho to nijak netrápi 😁
@nelca84 resp. platiť 10/20€ za testy a potom výsledok vymazať 😁 alebo si robil pseudotest na nete?
Autorka, nikoho na MK nevytáča tvoje IQ. Je tu veľa žien s vyšším IQ, je tu veľa žien, ktoré majú viac VŠ, je tu veľa žien, ktoré na úrovni C1 hovoria viacerými jazykmi, ktoré sú úšpešné v kariére či podnikaní. A je tu veľa žien, ktoré nemajú extra vedomosti ani vzdelanie, ale majú vysoké EQ a sú skvelými ľuďmi. Takže určite tu tvoje IQ nikoho nevytočí. Skôr niekoho vytočí tvoj arogantný prejav. Mňa osobne nie, viem, že veľa ľudí s vyšším IQ má nízke EQ.
Preto ti z mojej dlhoročnej praxe a skúseností ako prvé odporúčam, zapracovať na EQ (dá sa to) a aj na vzťahovačnosti. Stretávam sa celé roky s ľuďmi, ktorí majú vysoké IQ, viac VŠ, ovládajú jazyky, majú naozaj brutálne skills. Ale nemôžem ich ako headhunter odporučiť klientovi, pretože ich komunikácia a schopnosť byť tímovým hráčom je na bode mrazu. Bez EQ to dnes na väčšine pozícii nejde, dokonca ani v IT či vo vede.
Čo sa týka tvojej otázky, neviem o tom, že by na Slovensku niektorá univerzita prijímala bez prijímačiek vyslovene na základe IQ. V podstate pre to ani nevidím dôvod. Píšeš, že jednu VŠ už študuješ. Tiež študujem aktuálne druhú VŠ (aj keď budem zrejme výrazne staršia od teba), takže moja rada je - vyberaj si ďalšiu univerzitu buď kvôli profesnému uplatneniu alebo preto, že ťa ten odbor zaujíma a baví. Nehľadaj školu podľa prijímačiek.
Nie, boli sme spolu na riadnom teste, ktory bol organizovany v priestoroch univerzity. Akoze co je na tom dat 10e za test? To je akoze nejaky majetok? Platila som 30, 10 za syna, 20 za seba. Ja som vedela aj bez testu ze je inteligentny. On to neriesi, ani to nikomu nehovori. Studuje na bilingv. gymku. Si predstav, ze ma aj Cambridge certifikat C1 a ani o tom v skole nikomu nepovedal.
predpokladám že na vš technického smeru ide málo takých študentov, čo by nemali napriemerné iq ... teda ak na tých odboroch dajú takú smiešnu možnosť, nebudú to vychytené odbory. nemá to logiku ...
@melanta ďakujem za normálnu odpoveď. Úprimne ono sa to možno zdá, že som sťahovačná, ale veľa ľudom vadí,že sa pýtam túto otázku a neviem si sama zistiť info..ale keby nespomeniem niečo s IQ tak by ľudia odpovedali normálne. Takže len na základe toho reagujem tak
Myslim, ze tu nikoho nevytaca vyska Tvojho IQ, skor je zvlastne, ze nejaky clovek si vybera VS podla toho, kde by ho vzali bez prijimaciek. VS by sa mala vyberat najma podla toho, co Ta zaujima, v com si dobra, obzvlast, ak mas IQ 130.
Darmo Ta niekde zoberu na zaklade IQ, ked ta to nebude bavit.
Ak mas zaujem o konkretnu VS a nenasla si tam info o podmienkach prijatia, tak napis, najdeme.
@dskjhfdlkdjhl mám záujem o konkrétny odbor a niekde som počula, že naň berú bez prijímačiek a úprimne rada by som sa im vyhla, lebo mám problém so stresom z psychických dôvodov, tak to je ten hlavný dôvod.
@dskjhfdlkdjhl lenže neviem to nájsť na stránke VŠ, tak sa pýtam, či náhodou niekto nevie.
Tak uz si sem davno mala hodit info, o ktoru VS sa jedna a dozvedela by si sa, lebo je skoro iste, ze niekto to dokaze najst.
@dskjhfdlkdjhl no mala by som záujem o psychológiu.. 😅
Neviem, ako dlho si na MK. Zrejme krátko, inak by ťa to neprekvapilo. Na druhej strane, nech je reakcia okolia akákoľvek, o tebe napovie práve to, ako vieš reagovať. Takže hneď toto máš dôvod na to, aby si popracovala na svojom prejave. Pretože ten budeš v praxi potrebovať veľmi. A to, že máš problém so stresom to potvrdzuje. Kľudne študuj aj 3 VŠ, ale zapracuj na tom, aby na teba nemal vplyv stres a aby tvoje reakcie neovplyvňovalo to, ako komunikuje druhá strana.
Ak ti ide o konkrétnu VŠ, mohla si hneď v úvodnom príspevku napísať o akú VŠ ide. Niekto z nás to mohol pozrieť. Prípadne si môžeš napísať na študijné oddelenie. Psychológia ktorá univerzita? Lebo rôzne univerzity majú rôzne podmienky prijímania na rovnaký odbor.
Konkrétne UK Bratislava alebo Ružomberok
UK určite nie
Tu je UK, filozof. fakulta, zoznam odborov, kde beru bez prijimaciek:
https://fphil.uniba.sk/pk/bc/bezps/
Ak dobre vidim, psychologia tam nie je. Stacilo na to par klikov.
Ruzomberok si skus najst sama.

O takom nad 130eur som nepocula...ak by si ale mala/mal IQ 130 tak mas ciste jednotky a prijimacky aj tak nerobis
Medicinske odbory vyzaduju aj EQ takze bez prijimacok ta neprijmu.
Ale v dnesnej dobe - moja skusenost sa vies dostat vsade...ta uroven deti je tak nizka ze vystuduje kazdy kto sa len troska snazi