Prijímajú vysoké školy na Slovensku s Mensa certifikátom?
Ahojte, neviete či aj na Slovensku prijímajú na vysoké školy s certifikátom od Mensa Slovensko (IQ nad 130€ bez prijímačiek? Viem, že v Česku áno
A potom ako budeš robiť skúšky a podľa možnosti načas, keď máš problém so stresom už pri prijímacích skúškach, u študentov VŠ nezaváži, že majú vysoké iQ, keď ostatnú záťaž zvládnu len ťažko.
a teraz čítam tú poznámku o tom že tvoje iq niekoho vytáča ... no, dievča, si dosť sebestredná 😂 isteže, iq nad 130 má cca 2% populácie - ale stále je to dosť ľudí v absolútnych číslach 😉
@biba_18 oki 😄
@biba_18 ja si myslím, že je to pre niektorých ľudí citlivá téma bez ohľadu na to či má niekto IQ 150 alebo 90.. nebolo to myslené tak, že som jedna z mála, ale ľuďom niekedy vadí keď to niekto o sebe povie, nie, že ostatní okolo majú málo, alebo čo
ok, celkom chápem že vzhľadom na otázku v príspevku to iq podstatné je - ale inak naozaj nie je nutné to nikde spomínať, to len taká rada 😉 lebo presne tak to vyznieva, že sa chváli alebo čo ...
@hanaha no neviem ako je to teraz, co maju moje spoluziacky deti ich na drvivu vacsinu skol vzali bez nejakych prijimaciek...ja sama studujem 3tiu VS a na ziadnu z tych dvoch co mam spravene som prijimacky nerobila 🙂 (ani na strednu paradoxne, vzali ma bez v roku 1991). Ale nie o to ide, ako pise zakladatelka temy, kedze uz ma nieco vystudovane ju ako dialkoveho platiaceho studenta vezmu bez prijimaciek @autorka, problem by bol s dennym studiom. A na psychologiu vysoke IQ dojem nespravi 🙂, skor ich to EQ bude zauimat.
A odkial vies autoka, ze univerzity beru bez, len na zaklade IQ? Moja neter robila na Karlovku prijimacky na psychologiu a pokial viem tak hlavny doraz sa kladol na esej. Nikto sa jej na znamky nepytal (inac mala vyborne) a na zaklade vyborne spracovanej a odprezentovanej eseje ju vzali.
Ja osobne nezavidim...moje nie je menzove ale osciluje dakde medzi 120-130, v rodine sme mali ludi s tymto IQ a nedopadli dobre...svojmu starsiemu synvi som nedala testy robit, ale myslim ze tiez by ho mohol mat velmi vysoke.
Autorka, ano v Cesku Brno berie nad 130 bez prijmaciek. Prihlasky boli do 31.3. na drvivu vacsinu VS. U nas niektore fakulty su len s prijmackami a niektore univerzity napr. Zilina bez prijmaciek s velmi vysokymi priemermi az to vyzera tak akoby sa tam nikto nehlasil. Nepises odbor, tak nepisem ani ja, pisem vsak o kontretnych odboroch ktore pozeral moj maturant.
@stvura IQ nehovorí absolútne nič o známkach.
V CR prijima fakulta informatiky ked mas Mensa test nad 130 - ale musi to byt test prave od ceskej Mensy - nie ten co si spravis niekde na nete + tam musi byt dobry priemer znamok. Ta informatika je tam preto, lebo IQ testy su zamerane prave matematicko-statistickym smerom. Ak chces psychologiu tak to by si musela mat dobre vysledky v celostatnej olympiade z ludskych prav. Na psychologii je dolezite viac EQ ako IQ. Preto tie ludske prava. Psychologia je napriklad v CR extremne ziadana - dostat sa tam je velmi tazke. Preto tie ludske prava chcu nie skolske ani okresne ale celostatne vysledky. Tam bude najlepsia hrst studentov z CR.
A ake vysledky si mala zo SCIO ? z verbalnej a analytickej casti? tie sa jedine akceptuju na psychologiu na UK
@kittykat22 Viem, že berú aj od slovenskej Mensy, lebo to tam riešili keď sme boli na testoch, že idú do Brna
@stvura 120 - 130 je tiež super 🙂
Do Ružomberka berú každého kto trafí do budovy a nepokúsi sa ju podpáliť 🤣 ale tá škola má hroznú úroveň tak dobre zváž či tam chceš mrhať časom. V Bratislave na psychológiu kedysi robili aj osobné pohovory aby tam nezobrali kadejakých ľudí čo sa na to nehodia. To už zrušili a sú len písomné testy, ale brať len tak každého kto má papier o vyššom IQ by na ten odbor bola riadna hlúposť lebo práve pri vyššom IQ je často znížené EQ a to je pre psychológa oveľa dôležitejšie.
ano, do Brna na informatiku. V Prahe to neuznavaju.
no myslím, že ľudia s IQ nad 130 si informácie nehľadajú na tomto fóre 🙂))
Učím na gympli a áno, na základe IQ testov berú školy v ČR študentov, test musí byť spravený vo veku 15 a viac rokov, takže som mala baby, ktoré ako deviatacky boli testované a mali info o VŠ, ktoré ich zoberú - IT odbory. Vôbec nie ľahké školy. Študovali v matematickej triede. A vedeli počas celej SŠ, že na konkrétne odbory musia len zmaturovať z vybraných predmetov...Ale na SVK som takú školu nenašla. Väčšina už pôjde cestou SCIO testov.
Necitala som celu diskusiu ale…Ano mas pravdu s tym,ze ked mas takzv.Mensa cislo sa dostanes lahsie na niektore prijimacky.Pamatam si,ze SR nema nic take😀,ale viem,ze par skol je v Prahe a Brne sa mi zda.Spytaj sa v mense…Oni musia mat prehlad.Teda mali by mat.MENSA Slovensko Hana Dojcanova alebo na niekoho z nich sa tam obrat…Urcite ti poradia.
@autorka každá jedna VS ma schválené pravidlá pre prijímanie, stačí si to nájsť na stránke fakulty, kde to musi byt povinné zverejnené. Mimo to, schvaľuje to akademický senát fakulty. Pokial napriek tvojmu vysokému IQ to nevieš nájsť, tak stačí napísať na študijné oddelenie, alebo prislusnemu studijnemu prodekanovi - kontakty mas na webe. Pri tebe krásne platí, že ani vysoké IQ nezaručuje jednoduchšie uplatnenie v živote. Pises, ze študuješ, zaujimave, ze takéto veci neovládas
@misanthropicdann tuto informaciu som nikde neuviedla, asi toto nebolo ku mne 🙂
Do Ružomberka ta zoberú s radosťou, lebo je to škola s podpriemernou úrovňou. Úprimne by som k takému psychologovi nechcela ísť, ktorý môže mať IQ aj 150, ale školu, kde zoberú aj s IQ 90. A nie na Slovensku sa testy Mensa neuznávajú, maximálne to môže byť za bonusovy bod
autorka, na slovensku som nezaznamenala, ze by takto prijimali na univerzity.
v bratislave bez prijimaciek by mala byt psychologia na paneuropskej, uroven posudit neviem.
na uk su kriteria uvedene, myslim, ze ide o scio testy. tie sa daju robit online a viackrat, takze tam sa da stres odburat celkom jednoducho. navyse mas teraz rok cas si to zvazit.
@janush hladaju... by si neverila, co sa tu niekedy podozvedam 🤪
autorka - a vies vobec ze Mensa Ceskej republiky testuje inym testom ako Mensa Slovensko? A rovnako ze je totalne odlisna legislativa prave v tejto oblasti a aj preto je v CR praca s nadanymi detmi na uplne inej urovni? A ked uz sme u toho slovenskeho certifikatu, je to zdrap papiera.
Akoze ani vo sne by ma nenapadlo riesit, na aku VS sa dostanem bez prijimaciek, len zato ze som v 1% populacie.... Neviem, asi som stara skola, ale som toho nazoru ze to, co studujem, by ma malo predovsetkym bavit...

@dskjhfdlkdjhl vďaka