icon

Príprava na fyzické testy pre prijatie k policajtom

22. aug 2025

Dobrý večer prajem.
Za cca 28 dní mám absolvovať testy fyzickej zdatnosti aby v prijímacom konaní do policajného zboru.
Najprv som si myslela že to nebude nič strašné nakoľko v predošlých mesiacoch som pravidelne chodila na prechádzky a môj osobný rekord v chôdzi bol cca 25 km v jeden deň.

Avšak v posledných dvoch dňoch som prišla na to že pri behu mi to vôbec nepomáha a zadýchavam sa už po 1,5 minúte behu. Norma na 1500 m pre ženy je 10,5 minúty. Sed ľahy tiež nie sú veľmi dobre (možno preto že som to vyskúšala večer o 21:15 a zvládla som urobiť max 12.

Viete mi prosím povedať ako prebiehajú tie fyzické testy ? Budeme robiť sed ľahy a kliky na podložke alebo niekde na ihrisku ?

Nejaké tipy ako to nejako vylepšiť ? Motiváciu mám len nejaké rady by mi pomohli. Stačí ak budem cvičiť a behať 4x týždenne ? Prípadne mám v jeden deň kombinovať všetko alebo napr. v jeden deň beh a v ďalší cvičenie klikov a sed ľahov ?

Vopred ďakujem za cenné rady.

btus
22. aug 2025

tieto testy čo majú teraz sú ľahké. Takéto limity sme mali ako deti na ZŠ. 1500 za 10 min. Veď to je skoro chôdzou. Za minútu urobíš iba 12 brušákov? To vážne? Zabudni na skúšky a najskôr si zvýš kondičku. Za 28 dní veľa nenatrénuješ. Už teraz sú smiešne tie limity a ani tie nezvládaš. 3x beh a 3x silový tréning. 1 deň oddych.

autor
22. aug 2025

Nuž možno to je tým časom ale rozhodne to nevzdám. Radšej zapracujem. Ďakujem pekne za radu

ninusa221
22. aug 2025

@anonym_autor ahoj priateľ robil pred 2 tyzdnami chodili v skupinkách po 4 v telocvični.

autor
23. aug 2025
@ninusa221

@anonym_autor ahoj priateľ robil pred 2 tyzdnami chodili v skupinkách po 4 v telocvični.

@ninusa221 ďakujem pekne. Takže v telocvični.

marcellka32
23. aug 2025
@anonym_autor

@ninusa221 ďakujem pekne. Takže v telocvični.

@anonym_autor no takto, aj dcéra mala ambíciu skúsiť, napokon šla inde....Ale keď urobíš len 12 brušákov/min, toto musíš zmeniť

autor
23. aug 2025

To ide samo sebou. Kamoška mi povedala že keď som začiatočník mám ísť pomalšie a skúsiť ten počet aj keď za dlhšiu dobu

autor
23. aug 2025

Taktiež mám zmeniť čas. Vyskúšať keď je možno poobede nie večer.

autor
23. aug 2025

Máte aj nejaký link ako to má vyzerať ? Možno majú nejaké iné požiadavky u polície. Tiež za ten mesiac nebudem to stíhať lebo idem na dobrovoľný vojenský výcvik takže termín budem musieť skúsiť v októbri

mistymay33
23. aug 2025

@anonym_autor prepac, ale pripravovať sa na fyzické testy k policajtom tak, ze chodis na prechadzky je uplne mimo. Ak urobis len 12 brusakov, tak tvoja fyzicka kondícia je velmi slaba a myslim ze za mesiac to nevylepšis. Odporucam pracovat na svojej kondícii a v pripade neúspechu skusit urobit testy este raz za nejaky cas.

autor
23. aug 2025

Dobrý deň prajem. Uvidíme ako to bude dnes , a po prinútení sa som už aj zabehla kombinovane s chôdzou 1500 m, potrebujem zapracovať na čase a chôdzi. Viacerí moji známi povedali že cvikom to príde a že oni keď začínali tiež to nebolo najlepšie. Rozhodne budem ešte pracovať a ak sa nebudem po mesiaci cítiť spýtam sa na iný termín. Takže budem skúšať ďalej kým to nepôjde. Pekný deň prajem

autor
23. aug 2025

na čase a dychu.

autor
23. aug 2025

@marcellka32 rozhodne si vezmem Vaše slová k srdcu. Uvidíme kedy budú testy možno až v októbri takže mám ešte trocha času to zlepšiť. Rozhodne budem cvičiť. Spolu s oporou v mojich kamarátoch a rodine to rozhodne zvládnem. 🙂

anonym_562bd3
24. aug 2025
@anonym_autor

Nuž možno to je tým časom ale rozhodne to nevzdám. Radšej zapracujem. Ďakujem pekne za radu

@anonym_autor zapracuj
Znamy sa pripravoval cca 3mesiace, kazdu disciplinu poctivo kazdy den, cvicil, plaval

anonym_831250
29. okt 2025

Zdravicko, ako si dopadla? 🙂