icon

Problém s metodológiou v diplomovej práci

simma121
21. mar 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ohľadom diplomovej práce, ktorú momentálne píšem... zistila som ze mam chybu v metodologii keďže mam psychologicky výskum. Školiteľa o tom vie.. problém je ten ze som tam mala mat 2 dotazniky ale mam iba jeden lebo pri zbere dat niekde nastala chyba a ten jeden záhadné zmizol co mi je cudne lebo keď som robila predvyskum tak tam je nahodený.. a do predvyskumu som dopĺňali veci do hlavného.. chcem sa opýtať je tu niekto kto sa stretol s týmto problémom a prácu aj tak obhájil? Som zúfalá neviem co ako spraviť aby bolo dobre. Ďakujem pekne.

cyberk
21. mar 2025

tak si ten druhy dotaznik jednoducho dorob a spracuj, aj tak tieto somariny z odborov, aky studujes aj ty, uz nikdy nikto nebude citat, dotaznik je najprimitivnejsia forma, ktora sa da pouzit v tychto pracach, to si mozes povyplnat aj sama (tvarit sa, ze to su realni respondenti) a spracovat... Neopustaj sa :D toto su fakt banalne veci a dotaznik a spracovanie mas aj za den dopisane v praci

thereisabear
21. mar 2025

Tak buď si dáta vymyslíš alebo výskum zopakuješ. So strateným dotazníkom diplomovku neobhájiš.

januska12323
21. mar 2025

Záhadne zmizol 😁 tak buď ho úplne vymažeš z práce alebo ho urob, času máš dosť.

valandra26
21. mar 2025

no bohuzial ho budes musiet asi dorobit. argument, ze sa ti dotaznik stratil asi neprejde 😀

simma121
autor
21. mar 2025

@cyberk lenže moja školiteľka o tom vie keďže chcela vidieť tie dáta a povedala mi ze tam mam dat korelaciu jednotlivých komponentov takže teraz neviem na com som a ci sa to dá obhajit

januska12323
21. mar 2025

Logicky ak niečo napíšeš v úvode a potom to neplatí neobhájiš, musela by si mať sakra dobrý dôvod prečo si to tam napísala a potom nevykonala.

simma121
autor
21. mar 2025

@januska12323 lenže na jeden komponent mam 2 dotazniky jeden pouzijem ale druhý nie

simma121
autor
21. mar 2025

@simma121 na ostatné komponenty mam dotazniky

iivancova
21. mar 2025

Je problém ten chýbajúci dotazník ešte dorobiť, rozposlať?

simma121
autor
21. mar 2025

@iivancova je lebo potrebujem tých istých respondentov co uz mam

simma121
autor
21. mar 2025

@simma121 zohnala som si nové dáta nakoniec, náhodou tu nie je niekto kto sa vyzná do SPSS statistics programu ?

lienkashcj
23. mar 2025

@simma121 skus pozrieť stránku jaspravim.sk najdi tam niekoho kto vie v tom robiť, zaplať a nech ti pošle aj vysvetlenie