Psychológia alebo fyzioterapia: Aký odbor je lepší?
Ahojte, o rok by som chcela na VŠ ale rozhodujem sa stále medzi psychológiou a fyzioterapiou(prípadne niečo v tychto smeroch). Obe by ma bavili, pri oboch sa pomaha luďom, jedno slovne druhé skôr fyzicky, čo si myslite vy? Čo je podla vás lepši odbor, lepšia voľba? Myslim že pri oboch sa musi človek velmi učit a obe su tažke ten magister je tam podla mna doležitý) , a obe maju perspektivu že sa práca nájde vždy a všade, no neviem naozaj čo vybrať
chcela by som si spísať PRO a PROTI, vedeli by ste mi s tym pomoct? Ak máte aj vlastne skusenosti a podobne
Bola by som vďačná
kde by asi boli? Niekde kde ich z toho nedrb*ne a pritom sa dokazu uzivit
@martinmmartin zahranicie? niekto tu pisal ze psycholog v zahranici moc sancu nema
citala som si tu na ML diskusie podobne a mam pocit ze na svetky Vš odbory sa tu najdu ludia čo povedia - ťažke, neuplatniš sa, vela penazi do toho, velka konkurencia a podobne…. tak čo teda študovať podla ludi tu na MK? :D aby to bolo dokonale a neboli by žiadne ale
Sama si odpovedz- ako je dolezite aby klient a psycholog nemali ziadnu recovu barieru?
Co studovat? Technicky smer - nepotrebujes nic obkecat, vsetko je standartizovane po ceom svete, vystacis si s anglictinou.
Elektromechaniku, Elektroniku, civilne inzinierstvo, nerastna geologia , statika, .....
@martinmmartin 1. nie kazdy ma preferencie na techniku, niekomu matematika, fyzika nejde a tam jej je dost a niekto jednoducho nieje na to 2. keby kazdy ide na techniku kto by robil humanitne a ine prace? Niekto to robit musí 3. aj z technikov raz moze byt trh presýtený a budú bojovať o prácu (samozrejme chapem, že odborov v technike ze desiatok, no ako som spomínala, nie každý je nato a hlavne málo žien je technicky zameraných…)
@martinmmartin rečova bariera ano, ale poznám pár ludi čo vedia perfektne anglicky/ nemecky , da sa naučiť ak je na to človek
no neviem co chces pocut. Kludne si vystuduj tu psychologiu aj napriek tym red flags ktore vidiet nechces. Ale potom sa necuduj nad svojou karierou jak porodna baba pred turbinou.
@martinmmartin a ktorý odbor nemá red flags okrem tych tvojich technickych? Niesom vobec technický typ, fyzika matematika mi nikdy nešli už na sš, tak by to asi vyšlo na rovnako

@martinmmartin prave to ma zaujima preco je malo psychologov ked 40-50 rocne prijmaju , nechapem kde su