Psychológia - Paneurópska vysoká škola

24. jún 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je tu niekto, kto študoval na Paneurópskej vysokej škole odbor psychológia. Moja otázka znie, aké náročné je štúdium? Dá sa externé štúdium skombinovať s prácou na plný úväzok?
Za každú skúsenosť budem vďačná! 🙂

micusa2222
24. jún 2023

na Paneuropsku školu idú hlavne tí, ktorí nestíhajú normálnu výšku,,táto je platená a nikto ťa nevyhodí, pretože si potenciálny platič..môj bývalý tam mal dcéru, ktorá nevedela malú násobilku,dostal ju tam a platil jej to...

gabika128
24. jún 2023

Môžeš mi napísať súkromnú správu

szdan
24. jún 2023

Skúsenosť ako micusa2222. Všetkých absolventov tejto VŠ ktorých poznám, sú ľudia, ktorí by riadnu vysokú nikdy nedali. Ani nie tak časovo ako "rozumovo".

sajmonka_1216
24. jún 2023

tiež som sa stretla s názormi na školu, že nič moc... a nedáva sa jej nejaká extra váha... skôr každý prevráti oči

lucik194
24. jún 2023

psychologia externe? tak k tebe by som nechcela ist na sedenia...,.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
25. jún 2023

@uprimnazienka no kym by mala prax, tak by tych vycvikov v praxi a za pritomnosti mat musela do aleluja, tak ci tak. To nie ze vyjdem 5 rocnu VS a som klinicky psycholog, takto teda to nefunguje.

Ja som tuto skolu zvazovala, kedze uz som mala jednu VS za sebou a potom som chodila este denne na psychplogiu, dokopy teda 8 rokov VS a chcela som dokoncit externe. No zatial som sa k tomu nedostala. Ak posledne dieta podrastie, zvazim, ale tiez uz externu formu, dokoncit druhy stupen. Podla toho, aka bude praca a okolnosti dalsie.

laaven
13. okt 2023

Ahoj, ja som študentkou 5. ročníka momentálne, ale po celý čas som na dennom štúdiu. Externé sa dá len počas Bc., následne museli na Mgr všetci prejsť na denné.
Zároveň chcem povedať to (všetkým ktorí sa tu negatívne o Pevške vyjadrovali), že ma veľmi mrzí ako sa ľudia pozerajú na túto školu, hlavne na základe toho, že "sesternica brata mojej tety" povedala.... A nie na základe reálnych skúseností. Pokúsim sa ku všetkému postupne vyjadriť z pozície študentky na tejto škole:
Z časti rozumiem tomu, že medzi ľuďmi ľahko vznikne predsudok, že vzdelanie na tejto škole je nekvalitné a vlastne celé to stojí za jedno veľké nič, a to len na základe toho, že je to súkromná škola a zoberú tam každého kto si za to zaplatí. Je jednoduché tomu uveriť, ale hlbšie sa nad tým zamyslieť a overiť si informácie už dá trochu prácu všakže.... Myslím si, že je na každom, aby zodpovedne zvážil ako ku štúdiu pristúpi, predsa je to 5 rokov zo života. Nás bolo v prvaku asi 70, momentalne nás je okolo 25-30, ak nerátam tých čo sa po Bc pridali ku nám či už z iných škôl alebo z externého. Tí čo odišli to skrátka nedali počas akademického roka, alebo im neuznali bakalárske práce. Po každom ročníku zopár ľudí ubudlo.

Niekto tu staval na rovnakú úroveň Sv Alžbetu a Paneurópsku - k tomu len toľko, že keď k nám prišli študenti bakalári zo Sv Alžbety na magisterské štúdium, ani nevedeli ceknúť o tom, aký je rozdiel medzi kvantitatívnym a kvalitatívnym výskumom, čo je to korelačny výskum a pod (učivo prvého semestra na VŠ), o práci s programom SPSS ani nehovorím.

Náročnosť štúdia - toto je asi celkom individuálne, ja to zvládam v pohode, ale môj voľný čas vyzerá asi tak, že som rada keď mám voľný víkend a za noc aspoň 7 hodín spánku. Mám bývalé spolužiačky, ktoré išli na UK a mali v letnom semestri v 4 ročníku tuším 4 predmety, my sme mali 7. Z každého jedného predmetu robíš seminarku, plus protokoly alebo praktické zadania, diagnostiky s klientom a podobne, plus skúška samozrejme, z niektorych predmetov zapocty.
Čo je možno náročnejšie je štatistika, na ktorej sa na Pevške bazíruje, ale vyučujúci sú naozaj perfektní a donútia ťa milovať aj tu štatistiku. Na skúšky sa treba normálne, klasicky učiť.

K titulom - nie, titul naozaj nedajú každému. Niekoľkým mojim spolužiačkám neuznali bakalárske práce, smola, na magisterské ich nepustili. Takisto aj keď nechodis na prednášky, vyssie ťa nepustia. Nemyslím si, že tuto peniaze pomôžu. Súčasne máme v ročníku baby, o ktorých si ja osobne myslím, že nebudú dobre psychologicky - z tých cca 30 je ich podľa mňa tak 5. 5 takych, ktorym sa zatiaľ darí na štúdium kašľať, ktoré o to nemajú aztak veľký záujem. Tých zvyšných cca dajme tomu 25 sa štúdiu podľa mňa venuje naplno, s cieľavedomosťou a jasnou víziou do budúcna.

Kvalita vzdelania - nemám to s čím porovnať, ale učia u nás profáci, ktorí učili, alebo aj stále učia na UK, a taktiež odborníci z praxe... Ja nemám pocit, že by som za tých vyše 4 rokov bola stratená. V 3 ročníku sa mi podarilo zamestnať v sociálnom zariadení (čiže v obore) kde som mala možnosť pracovať s ľuďmi s mentálnym znevýhodnením, autistami, schizofrenikmi. Ani raz som necítila nejaký deficit v mojich vedomostiach, alebo v rámci komunikácie s takýmito ľuďmi, a verte mi, že som extrémne sebakritický človek a mala som nad sebou prísny dozor.

Zváž si to podľa seba, aj z toho čo som ti tu napísala. A ostatným odkazujem, aby sa naučili rozlišovať medzi rôznymi typmi študentov a nesúdili kvalitu vzdelania na základe toho, čo im povedal "nejaký ten známy" a na základe svojich nelogickych, neuvazenych predsudkov.