Rady, ako sa rýchlo a efektívne učiť na štátnice

alicka01
16. máj 2021

Ahojte, o 3 tyždne ma čakaju štatnice...mam sa naučiť ccs 250 stran...od zajtra začinam, stihnem to? Nejake rady tipy ako sa najrychlejšie a efektivne naučiť? Ďakujem

pribinak
16. máj 2021

@alicka01 začni už dnes, nestracaj čas na koni

monvitka
16. máj 2021

len 250? nejako málo...

felicita027
16. máj 2021

určite to dáš aj keď veľa záleží od tvojej pamäte a náročnosti učiva, vzťahu k učivu - či ťa to baví alebo je to nudné, ako rozumieš tomu.... My sme mali bežne okolo 200-250 strán zápočet alebo 1 skúšku a nie to štátnice 😂 Učila som sa väčšinou cca hodinu ak bolo náročnejšie učivo len pol hodinu ak som si opakovala aj hodinu a pol a potom som mala pauzu počas ktorej som úplne vypla napr. dala som si nejaký strečing po dlhšom sedení alebo sprchu, skincare, urobila som si jedlo, volala s kamoškami jednoducho hocičo pri čom som nemyslela na školu a potom znova som sa učila. Nikdy som nemala tak, že 50min učenie 10min pauza niekedy mi stačila 5min pauza inokedy hodina. A pred skúškou som si nahlas hovorila všetky otázky (prečítala som si len očami zbežne otázku, celú som povedala a znova som si pozrela otázku, či som povedala všetko alebo som niečo zabudla) - niekedy od rána som opakovala a večer som mala úplne zachrípnutý hlas 😂 ale dosť mi to pomohlo v sebadôvere.

felicita027
16. máj 2021

A dosť mi pomohlo, keď som si vypracovávala otázky, tým ako som ich prepisovala som sa vlastne aj učila🙂

kkovacovak
16. máj 2021

@alicka01 Ja som sa učila 4 dni pred štátnicami predtým som si len chystala podklady. Takže mi to príde ako šialene veľa času. Ale príprava podkladov mi pomohla.
Musíte vedieť vy ako sa učíte a ako rýchlo vám to ide. Záleží od odboru a náročnosti ale ak máte len 250 strán tak to asi nebude nič strašné a náročné. Väčšinou sú to veci čo už ste sa raz učili takže je to len a len opakovanie. Takto aj zabudnete čo ste sa učili na začiatku podľa mňa. Ale veru poznám ľudí čo sa ucili dlhé mesiace. Potom mi pred štátnicami povedali že nestihli všetko 🤦‍♀️😄 Každý sme nejaký 🤷‍♀️ Takže to musíte vedieť vy aký typ študenta ste.

felicita027
16. máj 2021

@kkovacovak tie podklady naozaj urobia veľa na zapamätanie učiva ja si pamätám že na štátnice som učila cca týždeň a na skúšku alebo zápočet spomínaný počet strán také 2-3dni niekedy som to dala za 1 deň keď sme mali test a nie ústnu skúšku 😂

hettinka
16. máj 2021

Ja som sa na štátnice pripravovala 5 rokov. Cele vysokoškolské štúdium. Na statnu skúšku som si opakovala a intenzívne sa pripravovala mesiac na 1. predmet a 6 týždňov na druhy (mám 2 cudzie jazyky, učiteľský smer). A mala som na každý predmet hrubý šanon spracovaných podkladov + nejaké knihy a skriptá, literárne diela som mala načítané.

diewcatqoo
16. máj 2021

250 stran na statnice? Fiha, to co je za skola? 🙂
Tolko stran za dva tyzdne zvladnes lavou zadnou. My sme tolko mavali bezne na jednu skusku a ucila som sa par dni pred skuskou.

macekovam
16. máj 2021

@alicka01 15 strán denne si pozri.. A máš to...

jankalukasova
16. máj 2021

250 stran??? Hmm, to das aj na rano na parkovisku pred skolou 🙄
Za tie 3 tyzdne to musis vediet odrecitovat aj odzadu.