icon

Rekvalifikácia počas materskej a rodičovskej dovolenky

mon_day
21. feb 2025

Ahojte, skúšali ste sa počac MD/RD rekvalifikovať?
Váham nad kurzami účtovníctva alebo IT...? Nemáte skúsenosti s hľadaním práce po absolvovaní nejakého kurzu?
Ďakujem za odpovede

denkabemommy
21. feb 2025

@mon_day na ani jednu činnosť ti nestačí jeden kurz, k takému IT vieš nájsť plno kurzov online zadarmo, takže pozri si to, reálne vyskúšaj a uvidíš, či ťa to bude baviť -budeš tomu rozumieť, nech neplatíš zbytočné peniaze/neplytváš časom na vybavovaní na upsvare, keď zistíš, že to nie je pre teba to pravé, lebo nie je to také super ako sa na prvý pohľad zdá a už ani tak žiadané nástupom AI 🙂. Účtovníctvo je kopec legislatív, noviel zákonov, 20. každý mesiac dphčky… ja by som si tieto odbory dobre premyslela.

queendixie
21. feb 2025

nemas skolu IT, a nic, ty si myslis ze spravis kurz IT a hned si programator ci co chces? chod na vusoku skolu IT a mozno potom

mon_day
autor
21. feb 2025

@denkabemommy ďakujem 🙂

mon_day
autor
21. feb 2025

@queendixie ty čo si agresivna? Vravim, ze chcem byt programator? Je xy it kurzov, ktore ta maju pripravit na juniorske pozicie. Napr. testera... preto sa pytam aka je realita..

denkabemommy
21. feb 2025

@mon_day skús ísť radšej smerom marketingu, je tam síce toho tiež dosť na učenie,len o čosi menej náročné ale za mňa uplatniteľnejšie ako IT, tam toho už naozaj veľmi veľa preberá umelá inteligencia, nejeden senior v IT mi povedal, že AI je za 2 juniorov.

soonya
21. feb 2025

Moja sestra si takto robila rekvalifikaciu v IT. Pred tym robila v statnej sprave, dala vypoved a vyse rok bola nezamestana na podpore plus mala nieco prisetrene. Za ten rok si spravila viacero tych kurzov, jeden z nich bol Aj ty v IT, dalsie presne neviem ktore, ale vyberala tie kvalitnejsie kurzy, ktore mali garantovane na konci pracovne pohovory. Dost sa tomu venovala, bolo to casovo a aj financne narocne, je to celkom makacka. Ale teda podarilo sa jej sa rekvalifikovat (aj viacerym jej znamym z tych kurzov) a robi teraz datovu analyticku v Brne, za celkom slusny plat (uz nastupny plat mala fajn). Co vravela zenske pozicie v IT su stale podporovane, stale je tam malo zien a IT firmy/ oddelenia potrebuju mat aj zeny zamestnankyne, takze je tam sanca sa uplatnit.

queendixie
21. feb 2025

@mon_day lebo neni dna aby tu nebola presne takato tema

dankabg
22. feb 2025

@mon_day a keby si skúsila dačo ine? Cukrárstvo/pekarstvo?

lanlan
22. feb 2025

Sklamem ťa, ale ak sa chceš rekvalifikovať do IT len preto, aby si robila v IT a je ti jedno aká pozícia, tak to nie je dobrý nápad a len tým stratíš čas. To je niečo čo ťa musí baviť a vyžaduje to mať vybratú presnú pozíciu na ktorú sa chceš kvalifikovať.