Rekvalifikácia počas materskej a rodičovskej dovolenky
Ahojte, skúšali ste sa počac MD/RD rekvalifikovať?
Váham nad kurzami účtovníctva alebo IT...? Nemáte skúsenosti s hľadaním práce po absolvovaní nejakého kurzu?
Ďakujem za odpovede
nemas skolu IT, a nic, ty si myslis ze spravis kurz IT a hned si programator ci co chces? chod na vusoku skolu IT a mozno potom
@denkabemommy ďakujem 🙂
@queendixie ty čo si agresivna? Vravim, ze chcem byt programator? Je xy it kurzov, ktore ta maju pripravit na juniorske pozicie. Napr. testera... preto sa pytam aka je realita..
@mon_day skús ísť radšej smerom marketingu, je tam síce toho tiež dosť na učenie,len o čosi menej náročné ale za mňa uplatniteľnejšie ako IT, tam toho už naozaj veľmi veľa preberá umelá inteligencia, nejeden senior v IT mi povedal, že AI je za 2 juniorov.
Moja sestra si takto robila rekvalifikaciu v IT. Pred tym robila v statnej sprave, dala vypoved a vyse rok bola nezamestana na podpore plus mala nieco prisetrene. Za ten rok si spravila viacero tych kurzov, jeden z nich bol Aj ty v IT, dalsie presne neviem ktore, ale vyberala tie kvalitnejsie kurzy, ktore mali garantovane na konci pracovne pohovory. Dost sa tomu venovala, bolo to casovo a aj financne narocne, je to celkom makacka. Ale teda podarilo sa jej sa rekvalifikovat (aj viacerym jej znamym z tych kurzov) a robi teraz datovu analyticku v Brne, za celkom slusny plat (uz nastupny plat mala fajn). Co vravela zenske pozicie v IT su stale podporovane, stale je tam malo zien a IT firmy/ oddelenia potrebuju mat aj zeny zamestnankyne, takze je tam sanca sa uplatnit.
@mon_day lebo neni dna aby tu nebola presne takato tema
Sklamem ťa, ale ak sa chceš rekvalifikovať do IT len preto, aby si robila v IT a je ti jedno aká pozícia, tak to nie je dobrý nápad a len tým stratíš čas. To je niečo čo ťa musí baviť a vyžaduje to mať vybratú presnú pozíciu na ktorú sa chceš kvalifikovať.

@mon_day na ani jednu činnosť ti nestačí jeden kurz, k takému IT vieš nájsť plno kurzov online zadarmo, takže pozri si to, reálne vyskúšaj a uvidíš, či ťa to bude baviť -budeš tomu rozumieť, nech neplatíš zbytočné peniaze/neplytváš časom na vybavovaní na upsvare, keď zistíš, že to nie je pre teba to pravé, lebo nie je to také super ako sa na prvý pohľad zdá a už ani tak žiadané nástupom AI 🙂. Účtovníctvo je kopec legislatív, noviel zákonov, 20. každý mesiac dphčky… ja by som si tieto odbory dobre premyslela.