icon

Rýchlo uplatniteľné vzdelanie pre ženy

annyejnji123
19. nov 2025

Aké vzdelanie si ako žena môžem urobiť za 1-2 roky (kľudne nadstavba, alebo kurz) a dá sa s ním reálne uplatniť?
Mám VŠ, ale s mojím odborom sa uplatniť nedá, SŠ mám gymnázium.
Preto potrebujem nejaký plán, ale nemôžem si dovoliť študovať viac ako 2 roky kvôli situácii a financiám.
Má niekto nejaké nápady, do čoho ísť a nebude to len vyhodený čas?

biba_18
19. nov 2025

nechty môžeš robiť, mihalnice... aspoň teraz je po tom dopyt ...

lindusss2016
19. nov 2025

@annyejnji123 pomaturitne studium na zdravotnickej skole. Zdravotníkov je malo...

anonym_88564d
19. nov 2025

pedagogické minimum - asistent učiteľa

negymama
19. nov 2025

učtovný kurz, IT kurz

anonym_f59e7b
19. nov 2025

@annyejnji123 teda za mna skor ziskaj nejaky skill alebo skusenost... ked uz mas VS, tak zbytocne dalsie formalne vzdelanie.

o__o
19. nov 2025

Prakticka sestra 2r pomaturitne studium, hned po maturite som sa zamestnala a teraz robim vs

anonym_e8a982
19. nov 2025
@anonym_88564d

pedagogické minimum - asistent učiteľa

@anonym_88564d áno mám to tak. Ale nie je to dobre platené ale tak na viac sa ja nezmozem

zmrzlinka2021
19. nov 2025

@annyejnji123 aký máš odbor?

anonym_213c51
19. nov 2025

Kozmetický, kadernícky kurz, 2 ročne pomaturitné na pedagockej strednej vychovavatelstvo alebo pokiaľ máš magistra tak pedagogicke minimum a môžeš učiť predmety normálne, z ktorých máš štátnicu
@annyejnji123

natalka13
19. nov 2025
@lindusss2016

@annyejnji123 pomaturitne studium na zdravotnickej skole. Zdravotníkov je malo...

@lindusss2016 presne a sestricku niekde v ambulancii robit

fepe5
19. nov 2025

@annyejnji123 praktická sestra

lucik194
19. nov 2025

aky mas odbor na VS? moznoze len ho najst..... myslim to miesto ....

no vzdelavanie si si neskoro spomenula, keďže skoly zacinaju v septembri ..... a kurzy za mna, co Ta bavi.... napr za mna by som nikdy nesla robit kozmetiku, nechty, makeup.... proste ma to nebavi.... takze aj podla toho hladat .... co Ta bavi.....

lucik194
19. nov 2025

ale za mna kebyze mam teraz zmenit pracu tak idem do ucenia m. power bi a data analyst.
to sa mas sancu za rok naucit,realne naucit a oracu najdes hned ako junior

anonym_aede21
19. nov 2025
@lucik194

ale za mna kebyze mam teraz zmenit pracu tak idem do ucenia m. power bi a data analyst.
to sa mas sancu za rok naucit,realne naucit a oracu najdes hned ako junior

@lucik194 kde sa na to robia kurzy? alebo ako sa to naučíš

slecnazkosic
19. nov 2025
@o__o

Prakticka sestra 2r pomaturitne studium, hned po maturite som sa zamestnala a teraz robim vs

@o__o dobrý večer, a aký máte plst v čistom ako abdolventka? V nemocnici robíte? Ďakujem

lucik194
19. nov 2025
@anonym_aede21

@lucik194 kde sa na to robia kurzy? alebo ako sa to naučíš

@anonym_aede21 je to take dlhodobe vzdelavanie ..... spracovanie dat, rôznymi sposobmi a nasledny reporting ....

kazdy to ma inak. niekto radsej zaciatocnicky kurz absolvuje a potom dalsie uz berie online cez coursera, yt.... alebo opacne zacne sam a potom si da kurzy

a data science hladaj aspon 2-3 mesacny kurz, kludne online, kazdy tyzden jeden den, kde dostanes vysvetlene temy, dostanes DU, mas nato tyzden, odovzdas, naozaj sa tomu musis venovat .....
sql a python do toho

m. power bi vies dat 60 dnovu trial zadarmo verziu ....

anonym_aede21
19. nov 2025
@lucik194

@anonym_aede21 je to take dlhodobe vzdelavanie ..... spracovanie dat, rôznymi sposobmi a nasledny reporting ....

kazdy to ma inak. niekto radsej zaciatocnicky kurz absolvuje a potom dalsie uz berie online cez coursera, yt.... alebo opacne zacne sam a potom si da kurzy

a data science hladaj aspon 2-3 mesacny kurz, kludne online, kazdy tyzden jeden den, kde dostanes vysvetlene temy, dostanes DU, mas nato tyzden, odovzdas, naozaj sa tomu musis venovat .....
sql a python do toho

m. power bi vies dat 60 dnovu trial zadarmo verziu ....

@lucik194 ďakujem

kathhii
20. nov 2025

@annyejnji123 stredná zdravotnícka škola, Zdravotný asistent externe 2 roky,máš to na 2 dní v týždni, čiže to by si mohla aj popri zamestnaní.... A je to nich dopyt, ale treba rátať s tým,že by bolo vhodné pokračovať v Bc.studiu.
Lebo budeš robiť niečo medzi sanitarkou a sestrou... Čiže aj odbornú prácu, ale samozrejme aj hygienu, misy... Čiže si treba zvážiť či máš na to žalúdok...

zazka666
20. nov 2025

@annyejnji123 toto je presne otázka pre chatgpt

zebrasoma
24. nov 2025

@annyejnji123 štúdium externé na strednej zdravotnej skole. Ak potrebuješ dalsie info ozvi sa mi tiez takto študujem na ďalšiu maturitu.