Šanca na prijatie na Právnickú fakultu Univerzity Komenského
Ahojte, popravde by som rada od vás počula niečo pozitívne, od mojej rodiny počúvam že nemám šancu a ja to chápem ale ako sa vraví nádej umiera posledná. Ako už som zmienila v nadpise hlásila som sa až na tretie kolo prijímačiek (pretože som blbá najprv som chcela gap year, potom som si to rozmyslela...) univerzity komenského fakulta práva, kde som dostala 166b a minimum bolo 175 a som 9 pod čiarou. Viem že ma nezoberú skoro určite ale zase som počula že na právo brávajú veľa, kedysi aj bez príjimačiek lebo dostávajú dotácie na hlavu a tak či je podľa vás možné že by zobrali napr aj prvých 20 alebo tak pod čiarou. Zatiaľ som si na internete našla že mi zapísali koľko mám bodov ale rozhodnutie komisie alebo poradie mi zatiaľ nezapísali, viem že mám pravdepodobne plané nádeje ale neviem si pomôcť, ale kedm tak si proste ten gap year dám.
@miuru a co planujes robit pocas gap year?
@miuru mne pomohlo odvolat sa. bola som tusim 2 ci 3 pod ciarou
Záleží, ako v prvom komente píše, ci 175 bodov bolo minimálny počet - teda hranica, ktoru proste musíš dosiahnuť, alebo ci brali určitý počet ludi.
Lebo príklad: ak maju v plane zobrať 200 ľudí a ty si 209, tak ta zoberú,
avšak ak maju v plane zobrať vsetkych nad 175 bodov, tak bohužiaľ.. pozri co je napisane v podmienkach na prijatie
Keď som sa hlásila na VŠ boli tam niektorí, ktorí si dali viac univerzít ako poistku. Takže šanca je.
9 pod ciarou.Sanca je.Daj si odvolanie.
@miuru máš veľkú šancu podľa mňa, keď si dáš odvolanie. A určite si ho daj. A ver si trochu, ako budúca právnicka to budeš potrebovať! Uvedom si, že kopu ľudí tam na tú školu nepôjde, že to mali ako možnosť B. Takže za mna máš na odvolanie veľkú šancu
@miuru máš veľkú šancu podľa mňa, keď si dáš odvolanie. A určite si ho daj. A ver si trochu, ako budúca právnicka to budeš potrebovať! Uvedom si, že kopu ľudí tam na tú školu nepôjde, že to mali ako možnosť B. Takže za mna máš na odvolanie veľkú šancu
@anonym_4641a4 ďakujem
tretie kolo prijimaciek, pokial viem pravo vzdy mavalo 2 kola, jedno v juni a druhe v auguste…..?
o tomto case uz davno byva po zapise a vie sa kedy zacina semester. prosim Ta kedy bolo tretie kolo? lebo pravo je vzdy obsadene …..
na ktory odbor si sa hlasila?
zaujima ma to skor informativne, kamosov deti chcu ist pravo studovat
tretie kolo prijimaciek, pokial viem pravo vzdy mavalo 2 kola, jedno v juni a druhe v auguste…..?
o tomto case uz davno byva po zapise a vie sa kedy zacina semester. prosim Ta kedy bolo tretie kolo? lebo pravo je vzdy obsadene …..
na ktory odbor si sa hlasila?
zaujima ma to skor informativne, kamosov deti chcu ist pravo studovat
@lucik194 áno tretie kolo býva iba keď rozhodne dekan, bolo 9. septembra a na obor právo tam nie je nič konkrétnejšie na bakalárskom štúdiu
@lucik194 áno tretie kolo býva iba keď rozhodne dekan, bolo 9. septembra a na obor právo tam nie je nič konkrétnejšie na bakalárskom štúdiu
@miuru dakujem za info, fuha lebo som to pocula 1x napisane ze 3 kolo prijimaciek.
praveze teraz uz Bc nie je len cisto pravo, ale maju 3 odbory
-pravo
- ekonomia a pravo
- manažment a pravo
kazdy z odborov ma samostatne cislo, ako bakalarske studium, mali by si zit svoj nezavisly zivot
Podaj si odvolanie, je možné, že budeš mať šťastie a vezmú Ťa. Bez prijímačiek sa dá dostať na UPJŠ.
Odkedy su na Praf UK prijímačky?
Odkedy su na Praf UK prijímačky?
@wintery tento rok sú po dlhšom čase prvý krát

@miuru Ak sa nič nezmenilo ak nesplnas minimálny počet bodov, tak hold smola, nespravila si. Lebo si nesplnila základné pravidlo, Musela by som vidieť podmienky ale podla toho to vyzerá že si pod čiarou lebo si nespravila aj minimum počet bodov.