Šanca na prijatie na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ
Ahojte, tento týždeň som písala prijamcky na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ v Košiciach. Dostala som 678 bodov, viem že minuly rok bola hranica 660. Myslíte že mám šancu? Myslím že to bude tak na hrane.
Záleží od toho, koľká si v poradí a kolko ľudí, čo je pred tebou pôjdu na inú školu. Musíš len čakať
@glade22 momentálne som 213-216
V inej diskusii včera ktosi písal, že berú 265 tak to si za vodou, nie?
https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/zoberu-ma-na-lekarsku-fakultu-so-640-bodmi/#post-89217079
V inej diskusii včera ktosi písal, že berú 265 tak to si za vodou, nie?
@glade22 ale dneska je ešte jeden deň prijímačiek a 17.6 je náhradný
Písala som v tej druhej diskusii, že keď som ja robila prijímačky prijímali 100 a dostal sa aj spolužiak čo bol v poradí 200.
Každý ide aspoň na dve školy a ak ho príjmu na inú, isto pôjde na tú lepšiu. UPJŠ je stále najslabšia lekárska fakulta na Slovensku
Písala som v tej druhej diskusii, že keď som ja robila prijímačky prijímali 100 a dostal sa aj spolužiak čo bol v poradí 200.
Každý ide aspoň na dve školy a ak ho príjmu na inú, isto pôjde na tú lepšiu. UPJŠ je stále najslabšia lekárska fakulta na Slovensku
@glade22 Ty máš nejaký dôkladný prehľad o porovnaní náročnosti skúšok a obsahu výučby lekárskych fakúlt, alebo na základe čoho si dovolíš tvrdiť, že UPJŠ je najslabšia lekárska fakulta?
@glade22 Ty máš nejaký dôkladný prehľad o porovnaní náročnosti skúšok a obsahu výučby lekárskych fakúlt, alebo na základe čoho si dovolíš tvrdiť, že UPJŠ je najslabšia lekárska fakulta?
@laurinka27 ospravedlnujem sa, ak som niekoho urazila, je pravda, ze momentálne to uz nesledujem a pri kontakte s lekarmi ma zaujimaju ine veci, ako to kde studovali....ale zial, tak ako ma v Cechach lepsie meno Karlova univerzita, tak na Slovensku je to Univerzita Komenskeho. Proste uz ten nazov v ludoch vyvolava pocit vynimocnosti. Nic s tym nenarobime. A funguje to aj na studentov....malokto (mozno aj nikto), koho vezmu napriklad na tu Karlovku si vyberie Kosice....
@laurinka27 tak aj moja dcera sa pripravuje na prijimacky, a toto pocuvam aj od doucovatelov, aj od jej spoluziakov
Berú 260 tento rok, my sme 77-79 o včerajšku 👌👌👌
Tak trochu upresním, berie sa oficialne 265, verbálnym podaním vraj 270- mierne navýšenie - nie oficiálny zdroj. 678 bodov je na prijatie. Ak si zoberieme minuly rok, tak to zacalo na 702 a kleslo na 665 - oficialny zdroj k 3.09, ALE !!! ešte su študenti, ktorí neprídu na zápis v polovici septembra. Tak tam je ešte posledný posun. s 678 bodmi to vidím takto.
Prva hranica bola 703 bodov. prvý posun bol na 691 , co je pokles o 12 bodov. Tento pokes zvyčajne býva najvyšší. 18.07 bol posun na 685 bodov z 691, co je pokles o 6 bodov. Ak budú poklesy každý druhý týždeň o 5-6 bodov, tak niekde začiatkom / v polovici augusta by si mala vedieť čo ako. Podľa informácií od minuloročných čakateľov sa vraj v auguste hranica menila dosť turbulentne, skoro každý týždeň, z dôvodu posunov v čechách a na iných fakultách na SK. Za mňa je 678 postačujúce. Výsledok , že budeš prijatá ale čakaj až niekedy v 8 mesiaci.
Momentálny stav - 680 bodov, posun bol 31.07 , ešte dva body a si tam, takže ďalší posun by mohol byť OK, čakal by som niekedy v polovici augusta.
@anonym_autor
Dnes 5.8.2025 posun na 678 bodov , Čo sa týka poradia , dcéra bola na mieste 319-320 s 690 bodmi. To poradie sa nemení, iba body. Ale viem ako to prežívala, resp. ako sme to prežívali s manželkou, ona to až tak neriešila, tak sa snažím pomôcť aj ostatným 🙂 Čiže už možno zintenzívnili posuny na týždennej báze? Netuším... ale podľa ústneho podania, ako som písal vyššie v auguste sú tie posuny vraj každý týždeň.
Takže veľká gratulácia - 678 , je to tam 🙂
Oprava, bola s 689 bodmi na 319-320 mieste, ale keďže posun miest sa v systéme nemeni, tak neviem povedať ako je to teraz. Viem len , že 265-270 miesto bolo na 703 bodoch, lebo to bola prva hranica. Takže 50 ľudí bolo v rozmedzí 14 bodov. Ale to bola zrejme dosť nahustená hranica.
@anonym_autor koľká si v poradí?
Neviem, či sa dovoláte odpovede od anonymného autoroa, tak skúsim trochu pomôcť : Dcéra bola s 689 bodmi 320 po všetkých termínoch aj náhradnom, po riadnych prvých troch bola na 300 mieste, ale náhradný nás posunul ešte o 20 dole. Autorka uvádza že po 2 dni bola 213-216, čiže po 3 dni bola niekde na úrovni 330-335 mieste, potom bol 17.06 náhradný termín. Keďže autorka článku uvádza dosiahnutý bodový zisk 678 bodov, myslím že po náhradnom termíne ešte môžeme odhadom prirátať tak 25-30 miest, keďže dcéru to s 689 bodmi posunulo o 20 miest , tak s 678 bodmi to musí byť logicky viac. Čiže finál po všetkých termínoch bol niekde na úrovni 355-365 miesto s 678 bodmi. Ale to je iba môj hrubý odhad. V každom prípade, UPJS neaktualizuje poradie, iba bodový zisk. Poradie ostáva v systéme pre študentov nemenné, klesá iba bodová hranica prijatia.
Neviem, či sa dovoláte odpovede od anonymného autoroa, tak skúsim trochu pomôcť : Dcéra bola s 689 bodmi 320 po všetkých termínoch aj náhradnom, po riadnych prvých troch bola na 300 mieste, ale náhradný nás posunul ešte o 20 dole. Autorka uvádza že po 2 dni bola 213-216, čiže po 3 dni bola niekde na úrovni 330-335 mieste, potom bol 17.06 náhradný termín. Keďže autorka článku uvádza dosiahnutý bodový zisk 678 bodov, myslím že po náhradnom termíne ešte môžeme odhadom prirátať tak 25-30 miest, keďže dcéru to s 689 bodmi posunulo o 20 miest , tak s 678 bodmi to musí byť logicky viac. Čiže finál po všetkých termínoch bol niekde na úrovni 355-365 miesto s 678 bodmi. Ale to je iba môj hrubý odhad. V každom prípade, UPJS neaktualizuje poradie, iba bodový zisk. Poradie ostáva v systéme pre študentov nemenné, klesá iba bodová hranica prijatia.
@bugavunga ďakujem za odpoveď, ale pýtala som sa, koľká je v poradí so 678 bodmi, že vy ste 320 už vieme 🙂 taktiež viem ako fungujú príjmačky aj že poradie ostava vždy 🙂 a pýtam sa na fakty, nie dohady 🙂
@kikusa2332 Neviem, či sa dočkáte odpovede od anonymného autora 🙂 Preto ako som písal, snažil som sa pomôcť odhadom 🙂 Na čo potrebujete poradie? Podstatný je počet bodov , keďže ten sa mení a podľa neho sa určuje či ste, alebo nieste prijatá. 🙂
Tak zrejme posledný posun na 674 bodov - tento ročník bol silný.
Posun na 672 bodov 20.09.2025
@bugavunga to sa takto caka 3 mesiace na prijatie? Tie nervy..Cize deti, ktore najskor neprijali, sli na zapis inde, teraz ich prijali a co s tou druhou skolou?
@mirage Netuším, proste to takto robia. Tiež sa mi to zdá od veci. Myslim si, ze mozu rychlo nastupit na UPJS a tamtej skole oznamit, ze koncia. Ale to je iba moj tip.

Záleží od toho, koľká si v poradí a kolko ľudí, čo je pred tebou pôjdu na inú školu. Musíš len čakať