icon

Šanca na prijatie na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ

11. jún 2025

Ahojte, tento týždeň som písala prijamcky na všeobecné lekárstvo na LF UPJŠ v Košiciach. Dostala som 678 bodov, viem že minuly rok bola hranica 660. Myslíte že mám šancu? Myslím že to bude tak na hrane.

glade22
11. jún 2025

Záleží od toho, koľká si v poradí a kolko ľudí, čo je pred tebou pôjdu na inú školu. Musíš len čakať

autor
11. jún 2025
@glade22

Záleží od toho, koľká si v poradí a kolko ľudí, čo je pred tebou pôjdu na inú školu. Musíš len čakať

@glade22 momentálne som 213-216

glade22
11. jún 2025

V inej diskusii včera ktosi písal, že berú 265 tak to si za vodou, nie?
https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/zoberu-ma-na-lekarsku-fakultu-so-640-bodmi/#post-89217079

autor
11. jún 2025
@glade22

V inej diskusii včera ktosi písal, že berú 265 tak to si za vodou, nie?

@glade22 ale dneska je ešte jeden deň prijímačiek a 17.6 je náhradný

glade22
11. jún 2025

Písala som v tej druhej diskusii, že keď som ja robila prijímačky prijímali 100 a dostal sa aj spolužiak čo bol v poradí 200.
Každý ide aspoň na dve školy a ak ho príjmu na inú, isto pôjde na tú lepšiu. UPJŠ je stále najslabšia lekárska fakulta na Slovensku

laurinka27
11. jún 2025
@glade22

Písala som v tej druhej diskusii, že keď som ja robila prijímačky prijímali 100 a dostal sa aj spolužiak čo bol v poradí 200.
Každý ide aspoň na dve školy a ak ho príjmu na inú, isto pôjde na tú lepšiu. UPJŠ je stále najslabšia lekárska fakulta na Slovensku

@glade22 Ty máš nejaký dôkladný prehľad o porovnaní náročnosti skúšok a obsahu výučby lekárskych fakúlt, alebo na základe čoho si dovolíš tvrdiť, že UPJŠ je najslabšia lekárska fakulta?

glade22
11. jún 2025
@laurinka27

@glade22 Ty máš nejaký dôkladný prehľad o porovnaní náročnosti skúšok a obsahu výučby lekárskych fakúlt, alebo na základe čoho si dovolíš tvrdiť, že UPJŠ je najslabšia lekárska fakulta?

@laurinka27 ospravedlnujem sa, ak som niekoho urazila, je pravda, ze momentálne to uz nesledujem a pri kontakte s lekarmi ma zaujimaju ine veci, ako to kde studovali....ale zial, tak ako ma v Cechach lepsie meno Karlova univerzita, tak na Slovensku je to Univerzita Komenskeho. Proste uz ten nazov v ludoch vyvolava pocit vynimocnosti. Nic s tym nenarobime. A funguje to aj na studentov....malokto (mozno aj nikto), koho vezmu napriklad na tu Karlovku si vyberie Kosice....

mirage
11. jún 2025
@laurinka27

@laurinka27 tak aj moja dcera sa pripravuje na prijimacky, a toto pocuvam aj od doucovatelov, aj od jej spoluziakov

leasasenka
12. jún 2025

Berú 260 tento rok, my sme 77-79 o včerajšku 👌👌👌

bugavunga
21. júl 2025

Tak trochu upresním, berie sa oficialne 265, verbálnym podaním vraj 270- mierne navýšenie - nie oficiálny zdroj. 678 bodov je na prijatie. Ak si zoberieme minuly rok, tak to zacalo na 702 a kleslo na 665 - oficialny zdroj k 3.09, ALE !!! ešte su študenti, ktorí neprídu na zápis v polovici septembra. Tak tam je ešte posledný posun. s 678 bodmi to vidím takto.
Prva hranica bola 703 bodov. prvý posun bol na 691 , co je pokles o 12 bodov. Tento pokes zvyčajne býva najvyšší. 18.07 bol posun na 685 bodov z 691, co je pokles o 6 bodov. Ak budú poklesy každý druhý týždeň o 5-6 bodov, tak niekde začiatkom / v polovici augusta by si mala vedieť čo ako. Podľa informácií od minuloročných čakateľov sa vraj v auguste hranica menila dosť turbulentne, skoro každý týždeň, z dôvodu posunov v čechách a na iných fakultách na SK. Za mňa je 678 postačujúce. Výsledok , že budeš prijatá ale čakaj až niekedy v 8 mesiaci.

bugavunga
1. aug 2025

Momentálny stav - 680 bodov, posun bol 31.07 , ešte dva body a si tam, takže ďalší posun by mohol byť OK, čakal by som niekedy v polovici augusta.
@anonym_autor

kikusa2332
Autor odpoveď zmazal
bugavunga
5. aug 2025

Dnes 5.8.2025 posun na 678 bodov , Čo sa týka poradia , dcéra bola na mieste 319-320 s 690 bodmi. To poradie sa nemení, iba body. Ale viem ako to prežívala, resp. ako sme to prežívali s manželkou, ona to až tak neriešila, tak sa snažím pomôcť aj ostatným 🙂 Čiže už možno zintenzívnili posuny na týždennej báze? Netuším... ale podľa ústneho podania, ako som písal vyššie v auguste sú tie posuny vraj každý týždeň.

bugavunga
5. aug 2025

Takže veľká gratulácia - 678 , je to tam 🙂

bugavunga
5. aug 2025

Oprava, bola s 689 bodmi na 319-320 mieste, ale keďže posun miest sa v systéme nemeni, tak neviem povedať ako je to teraz. Viem len , že 265-270 miesto bolo na 703 bodoch, lebo to bola prva hranica. Takže 50 ľudí bolo v rozmedzí 14 bodov. Ale to bola zrejme dosť nahustená hranica.

kikusa2332
6. aug 2025

@anonym_autor koľká si v poradí?

bugavunga
6. aug 2025

Neviem, či sa dovoláte odpovede od anonymného autoroa, tak skúsim trochu pomôcť : Dcéra bola s 689 bodmi 320 po všetkých termínoch aj náhradnom, po riadnych prvých troch bola na 300 mieste, ale náhradný nás posunul ešte o 20 dole. Autorka uvádza že po 2 dni bola 213-216, čiže po 3 dni bola niekde na úrovni 330-335 mieste, potom bol 17.06 náhradný termín. Keďže autorka článku uvádza dosiahnutý bodový zisk 678 bodov, myslím že po náhradnom termíne ešte môžeme odhadom prirátať tak 25-30 miest, keďže dcéru to s 689 bodmi posunulo o 20 miest , tak s 678 bodmi to musí byť logicky viac. Čiže finál po všetkých termínoch bol niekde na úrovni 355-365 miesto s 678 bodmi. Ale to je iba môj hrubý odhad. V každom prípade, UPJS neaktualizuje poradie, iba bodový zisk. Poradie ostáva v systéme pre študentov nemenné, klesá iba bodová hranica prijatia.

kikusa2332
6. aug 2025
@bugavunga

Neviem, či sa dovoláte odpovede od anonymného autoroa, tak skúsim trochu pomôcť : Dcéra bola s 689 bodmi 320 po všetkých termínoch aj náhradnom, po riadnych prvých troch bola na 300 mieste, ale náhradný nás posunul ešte o 20 dole. Autorka uvádza že po 2 dni bola 213-216, čiže po 3 dni bola niekde na úrovni 330-335 mieste, potom bol 17.06 náhradný termín. Keďže autorka článku uvádza dosiahnutý bodový zisk 678 bodov, myslím že po náhradnom termíne ešte môžeme odhadom prirátať tak 25-30 miest, keďže dcéru to s 689 bodmi posunulo o 20 miest , tak s 678 bodmi to musí byť logicky viac. Čiže finál po všetkých termínoch bol niekde na úrovni 355-365 miesto s 678 bodmi. Ale to je iba môj hrubý odhad. V každom prípade, UPJS neaktualizuje poradie, iba bodový zisk. Poradie ostáva v systéme pre študentov nemenné, klesá iba bodová hranica prijatia.

@bugavunga ďakujem za odpoveď, ale pýtala som sa, koľká je v poradí so 678 bodmi, že vy ste 320 už vieme 🙂 taktiež viem ako fungujú príjmačky aj že poradie ostava vždy 🙂 a pýtam sa na fakty, nie dohady 🙂

bugavunga
7. aug 2025

@kikusa2332 Neviem, či sa dočkáte odpovede od anonymného autora 🙂 Preto ako som písal, snažil som sa pomôcť odhadom 🙂 Na čo potrebujete poradie? Podstatný je počet bodov , keďže ten sa mení a podľa neho sa určuje či ste, alebo nieste prijatá. 🙂

bugavunga
15. sep 2025

Tak zrejme posledný posun na 674 bodov - tento ročník bol silný.

bugavunga
21. sep 2025

Posun na 672 bodov 20.09.2025

mirage
21. sep 2025
@bugavunga

Posun na 672 bodov 20.09.2025

@bugavunga to sa takto caka 3 mesiace na prijatie? Tie nervy..Cize deti, ktore najskor neprijali, sli na zapis inde, teraz ich prijali a co s tou druhou skolou?

bugavunga
22. sep 2025
@mirage

@bugavunga to sa takto caka 3 mesiace na prijatie? Tie nervy..Cize deti, ktore najskor neprijali, sli na zapis inde, teraz ich prijali a co s tou druhou skolou?

@mirage Netuším, proste to takto robia. Tiež sa mi to zdá od veci. Myslim si, ze mozu rychlo nastupit na UPJS a tamtej skole oznamit, ze koncia. Ale to je iba moj tip.